Ağustos ayında yıldızlar; kaynamadan kısık ateşte cızırdamaya doğru, dinginleşmeye, tutkuyu aydınlatmaya ve önemli anları yaşatmaya doğru bir akım halinde. İki canlanma tutulması, iki gerileme ve bir Jüpiter-Plüton alanı ile bu yıl Aslan sezonunun gayet dramatik geçeceğinden emin olabilirsiniz.

Tutulma gözlüklerinizi alın ve izleyin.

Ayaklarınızı yere sağlam basın. Çünkü ayakta kalabilmek için bu ay çok çaba göstermeniz gerekecek. Ağustos ayı sizi çok büyük değişim anlarında sürükleyecek. Ekim 2016’dan bu yana kişisel yaşamdan ve siyasal alana kadar her şeyi sarsan, çarpıp deviren, yaşamları değiştiren tutulmalar, iki geriye dönüş gezegeni ve üç Jüpiter-Plüton alanından (90 derecelik gerilme açılarından) oluşan büyük finali bu ay göreceğiz.

Aslan sezonu: Güneş, Mars ve güneş tutulması bir arada


Neyse ki Güneş, 22 Ağustos’a kadar cesur Aslan’da, ay boyunca da ateş etmeye hazır halde bekleyen korkusuz Mars’la. Kükremeye hazırız ve kesinlikle şansımız olacak. 21 Ağustos’ta gerçekleşecek güneş tutulması bize, kendini ifade etme ve çarpıcı esin kaynaklarının yeni ve cesur bir bölümünü getiriyor.

Evet, bu liderliğe doğru adım atışımızın kozmik (ve karmik) çağrısıdır.

Aslan’ı yeni aya düşüren bu tutulma, daha da heyecan verici. Çünkü bu çok nadir rastlanan ikinci bir Aslan yeni ayı(ilki 23 Temmuz). Normalde her yıl her bir işarette yalnızca bir yeni ay olur, ancak 2017’de ateşli Aslan titreşimini duble alıyoruz. İnsanların lideri ve koruyucusu olan doğru kahramanlarla egonuzun diktatörlüğünün yer değiştirmesi, liderliğe sağ salim adım atabilmemize yardım edecek. Tüm Aslan Kral ve Kraliçelere sesleniyorum: Lütfen yükselin!

Kova burcunda ay tutulması: İnsanların gücü

Bu arada, 7 Ağustos Kova dolunayında, tüm insanlığı etkileyen konular etrafında bir araya gelme, ortak seslerimizi yükseltme ihtiyacını ortaya çıkaran bir kısmi bir ay tutulması yaşanıyor. Tutulmalar bize kaçınılmaz olan değişiklikleri ve dönüş noktalarını getirir, biz temkinli davranır ve bir tavır almayı gerçekten istersek onu saf dışı edebiliriz.

Uranüs gerilemesi: Antiklerden süzül; mücadeleni seç!

Fakat yine de zekamızı korumaya ihtiyacımız var. 2 Ağustos’tan 2 Ocak tarihine kadarki beş aylık süreçte devrimci Uranüs, baş döndürücü Koç’ta yıllık geriletmesini yapacak. Kendini gösterme çabalarının bu kozmik manzarada yeri olmayacak. Uranüs gerilemesi, onu biraz aşağıya çektiğimizi gösteriyor: Temmuz ayında aslında canlı bir şekilde radikal görünen o sinir bozucu davranış, daha şimdi iğrenç ve yıkıcı görünecektir. Mücadelenizi seçin! Ya da önümüzdeki yıla kadar bu konuyu kapatın. Sebepsizce asi gibi davranan kişilere rastlamak çok da sıra dışı olmayacak.

Merkür gerilemesi: Harekete geçmeden önce düşünün.


Sistemden çıkmak için başka bir sebep mi gerekiyor? Merkür’ün; seyahat, teknoloji ve iletişim yöneticisi de 12 Ağustos’tan 5 Eylül’e geriledi. Merkür’ün “gölge dönemi” 24 Temmuz’da başladığından biz bunu zaten hissediyoruz. Merkür 31 Ağustos’a kadar analitik ve kritik Başak’tan geriye dönecek, eleştirilerinizi (yapıcı olanı bile) bir gözden geçirmeden söylemeyin derim.

