Kızıl saç renginin özel bir türevi olan bakır saç tonları hem gösterişli hem de bakım isteyen renklerdir. Ama her ne olursa olsun kadına cazibe de kattığı kesin ne dersiniz? Ancak doğru bakır tonunu seçmek karmaşık bir konudur, çünkü rastgele seçerseniz, düz ve “ucuz” görünen bir renkle ortada kalmanız da söz konusu. Bugün size çok özel, modern görünümler sunan zengin ve karmaşık bakır tonları hazırladım. Şu anda en popüler bakır saç renginden 30 farklı örnek topladık. Bir göz atın ve beğendiğiniz fikirleri uygulamayı düşünün, bakır tonların ateşine hoş geldiniz!

Bakır Tonların Büyüsü

#1: Günlük Zarafet

Maalesef kurumsal ortamlarda çalışan birçok kadın, muhafazakâr kıyafet kuralları nedeniyle saçlarında renk denemesi bile yapmak istemiyor ve sıradan renklerle idare ediyor. Aslında seçilecek koyu bir bakır rengi göz alıcı ama zarif olabilir. Zarif bir saç kesimi ile de bu rengi dengelerseniz kurumsal ortam bile kaldırır.

#2: Cesur Bakır Dalgalar

Zencefil rengi saçların, canlı bir turuncu renk oluşturmak için altın sarı ve kırmızıdan oluşan özel bir karışımı vardır. Porselen gibi düz ve açık renk cilt tonu ve açık yeşil ya da açık mavi göz rengi olan kadınlarda çok hoş durur.

#3: Yumuşak ve Çarpıcı

Ombreli doğal dalgaların farklı bir çekiciliği var. Yataktan kalkmış ama hala havalı gibi duran doğal dalga görünümü zahmetsiz güzelliğin bir göstergesi. Dalgaların daha da hoş görünmesi için bakır tonlarının hapsolduğu bir ombre boyama tercih edebilirsiniz.

#4: Doğal Işıltılı Görünüm

Farklı gölge denemeleri ile uzun olan saçlarınıza da hareket katabilirsiniz. Saç diplerinizde daha koyu bakır tonu, uçlara doğrı atılacak daha baharatlı tonlama ile geçişler de göz alır ve ışık oyunu ile uzun saçlar da farklı görünebilir.

#5: Yeni 90’lar

90’lı yıllarda çok moda olan bakır tonlamaları geri döndü. Siz de klasiklerden hoşlanıyorsanız, 90’lara özel bob bir kesimle bu rengi deneyebilirsiniz.

#6: Koyu Bakır Dalgalar

Koyu bakır renginde bulunan bal rengi ve kırmızı dokunuşlar ışıltı yansıtır. Bu renkte dalgalı kullanım saça ihtişam kazandırır. Her ortamda da kullanılabilir.

#7: Açık Bakır Işıltılar:

Dibi kırmızı bakır olan saçınızın aralarına açık bakır tonlarında gölgeler atılarak farklı bir tonlama yapılabilir.

#8: Bakır Dokunuşlarla Tarçın Renk

Tarçın saç rengi, turuncu ve pas renginin farklı hareketleriyle çok boyutlu bir renktir. Balya ya da ombre ile klasik bakır rengini farklılaştırabilirsiniz.

#9: Turuncu Tonlarla Açık Bakır Rengi

Bakır renginde saçlar, kızıl rengin her tonu ile hareketlendirilebilir. Açık bakır rengine atılacak turuncu tonajlarla tarçına dönen ama tarçın olmayan harika bir sıcak ton elde edebiliriz.

#10: Bakır Kızılın Her Tonu

Kızılın her tonu birlikte kullanılabilir. Zengin bakır kızıl gölgeler ve uçlarda daha açık tonlamalar, saçların önlerinde ama aralarda kullanılacak ana ton bambaşka görünmenizi sağlayacak.

#11: Kahverenginden Bakıra

Bakır, kahverengiyi hareketlendirecek en uyumlu renktir. Kahverengi bakır tonlarla çok daha canlı ve zengin görünbür.

#12: Hafif Bakır Çizgiler

Uzun saçlarda düz çizgi halinde yapılan hafif bakır gölgeler soluk kırmızı ya da kızıl renklere ışıltı katar. Saç şekillendirildiğinde de hacimli ve dolgun görünmesini sağlar.

#13: Koyu Bakır Tonları

Farklı katlı bir kesimle sıradışı görünümü bakır renk ile göz alıcı yapın. Modern bir fönle de aralara atılacak açık bakır tonları saçı daha da yüksek gösterecek.

