Herkese merhaba! 2020, bence muazzam bir enerji ile geldi. Hayatlarınızda ne istiyorsanız, gani gani sizlerin olsun. Bence şans, kısmet ve güzellik sizlerle olsun. Bu kez, uzun zamandır takip ettiğim, yazılarını ve öngörülerini çok sevdiğim bir dostumla, sevgili Can Aydoğmuş ile birlikteyim. Can’ın kitaplarını çok seviyorum ve bence kendisi vedik astroloji konusunda önemli bir fikir lideri. Türkiye ve dünya hakkındaki bütün öngörüleri genelde de çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda da, çok başarılı öngörüler yapmıştı. Onu yakalamışken pek çok şey hakkında konuşmak istiyorum. Bu yazıda ise, öncelikle Türkiye ve dünyanın astrolojik haritasından bahsedeceğiz. Ayrıca, sizlerin bu dönemle ilgili ne olup bittiği konusunda bir farkındalığa varmanızı sağlayacağız. O zaman, çok kıymetli bilgileri ile Can Aydoğmuş ve 2020 öngörüleri bu yazıda sizlerle!

2020 Türkiye İçin Nasıl Geçecek?

2020, Türkiye için çok önemli bir yıl. Bu yıl, Türkiye’nin 20 yıllık Venüs döngüsü bitiyor. Bu döngü, 2020’nin özellikle Mayıs ayında bitecek, aslında Mart ayının 12’sinden sonra bitiyor ama Mayıs ayından sonra tam olarak etkisini gösterecek. Çok önemli bir dönem. Türkiye, 2000 yılından bu yana Venüs Döngüsü’ndeydi ve Venüs Döngüsü’nün olduğu evin puanı 22. Şimdi, Güneş Döngüsü’ne girecek ve bu evin puanı 42. Yani, arada neredeyse %100’lük bir fark var. Bu nedenle, Türkiye önümüzdeki dönem her anlamda çok büyük bir değişim yaşayacak.

İlk iki yıl dasha değişecek ve Vedik Astroloji’de dashalar çok önemlidir, gezegensel döngü anlamına gelir. Dasha’nın ilk iki yılı her zaman sarsıcıdır ve çok ciddi değişime yönlendirir. 2023 yılından sonra, Türkiye çok büyük bir yükseliş yaşayacak. Türkiye, bu 20 yıllık döngüde biraz zor bir dönem geçirdi. Kayıplar verdi, kendi içinde çok büyük zorluklar yaşadı. İçinde olduğumuz dönem, aslında bir yapılanma dönemi. Kadın hakları ve kadınla ilgili büyük mücadelelerin, farkındalıkların yaşandığı bir dönem. Buradan çıktığınız zaman, Güneş Dönemi’ne girdiği zaman Türkiye’nin çok daha yönetici, çok daha itibarını yükseltmeye yönelen, kendi gücünü ortaya çıkartacak bir döneme girecek. Ancak, Güneş Dönemi’nde ilk iki yıl itibarla ilgili düşüklük, kendi içinde zorluklar yaşanabilir. 2023’ten sonra Türkiye, dünyanın en büyük süper güçlerinden bir tanesi olacak.

Bunların dışında, 2020 yılı dünyanın her yerinde bir savaş çıkacağı bir dönem olacak. Petrol yükselecek, Ocak sonu-Şubat başı gibi Bitcoin çok büyük yükseliş yaşayacak, aynı zamanda Türkiye için finansal ve ekonomik olarak çok zor bir yıl olacak.

Neye Yatırım Yapmalı?

Ev alın! Bu dönem, altın da dolar da iniş-çıkışta olacak. Bir yükselecek, bir inecek. “Daha yükselirse bozmayayım” diyen bozmayacak, bu sefer düşecek. Bu nedenle, dolara ya da altına yatırım yapmak çok mantıklı değil ama çok mantıklı bir yatırım var, o da ev almak. Neden? Türkiye’nin haritasında da görünüyor; İstanbul’daki 40 m2’lik evler, New York’taki gibi 1-2 milyon USD olacak. Yaklaşık olarak, önümüzdeki 5-10 senelik dönemde, Türkiye’deki toprak değeri, bizim hayal edeceğimizden çok daha fazla artacak. Şuan, ev fiyatlarının düştüğü görünüyor, önümüzdeki dönemde de düşüş var; ancak, 2022-2023’ten sonra ev fiyatları inanılmaz bir yükseliş yaşayacak. Bu yükseliş yaşanmadan ev almak, en mantıklı yatırım. Tarıma yönelmek de mantıklı. Türkiye’nin toprakları genişleyecek, Türkiye’de tarımla ilgili inanılmaz bir büyüme olacak.