Başak, sağlıklı yaşam işaretidir ve Merkür tarafından yönetilmektedir. Sağlıklı yaşam tarzı seçeneklerini araştırın, ancak önümüzdeki aya kadar aşırı bir şey uygulamaktan vazgeçin. Bu gerilemeler, büyük planları engelleyebileceği için, nazik bir detoks ya da beslenmenizi şekerden, sütten arındırmak şeklinde bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Merkür gökle ilgili ilahi bir yazıcı olduğu için bu yansıtıcı dönemde egzersiz, yemek veya harcama yapmak için bir günlük tutmak, liste yapmak iyi olabilir. Başak sezonu 22 Ağustos’ta Güneş’in devreye girişi ile başlayınca bunu yapmak daha kolay olacak.

Dijital olan her şey bu ay kesinlikle takdir edilmeyi talep ediyor. Çünkü Merkür ve Uranüs her ikisi de teknoloji ile yakından ilişkilidir. Peki, bu gerilemeler; Rusya’nın hacklenmesi ve seçimle ilgili arabuluculuk işlerinin de başka bir boyutunu ortaya çıkaracak mı?

Biz bu konuda bahse girmeye devam ederken, kendi hassas verilerimizi güvenli bir buluta veya VPN’ye (sanal özel ağ) yedekleyelim ve şifrelerimizi de güçlendirelim. “Şimdi yayınla” butonuna hafifçe dokunarak, alaycı bir mesajınızı veya müstehcen bir seks içeriğinizi istenmeyen alıcılara gönderen kazara “hepsini yanıtla” e-postasını izleyin.

Jüpiter -Plüton meydanı: Güç mücadeleleri patladı; Denge gerekiyor

Güç, çok fazla mücadele eder mi? 4 Ağustos’ta, üçüncü ve son kez Jüpiter-Plüton meydanı hizmet veriyor (diğerleri 24 Kasım ve 30 Mart). Dünyevi Jüpiter Terazi, ilişkilerin işareti; Gölgeli Plüton, hükümetlerin, hiyerarşinin ve ataerkilliğin hükümdarı Oğlak burcunda bulunuyor. Küresel siyaset, bu yoğun kozmik çatışmaların gerçek zamanlı bir örneğinden başka bir şey yapmıyor.

Kişisel hayatlarımızda, önemli dinamikleri ayırıp, kontrolü, uzlaşmayı ve dengelemeyi öğreneceğiz. Bazı eski, çocukluktan gelen “baba ile ilişki problemleri” ortaya çıkabilir. Bu nedenle en yakınlarınıza çocuklukta yaşamadığınız öfkeyi yansıtmadığınızdan emin olun. Bu Jüpiter -Plüton meydanı da bu araştırmayı teşvik eder: Daha fazla sevilmek ya da uzlaşmayı korumak için gücünü nerede bıraktın, kimlere verdin?

Bu meydanlar kötü bir etki yaratırlar. Ancak gelişmemize yardımcı olmak için tasarlanmış çatışmalar da yaratırlar. Bazen reddetmeden, kalkıp harekete geçmeden önce bir kriz ya da rahatsızlık duyarız. Bu yüzden belki konuşmak, küfüretmek, bir zorbalığa karşı meydan okumak veya size güvenli bir kapı haline gelen birisiyle karşı karşıya kalmak ve savunmasız olmanız gerekir. Bu hayatınızı durgunlaştıran kalıpları keşfedin, inceleyin ve sonunda yıkın.

Satürn gerilemesi bitiyor: Dürüstlük en iyi politikadır!

Ay cesaretimiz için küçük bir ödül ile sonlanıyor. Baskıcı Satürn’ün, vahşi planlarımızın ilerlemesine yardımcı olan maceraperest Yay’da dört aylık gerilemesi 25 Ağustos’ta sona eriyor. Halkalı şef, 5 Nisan’da konuşkan Sag aracılığıyla, eğlenceli bir emir yayınladı.
Satürn, Yay burcunun 3 yıllık turunu 19 Aralık’a kadar tamamlarken, rotamızı, odağımızı kendimize çevirmemiz iyi olacaktır. Kendimizi yorumlarken akıllı ve dürüst olmaya devam etmeliyiz. Buda’nın söylediği gibi, Üç şey gizlenemez: Güneş, Ay ve Gerçek. “