Mars, 28° Koç burcundaki geri hareketine başladı: Kızıl gezegen, 27 Haziran’dan beri yöneticisi olduğu burçta bulunuyor ve 6 Ocak 2021’e kadar da orada kalacak.

Mars’ın normalde bir burçta kalması yaklaşık altı hafta sürer, iki yıl içerisinde tüm Zodyak boyunca seyahat eder ve sadece iki yılda bir, iki ay boyunca geriye doğru hareket eder. Mars’ın Koç burcunda geri hareket gerçekleştirdiği son yıl 1988’di: Mars’ın Koç burcundaki Retrosu oldukça nadir olarak görülür; öyle ki bu geçiş bir dahaki sefere 2067’de gerçekleşecek.

Savaş Tanrısı, 13 Kasım’a kadar, yani doğrudan 15° Koç burcunda konumlanacağı zamana kadar geriye doğru hareket edecek. Bu kozmik olay, bizi gerçekten ne istediğimiz konusunda düşünmeye davet edecek. Mars’ın geri gitmesi bizi, bir deneme-yanılma sürecini deneyimlemeye ve öğrenmeye, kararlarımızı ve alışkanlık gereği yerine getirdiğimiz eylemleri yapma şeklimizi değerlendirmemiz için teşvik ediyor.

Koç burcundaki Mars: Evrimin hızlandırıcısı

Koç, Zodyak’ın ilk burcudur: Doğum süreciyle ilişkilidir ve işlevi, yepyeni bir süreç ile yeni bir büyüme döngüsü başlatmaktır. Koç burcunun yöneticisi olan Mars, istediğimiz şeyin peşinden gitme tarzımızı temsil eder: Bilinçli arzularımızla, öznel irademizle, kararlılığımızla ve yön duygumuzla ilişkilidir.

Koç burcundaki Mars evrimi hızlandırır: Koç, saf Kardinal Ateş’tir. Doğrudan eylemin, Yang enerjisinin ilkesini bünyesinde barındırır, keskin, kararlı ve ileriye dönüktür. Koç burcundaki Mars bizi, doğrudan deneyimlerimizden, hatalarımızdan ve devam eden bir deneme-yanılma sürecinden bir şeyler öğrenmemiz için bizi bir adım atmaya teşvik ediyor.

Mars’ın yönettiği burçtaki bu geri hareketi, kolektif ve bireyler olarak her birimiz için bir dönüm noktasını temsil ediyor. Mars bizi, arzularımızı keşfetmeye, ne istediğimizi gözden geçirmeye, bireyselliğimizi deneyimlemeye, daha derin bir kararlılık ve irade duygusu geliştirmeye davet ediyor. Bunu yaptığımızda hayata yaklaşımımızla ilgili nelerin yapılması ve geliştirilmesi gerektiğini keşfederiz: Bilinçli seçimler yapabilir ve gerçekten ne üzerine odaklanmak istediğimize karar verebiliriz.

Mars Retrosu: Arzularımızı anlamak

Gerçekten istediğiniz şey nedir? Ruhunuzu tutuşturan nedir? Sizi ne motive eder ve size ne ilham verir? Ne için savaşıyorsunuz? Neden onu istiyorsunuz? Bunun için neyi feda etmeye hazırsınız? Ona sahip olacak ve onunla başa çıkacak kadar güçlü müsünüz? Koç burcunda geri giden Mars, bize bu soruları sormaya devam edecek.

Bu geçişin daha yüce olan amacı ise arzularımız ve bunların arkasındaki gerçek güdüler hakkında daha derin bir anlayış kazanmamızdır. Mars’ın geri hareket etmesi bizi, ne için ve neden savaştığımıza yönelik daha derin bir farkındalığa ulaşmak için içgüdüsel ihtiyaçlarımızı ve isteklerimizi keşfetmeye davet ediyor. Tutkulu olduğumuz şeyin peşinden gitmemizi ve gerçek benliğimizi yansıtmayan, yani artık olduğumuz kişiyle aynı hizada olmayan arzularımızı bırakmamız için bizi cesaretlendiriyor.

Bu gezegensel olay, yepyeni bir Benlik duygusu yaratmak, daha derin bir bağımsızlık ve özerklik duygusuna sahip olmak, farklı hedefler belirlemek ve bunlara ulaşmak için yollar bulmak için bir fırsattır. Mars’ın geri gitmesi bizi, misyonumuzun daha derin farkındalığına sahip olmaya, derin bir şekilde kendimizi bilmeye ve kim olduğumuzu tam olarak kabul etmemize dayanan yeni bir hayat yolu keşfetmeye davet ediyor.

