2017 yılında daha fresh ve genç olalım! İşte bu tazelenmeye saçımızın rengini değiştirerek başlayabiliriz. Saç rengi seçimi herkesin zevkine ve o dönemdeki ruh haline göre değişse de, bu yıl saçlara modern, parlak grilerin hakim olduğunu söylemek mümkün. Bu arada saç renginde en yeni ifadelerin de “blorange” ve  “eclipting” olduğunun altını çizmekte fayda var. Bu kelimelerin ne anlama geldiğini resimleriyle birlikte anlatacağım. Şimdi trend saç renklerine bir bakalım!

1. Blorange

Blorange, 2017 yılında en çok takip edilecek saç boyaları, renkleri karışımıdır. 2016 yılında turuncu saçlar çok modaydı. İşte bunun bir tık ötesi olan Blorange, aslında blood orange (kan portakalı) anlamında kullanılıyor. Turuncu saçların şeftalimsi ve çileğimsi tonlarına bir de sarımsı, kırmızımsı ve zencefile dönük bir renk ortaya çıkıyor. Özellikle sarışınlar ve beyaz tenliler için gayet uygun!

2. Blonde gray (kumral grisi)

Sarışın tonların üzerindeki gri tonlar, modern ve asi bir görünüm veriyor. Dipler siyaha yakın, geri kalanı gri-sarı karışımı gayet sıra dışı!

3. Ash brown (kül kahvesi)

Saçlarınızda gri çılgınlığını denemek istiyorsunuz, ancak cesaret edemiyorsanız sizin için en iyisi kül kahvesi rengidir. Pembemsi beyaz ya da sarı ten rengine sahip olanlar için ideal olan kül kahvesi, griye yakın, ancak kahve ve mavi tonlarını da içinde barındırıyor.

4. Snow white blonde (kar beyazı sarışın)

Platin sarısı trendi artık gerilerde kaldı. Şimdi trend platin sarısının daha modern hale getirildiği, sarının daha az, beyazın daha fazla kullanıldığı kar beyazı sarıdır. Eğer saçlarınızı platin sarısı boyatmak gibi bir riske girmeyi düşünüyorsanız (bu ciddi bir girişimdir), saçlarınızı koruyucu ek işlemler de yaptırmanız gerekiyor. Ancak yeni trend snow white blonde ise saçlarınızın daha az hasarla muhteşem görünmesini sağlar.

5. Baby blonde (bebek sarısı)

Evet, platin sarı tonlar neredeyse herkese yapışmış durumda. Ancak 2017 yılında daha doğala, aslına dönmek modası var. Bebek sarısı saç rengi ile sanki boya değil de, gerçek saç rengi buymuş gibi görünmek daha kolay. Çünkü daha doğal bir renk tonu, çok beyaz değil, çok sarı değil, çok parlak değil, ancak çok doğal ve gerçekçi!

6. Bronde (kumralımsı kahveler)

Bronde saç rengi eğilimi asla ölmeyecek! Işıklı bir ortamda sarı tonlar, gölgede çikolata esintisiyle bronde saç rengi hep popüler olacak.

7. Overgrown root (fazla uzamış dipler)

Saça gölge veren dipler ya da boya vakti gelmiş kökler. 2016 yılında da zaman zaman gördüğümüz overgrown root, 2017 yılında çok daha fazla öne çıkacak. Bu yıl dipleri 1 santimetre değil, 5 santimetre uzatın!

8 .Mocha latte

Bir tutam kahve, bir tutam gold bir araya geldiğinde tıpkı latte gibi tadına doyum olmaz.

9. Hidden Highlights (Gizli gölgeler)

Koyu kahve tonlarında saçlara bal rengi ışıltılar katmak çok zekice ve etkileyici oluyor.

10. Subtle two tone (yumuşak iki renk tonu)

Sokaklarda bu renk saçları daha fazla görebilmek için sanırım 2020 vizyonuna ihtiyacımız olacak. Ters ombre stili olan subtle two tone, karanlık saç dipleri ve aşağıya doğru yavaş yavaş açılan saç telleri!

 11. Eclipting (tutulma)

Öncelikle tüm saçın koyu bir renge boyanması, ardından belli yerlerde stratejik tonlamalara gidilerek renklendirilmesi eclipting olarak adlandırılıyor. 2016 yılının saçlarda kontur çılgınlığını bir adım öne taşıyın ve yüzü çok net şekillendiren ecliptinge geçin.

12. Jet

Yarı İrlandalı, yarı Filipinli gibi hafif altın rengi bir tene sahipseniz, jet siyahı, kömür karası saçlar sizin için idealdir. Gerçek parlaklık, gerçek boyutsal drama, gerçek siyah!