2023’te, Türkiye’nin bütün dünyadaki ticaret hayatı çok büyük bir yükseliş yaşayacak. 2024’te, Türkiye’nin kazancı kat ve kat artacak, inanılmaz bir büyüme yaşayacak. Bu dönemi, aslında bir doğum sancısı gibi düşünmek gerekiyor. Yeni bir şey doğuyor ama müthiş bir şey doğuyor. Doğum bazen acılıdır ama dünyaya yeni bir can gelir. Aslında, bu süreçte de Türkiye, adeta yeni, çok güzel bir doğuş yaşayacak. Bu süreçte öğreneceğimiz çok fazla şey var.

Gezegenlerin Ters Dönmediği Zamanları Tercih Edin

İnsanların yeni şeylere başlamaları için; gezegenlerin ters dönmediği zamanlar başlamaları gerekir. Yeni bir şirket kuracaksanız, yeni bir işe başlayacaksanız, evlenecekseniz, yeni bir şeye başlayacaksanız; gezegenlerin ters dönmediği tarihleri iyi takip etmelisiniz. Çünkü, 2020’de; Nisan’ın sonuna doğru ters dönmeye başlayacak, Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım’ın sonuna kadar gezegenler ters dönüyor. Birisi ters dönecek, birisi duracak ama yazın, 3-4 tanesi birden ters dönecek. Bu yaz; Jüpiter, Satürn, Venüs, Mars, Merkür, Neptün, hepsi ters dönecek.

Yeni şeylere başlayacaksanız; örneğin, yazın düğün yapacaksanız, nikahınızı söyleyeceğim tarihlerde yapabilirsiniz. Bu tarihler; 2020 Ocak sonu, Şubat başı (7 Şubat çok iyi bir tarih), Mart sonu (Özellikle 29 Mart çok iyi bir tarih). 7 Şubat 2020, saat 15:50, yeni bir şeylere imza atmak, yeni bir şeylere başlamak için çok iyi bir tarih. Aynı zamanda, Mart sonu ve Nisan başı çok iyi bir tarih. Ondan sonra yok; ta ki Kasım sonu ve Aralık başına kadar.

Düğünü yazın yapabilirsiniz ama evlilik akdini bu belirtilen tarihlerde yapın. Yani, nikahınızı daha önce yapın, düğünü yaza yapın. Ya da, bir işe başlayacaksanız; kontrat imzalamayı da bu tarihlere ayarlayın. İnsanların yeni bir şeylere başladıkları zaman gezegenlerin ters dönmediği ve Yeni Ay’dan Dolunay’a doğru olan zamanları kullanmaları gerekiyor. Neden? Google’da Ay Takvimi diye arama yaparsanız; Yeni Ay ile dolunay arasını her ay için görebilirsiniz. Yeni Ay’dan dolunaya doğru olan zamanlardan yaptığınız zaman, yükseliş içinde olmasını sağlarsınız.

2020 Türkiye İçin Zor ve Sancılı Bir Dönem

2000’den 2020’ye kadar Venüs’ün etkisindeydik dedik. Ve bu, bizde daha çok tutulma, obsesif bir hal yarattı. Yani, ilerleyeceğimize biraz yerimizde saydık. Politikadan bahsetmiyorum, insan hayat kalitesinden bahsediyorum. Türkiye, daha parlak bir dönemdeyken daha içine kapandı. Aslında, içsel olarak çok geliştik. Venüs, biraz da inançla ilgilidir. İnsanların bu dönemde inançları çok daha fazla değişti, dinsel algıları çok değişti, farkındalıkları arttı; çünkü, Venüs bunu yapar.

Bu dönem, Türkiye için, patronlar için hiç kolay bir dönem değil. 2020, bütün patronlar, bütün yöneticiler, bütün şirketler için çok zor bir dönem olacak. Ve, ekonomik olarak sevimsiz bir dönem, ancak çok ilginç şeyler de var. Örneğin; 2017’nin Ekim ayında Satürn, Türkiye’nin dış ilişkiler evine girdi ve direkt Amerika vizeleri iptal etti. Ondan sonra da, yurtdışı ile bir sürü sorunlar yaşamaya başladık. Satürn, orada Ketu ile buluştu. Satürn Ketu buluşmasının en son tarihi 1870.

O zaman; büyük İstanbul yangını olmuş, bir belediye başkanı saldırıya uğramış. Bu dönemde de Türkiye’nin astrolojik haritasına baktığımız zaman; özellikle liderler için, patronlar için, büyük kitleleri etkileyen kişiler için inanılmaz bir dönem olduğunu görüyoruz. Bu dönemde, onların da kendi güçlerini ellerinde tutma mücadelesi ama aynı zamanda çok büyük bir değişimi göreceğiz. Bu süreç, sonuç olarak Türkiye’nin iyiliğine olacak.

Türkiye’nin haritasına baktığımız zaman çok iyi ve güçlü bir harita görüyoruz. Türkiye’nin haritasının gidiş noktası öyle bir şey ki, inanılmaz güzel. İnsanlar, “Türkiye kötü olacak” gibi düşünüyor ama öyle değil. Hiç kimse, Türkiye’yi yıkamaz, bölemez, asla! Hem korunuyor, hem büyük üstatların merkezi, hem de bizim daha keşfetmediğimiz şeyler var, onlar çıkacak.