#14: Bakır Tonları ile Ateşli Ombreler

Ombre hala trend. Bir de kızıl üzerine bakır tonları eklendiğinde çok çarpıcı oluyor. Tonlamalar çok önemli, kayısı-orta ton bakır-kırmızı gibi hatlar saçı derinleştirir.

#15: İnce Bakırlar

Bakır saç tek renk görünmek zorunda değil, zaten olmasın da. Düz ve ince hatlarda açık bakırlar atılarak özel bir hava yakalanabilir.

#16: Açık Kızıl Bakır

Bu tam bir kızıl olsa da arada boyamada atılmış açık bakır renke saçı çok gösterişli yapıyor. İster düz ister dalgalı kullanın, bu renkelr aralarda kendini en yoğun şekilde gösterecek.

#17: Sarıya Yakın Bakır

Bazı tonlamalarda bakır iyice açılır ve sarıya yakın hale gelir. Fotoğraflarda farklıdır, gün ışığında farklıdır. Açık bakır rengi aralarında şeftali tonlarıyla sıkıcılıktan uzaklaşır ve hareket kazanır.

#18: Kısa, Bakır ve Nokta Atışı

Bob saç kesimleri bakır kızıl renge en çok yakışan kesimlerden biridir. Dalgalı, karışık nasıl kullanırsanız kullanın havası farklı durur. Bakır ışıltıları hep dikkat çeker.

#19: Kahverengiden Bakıra Geçiş

Bakır rengi kahverengi ile karıştırmanın bir ylu da degrade halde kullanmaktır. Diplerde kahverengi ile başlayan saçlar aşağılara indikçe bakıra geçiş yapar. Bu tip kullanım aslında kolaydır da çünkü dip boyada renk bozulması yaşanmaz.

#20: Turuncu, Pembe ve Bakır

Ateşli renklerle bakıra dokunmak sıradışı görüntüler de yaratabilir. Hatta bazen ara tonlar kendilğinden oluşur ve doğal akışta hoş bir görünüm yakalanır.

#21: Bakır Tonda Bukleler

Dipte kahverengi bukle görüntüsü ve üzerinde bakır bukleler. Daha sıradışı bir görünüm olabilir mi? Tabii kısa saçta ideal.

#22: Bakırımsı Kahverengi

Kahverengi saçlara bakır bir dokunuş da derinlik yaratır. Hem daha ışıltılı hem de daha çarpıcı olan saçlar, uzun modellerde daha görünürdür.

#23: Çikolata Tonlu Koyu Bakır

 

Kumral saç ve üzerine bakır gölgeler çok uyumlu olur. Bu saçta da kızıl, bakır ve kumral dokunuşlar öne çıkıyor ve doğal görünüyor.

#24: Bakır Ombre

Bu bakır ombre stil hem modern hem de çok şeker! Evet bakırı da ombre olarak kullanabilirsiniz. Yine geçişlerin doğallığı ve keskin olmması çok önemli.

#25: Doğal Bakır Işık

Açık tonlarda altın bakır ışıltılar her saç şekline yakışır. Düz fön yerine hafif uçları hareketli yaparak, bu ışıltıları daha da ortaya çıkartın.

#26: Açık Parlak Gösterişli

Bakır renkteki saçınızı daha parlak göstermek için ara ara cila yaptırın. Kızıl ve bakır tonlarına harika bir doku katan cila işlemi, kuaförlerde yapılır ama hem rengi toparlar hem de mat soluk halini ortadan kaldırır.

#27: Dipten Uca Tek Ton

Eğer saçlarınız düz ise ve bu şekilde kullanıyorsanız, o zaman koyu kahverengi dipler üzerine açık bakır tonları yaptırın. Bu şekilde saçınız hem düzgün hem de harket halinde farklı renklerde görünecektir.

#28: Ilık Tonlarda Dalgalar

Bakır rengin ılık tonları olarak altın ve sarı dokunuşlar yapılabilir. Uzun saçlarda daha hoş görünen bu renklendirmenin teninizle uyumu da önemlidir.

#29: Kadife Kumral Rengin Şeftali Tonlarına Geçişi (37)

Bu çarpıcı kumral ana ton bakırın şeftali tonuyla başka bir hale dönüşüyor. Nud bir makyaj ve beyaz ten ile mükemmel uyum…

#30: Yoğun Bakır (38)

Tek yoğun bir bakır, boğucu gibi gelse de sizin kullanımınıza bağlı olarak değişik olabilir. Öncelikle asla bir kenarda kalamazsınız, hemen fark edilirsiniz. Bu renk ile daha az gösterişli bir uyum için sadelik gerekir.