13. Jewel tone balayage (mücevher tonunda balyaj)

Koyu kahve saç dipleri, cesur, korkusuz kızıl saç uçları ile bir mücevher görünümü yaratın. Bir Anka Kuşu, bir Ateş Kızı gibi, modern ve etkileyici tonlar!

14. Succulent tones (lezzetli, sulu tonlar)

Hemen herkes sulu meyveleri, sebzeleri, bitkileri sever. İşte bu renk tonu cümbüşü saçlarda olduğunda da yine herkes bayılır. Bu çok renkli saçlar, bir anda instagramın favorisi oldu. Daha açık, daha koyu, daha parlak her gün değişik tonları öne çıkaran yeni tasarımlarla karşılaşmak mümkün.

15. Chocolate rose gold (çikolatalı güllü altın)

2016 yılında hem ünlülerde hem de hemen her yerde gülücüklerle fotoğraf çeken sosyal medya çılgınlarının saçlarında güllü altın tonlarını gördük. Ancak bunlara bir de çikolata kahvesi eklenince altta pembe, onun üzerinde kahverengi, en üstte de çikolata tonları sizi dip boya yapmaktan kurtarıyor.

16. Grombre (gri ağırlıklı ombre)

Saçlarınıza alışılmadık, sıra dışı bir renk vermek istiyorsanız gri tonlarında ombre yaptırın. Koyu saçlar, diplerden 1-2 santimetre aşağıdan başlayan gri tonlarda gölge her uzunluktaki saç için gayet uygundur.

17. Warm peach (sıcak şeftali)

Saç renginizin demodeleştiğini, soğuk rüzgarlar estirmeye başladığını düşündüğünüz anda, şeftali tonları imdadınıza yetişir. Bu sulu gölge, gayet cool ve eğlenceli bir hava yaratıyor. Size çok yoğun mu geldi? Hiç endişelenmeyin, yumuşak ve canlı turuncu tonları neredeyse her cilt rengine uyum sağlıyor.

18. Watermelon hair (karpuz rengi saçlar)

Elbette ki karpuz pek çoğumuzun yazın en çok sevdiği, yediği sulu meyvelerden birisidir. Ancak hiç karpuz renginde saç istediniz, hayal ettiniz mi? Diplerde capcanlı yeşiller, uçlarda tap tatlı pembeler bir araya gelince sezonun en cazip renk tonları ortaya çıkıyor. Bu tonlar saçlarınıza en az yiyecekler kadar tat katar.

19. Color bleed hair (kan damlayan saçlar)

İşe hep aynı klasik saç tonlarıyla gitmekten sıkıldınız mı, yeni ve taze bir görünüm mü arıyorsunuz? Eğlenceli ve sempatik bir saç tonuna sahip olabilirsiniz. Uçlarda artarak kan damlar gibi morumsu gölgeler, diplerde koyu kahve tonlar hem iş hem de sokak stili için gayet uygun. Özellikle saçlarınızın uçlarını hafif dalgalı yaptığınızda ışıl ışıl parlayacak.

20. Snowlights (kar ışıkları)

Saçınızın en üst kısmında kar gibi parlayan sarı tonlar, uçlara doğru hafifçe koyulaşan sarılar. Özellikle yaz mevsiminde bu köpük sarısı parlaklığı deneyin!

21. Rose gold (güllü altın)

Instagramı ele geçiren saç rengini denemeye hazır mısın? Güllü altın sarısı ünlü, ünsüz pek çok kadının favorisi. Özellikle pembemsi beyaz tenli kadınlara çok yakışıyor. Makyaj yapmasanız bile tüm görünümünüzü aydınlatacak bir renk!

22. Buttery blond (tereyağ sarısı)

Son birkaç yıldır serin sarı tonlar trend olduktan sonra, şimdi sıcak sarışın tonlar geri döndü. Daha çok tereyağı tonunda bej ve kumlu bir sarı tonu!

23. Cinnamon swirl hair (tarçın tonlar)

İştah kabartacak kadar tatlı bir saç rengine hazır mısınız? Sıcak bal tonları, kahverengi şeker gölgeleri dinamik bir sarı için yeterli!

24. Color melting (erimiş renkler)

Her ortama uygun düşecek zarif ve çarpıcı saç rengi mi arıyorsunuz? Bu yeni ve etkileyici bir saç tonu. Siyahtan kahveye doğru inen çok boyutlu ve ışıldayan bu saç rengi, hayalinizdeki pek çok tonu bir arada kullanmanıza izin veriyor.

25. Pastel glamour (pastel cazibesi)

Pastel tonları parlak renklerle karıştırıyoruz. Doğal olmayan saç boyası renkleri size dağınık ve hasarlı bir görüntüyü çağrıştırıyorsa, mükemmel görünmeniz için tasarlanmış pembe, mor, mavi tonlarını bir arada deneyin.