2024’te Çok Güçlü Bir Döneme Geçiyoruz

2022’nin üçüncü ayından sonra çok pozitif bir döneme giriyoruz, 2023’ün birinci ayına kadar. 2023 Ocak-Aralık kendi içinde zorlayıcı bir dönem var. Ancak, arkasından 2024’ten itibaren gerçekten bambaşka, çok güçlü bir döneme geçiyoruz.

Son beş yılda, çok fazla beyin göçü oldu, çok fazla insan gitti. Normalde özgür ruhlu bir insanım ama ana vatanı terk etmem. Türkiye’yi terk edip gidenlerin hepsi şu cümleyi kuracak, “Keşke satmasaydım, keşke bırakmasaydım”.

Şuanda, Türkiye’de işsizlik oranı çok yüksek, maddi sıkıntılar var ki bunlar her kitleden. İnsanlar parasını tutmalı mı? 2020, bu anlamda daha kolay geçmeyecek. 2020 sonrası, hatta 2022’nin dördüncü ayından sonra rahatlayacak. Satürn, zaten şuan Türkiye’nin finans evine giriyor. Bir süredir, ekonomi ile ilgili niye bu kadar sorun yaşadık? Çünkü, Ketu Türkiye’nin finans evine girdi ve orada tutulmalar oldu.

2020’de Rahu ve Ketu Aynı Yere Geliyor

Rahu ve Ketu, yani kuzey ve güney düğüm 19 yılda bir aynı yere gelir. Türkiye’nin 2018’te ekonomik olarak geldiği yerden 19 yıl önceye geriye gidecek olursak; 1999 çok ciddi ekonomik kriz ve depremin olduğu bir yıl. Ondan 19 yıl önceye gittiğimizde 1981 yılı, darbenin olduğu yıldı. 19 yıl önceye gittiğimizde 1961 yılı, yine darbe vardı. 19 yıl önceye gittiğimizde 1942, çok büyük kriz oldu, İstiklal Caddesi talan edildi. 19 yıl daha geri gittiğimizde 1923, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu tarih. Yani, Türkiye’nin bu 19 yıllık döngüsü aslında. 19 yılda bir, 2023 yılından itibaren Türkiye için çok önemli patlamalar olacak.

“Tarih tekerrürden ibarettir” derler ya, aslında astroloji de öyle. Ancak, güncel olarak tekerrür ediyor ve farkındalık kazandığın seviyeye göre seni etkiliyor veya etkilemiyor. Siz de, kendi hayatınızı geriye doğru düşünecek olursanız, çok daha iyi anlarsınız. Oturup yazabilirsiniz de. Çünkü, insanlar farkındalık yaşadıkları zaman gerçekten oldukları şeyin içinden çok daha rahat bir şekilde çıkabiliyorlar. Diğer türlü karanlık bir odadasın, ışık yok, görmüyorsun. Işık bir yanmaya başlayınca odada olduğunu görüyorsun, biraz daha arttığı zaman eşyaları görüyorsun, biraz daha artınca ortalığı toplamaya başlıyorsun, ışık iyice yanında dolabın arkasındaki kapıyı görüyorsun ve dolabı itip kapıdan çıkabiliyorsun. Işık, farkındalık. O yüzden, aslında bizim farkındalık kazanmamız çok önemli bir şey.

Rahu ve Ketu’nun aslında bizim dönüşümümüze ve gelişimimize katkısı var. Bizim 19 senelik bize göre negatif durum, aslında bizim geliştirmemiz gereken yönleri geliştirdi ve Türkiye içe döndü. Kendi içini geliştirdi ve dışa dönük olacağı alanlarda, bunları pozitif kullanacak. Sonuçta, yükselerek çıkıyoruz. Tekerrür ama pasif daire değil, hep aynı şeyi yaşamayacağız. Oradaki dersi aldık, kendimizi geliştirdik, bir sonraki seviyeye hazırız.

Satürn 2020’nin Ocak ayının sonunda, özellikle Türkiye’nin dış ilişkiler evinden çıkıyor. Jüpiter, Türkiye’nin dış ilişkiler evinde kalacak. 2020 Ocak sonundan Nisan’ın başına kadar olan dönemde, Türkiye dış ilişkiler açısından çok büyük bir gelişme yaşayacak. Bunu, çok pozitif bir şekilde yaşayacak. Aynı zamanda, daha birleştirici olmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla, bütün dogmatik yapılar için çok zor bir dönem. Jüpiter kendi evinde olduğu için; herkes özgürlüğe yönelecek, insanlar özgürlük kazanma mücadelesine girecek. Can Aydoğmuş’un 2020 yılı Türkiye için öngörüleri böyleydi. Bir sonraki konuda, 2020 yılında dünyayı nelerin beklediğini konuşacağız. Şimdilik hoşça kalın!