İçsel tutuşma ve bilinçli cinsellik

Mars bizim tutkumuzdur, dürtümüzdür: Kızıl gezegen, fiziksel enerjimiz ve yaşam gücümüzle ve cinselliğimizi deneyimleme ve ifade etme şeklimiz ile ilgilidir. Mars’ın, Koç burcundaki Retro döngüsü sırasında ruhumuzun amaçlarını yeniden keşfetme, başarma ve başarıya ulaşmaya yönelik olan dürtülerimizle bağlantı kurma ve fiziksel bedenlerimizle, cinsel dürtülerimizle, ihtiyaçlarımızla ve arzularımızla daha derin bir ilişki kurma fırsatına sahip oluyoruz.

Mars’ın Koç burcundaki geri hareketi, içsel tutuşmayı temsil eder. Mars’ın enerjisi, tipik olarak içe değil dışa doğrudur: Bu Retroyu, diğerlerinden daha zor kılan şey de budur. Yine de onun gücünü bilinçli olarak kullanmayı başarabilirsek, içgüdülerimiz ve cinselliğimizle daha derin bir bağlantı kurabiliriz.

Mars’ın bu geçişi bizi, ilkel dürtülerimiz tarafından köleleştirilmeden onları onurlandırmak, kendimize ait parçaları baskılamadan ya da sansürlemeden benliğimizi bütünleştirmeye çalışmaya davet ediyor. Bu enerjiyi akıllıca kullanırsak, kendimizin daha fazla farkına varabilir ve cinselliğimizi tam anlamıyla yaşamanın, ondan zevk almanın ve onu ifade etmenin bilinçli yollarını keşfetme fırsatına sahip olabiliriz.

Mars; Jüpiter, Plüton ve Satürn ile kare yapıyor

Mars, Retro hareketi sırasında Oğlak burcundaki Jüpiter, Plüton ve Satürn ile ikinci kez kare yapacak. 2020 boyunca, Koç burcundaki Mars ile Oğlak burcundaki bu gezegenlerin her biri arasında gerçekleşen üç adet tam kare döngüsüne tanık oluyoruz.

Bu konumların, özellikle de Mars ile Satürn arasındaki karenin etkisini tüm Eylül ayı boyunca hissedeceğiz. Mars ile Satürn arasındaki tam hizalanmalardan ilki 24 Ağustos’ta gerçekleşti. İkincisi ise 29 Eylül’de Satürn ileri hareketine başladığında gerçekleşecek. Plüton ve Jüpiter ile gerçekleşecek ikinci kareler ise 9 Ekim ve 29 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek: Mars geri hareketine devam ederken Plüton ve Jüpiter ileri hareket ediyor olacak.

Bu süre içerisinde içgüdüsel olarak gösterdiğimiz tepkilerimizi kontrol altında tutmalı, aşırı tepki göstermemeye dikkat etmeli ve dürtülerimizle hareket etmeden önce kendimize düşünüp taşınmak için zaman tanımalıyız. Bu güçlü enerjiyi bilinçli olarak kullanırsak bizi güçsüzleştiren tutum ve inançları serbest bırakma ve daha güçlü ve daha dirençli olma şansına sahip olabiliriz.

Koç burcundaki Mars Retrosu: Daha derin bir özgürlük algısı

Gezegenlerdeki bu geçişler bize, artık neyin işe yaramadığını ve neye ihtiyacımız olmadığını anlama fırsatı veriyor. Mars’ın geri hareketi, bu döngü sırasında ortaya çıkabilecek hayal kırıklıklarına ve gerilimlere ayak uydurmayı başarabilirsek daha derin bir özgürlük duygusu deneyimlememize imkan sağlayacaktır.

Sonuç olarak 2020’nin geri kalanı boyunca meydana gelecek olan güçlü kozmik olaylar bize, yaşamı değiştiren deneyimlerin ve dönüşümlerin çoğunun, kendimizi derinden rahatsız olmuş hissettiğimizde meydana gelme eğiliminde olduklarını hatırlatıyor.

Mars’ın Retro yolculuğu ve Oğlak burcundaki gezegenlerle hizalanması bizi; gerginliğimizi, stresimizi ve rahatsızlıklarımızı keşfetmeye davet ediyor. Bunu yapmaya istekli olursak, şimdiye kadar yaptığımız içsel çalışmayı uygulamaya koyarak öz-hakimiyetin daha derin seviyelere ulaşabiliriz.