23 Ekim itibariyle Akrep sezonu başlamış oldu. Güneş’in Terazi’den ayrılıp Akrep burcuna geçtiği bu tarihten 21-22 Kasım’a kadar Akrep sezonunda olacağız.
Akrep sezonu yaşam, ölüm, yakınlık ve insan psikolojisinin derinlerine dalma zamanıdır. Güneş bu dönemde ruhumuzun en karanlık kısımlarını aydınlatır ve normalde görmek istemediğimiz şeylere ışık tutar.

Akrep Arketipi: Yakınlık, Osmoz, Güç ve Dönüşüm

Terazi’den Akrep burcuna geçmek, ilişkilerin derinleşmesiyle ilgilidir. Evrimin Terazi evresinde pek çok insan ile anlaşmalar ve gündelik temaslar kurduktan sonra Akrep sezonunda kimlerle yakın ilişkiler kuracağımıza ve kaynaklarımızı kimlerle paylaşacağımıza karar veririz.
Akrep, duygusal yakınlık kurmaya ve birisiyle veya meydana gelecek bir şeylerle kaynaşmayı mümkün kılma yolculuğuna karşılık gelmektedir. Akrep, ruh seviyesinde bağ oluşturan duygusal bir olgu olan cinsellikle ve genetik, duygusal ve karmik materyal değişiminin sonuçlarıyla ilişkilidir. Cinselliğin fiziksellikle, üremeyle ve içgüdüsellikle ilgili olan yönü, zıt burcu olan Boğa ile ilişkilidir.
Başka insanlarla kaynaşmamızla meydana gelen osmotik süreç, buna dahil olan herkesi derinden değiştirir ve bizi güçlendirebilir ya da güçsüzleştirebilir. Akrep arketipiyle kişisel engellerimizi tanırız ve onların üstesinden geliriz, sınırlarımızı ve limitlerimizi test ederiz ve kendimizi ne kadar zorlayabileceğimizi görürüz. Evrimin bu aşamasında kayıp ve ihanet deneyimleriyle karşılaşırız, güvenmeyi ve savunmasız olmayı öğreniriz, eskilerin ölmesine izin veririz ve daha anlamlı ve daha özgün şeylere yer açarız.

2021 Akrep Sezonu: Korkuları Keşfetmek ve Derinlere Bakmak

Akrep sezonu derinlere, öze ve görünenin ötesine bakmamız için ilham verir. Ruhumuzun derinliklerine dalmamızın ve kendimizi geliştirmek ve güçlendirmek için ihtiyacımız olan şeylerin neler olduğunu görmemizin zamanı geldi. Arzularımızı analiz etme ve onların ardında bulunan gizli niyetler ile motivasyonları keşfetme zamanı geldi. Araştırmanın, hem kendimize hem de diğer insanlara derin sorular sormanın ve radikal ve saf dürüstlük dışında hiçbir şeyi kabul etmemenin zamanı geldi. Yılın bu döneminde içimize dönerek korkularımızı, saplantılarımızı ve zorlamalarımızı keşfetmeliyiz. Farkında olmadığımız duygusal bağlarımızı keşfetmek, Akrep burcunun gölgelerinden biri olan manipülasyon eğilimlerimiz ile ilgili bilgi sahibi olmamızı sağlayacaktır.
Kendimizi güvende hissetme ve kontrolü elinde bulundurma ihtiyacımızın hayatımızı yönlendiriyor olabileceğinin, bazı şeylere ya da kişilere takıntılı hale gelmemize neden olabileceğinin, bizi geride tutan ya da kısıtlayan şeyleri bırakmamıza engel olabileceğinin farkına varabiliriz.

2021 Akrep Sezonu: Tutulmalar Başlıyor

Güneş hala Akrep burcundayken tutulma sezonunun açılmasıyla Akrep sezonu bu yıl her zamankinde daha yoğun geçecek. Tutulmalar, Güneş ile Ay’ın Ay Düğümlerine, karma ve kader noktalarına yakın oldukları zamanlarda gerçekleşen süper etkili yeniay ile dolunaylardır. Tutulmaların etkileri sonraki altı ay boyunca etki etmeye devam eder: Şimdilerde Mayıs 2021’deki tutulmalarla başlayan bir döngünün zirvesini yaşamaktayız.
Ay Düğümlerinin İkizler-Yay ekseninden geçtiği yaklaşık 1,5 yıldır bu eksende tutulmalar yaşıyoruz. Ay Düğümleri, Ocak 2022’de burç değiştirecek: Kuzey Düğümü Boğa’ya ve Güney Düğümü ise Akrep’e geçecek. Bununla birlikte 19 Kasım’da Boğa’da gerçekleşecek olan Dolunay, İkizler’in birinci derecesindeki Kuzey Ay Düğümüne yakın olacak şekilde parçalı Ay tutulması olarak gerçekleşecek. Sonrasında 4 Aralık’ta ise 2029’a kadar bu burçta son kez gerçekleşecek olan Yay yeniayı ile tam Güneş tutulması yaşayacağız.
4 Kasım’da Akrep burcundaki güçlü yeniay, tutulma portalını açacak ve hem Güneş hem de Ay, Boğa’da geri gitmekte olan Uranüs’ün karşısında bulunurken Kova’daki Satürn ile kare yapacak ve devam etmekte olan Satürn-Uranüs karesi sürtüşmesini büyütecek. Bu yeniay oldukça gergin bir şekilde hissedilecek: Mevcut hizalanmalar, kameri ayın geri kalanında ve tutulma sezonunda ortaya çıkacak beklenmedik ve ani olaylar, haberler, aksamalar ve değişikliklerin görülme potansiyelini arttıracak.

astroloji
astroloji

Güneş-Satürn Karesi ve Güneş-Uranüs Karşıtlığı

Akrep burcundaki Güneş, bu yıl boyunca deneyimlemekte olduğumuz Satürn-Uranüs temalarına ışık tutarak bilinene tutunma ihtiyacımız ve bilinmeyeni keşfetme arzumuz arasındaki gerilim gün yüzüne çıkarıyor.
Özellikle 30 Ekim’de Güneş ve Satürn, kendinden şüphe duyma, özeleştiri ve başarısızlık korkusuyla ilgili bazı sorunları yansıtabilecek gerilimli bir hizalanmayla bir araya geliyor. Bugünler, sınırlamalarımızın, görevlerimizin ve sorumluluklarımızın çok farkında olacağımız zamanlar olacak: Biraz ağırlık ve melankoliyle birlikte hayal kırıklığı hissedebiliriz. Güneş ve Satürn arasındaki hizalanmalar, amacımızı net bir şekilde tanımlamamız, uzun vadeli hedefler üzerinde çalışmamız ve gecikmiş hazların değerini hatırlamamız için harika zamanlardır.
Güneş ve Uranüs arasındaki karşıtlık neredeyse Akrep yeniayı ile aynı zamanda 4 Kasım’da meydana geliyor ve bizi, konfor alanımızdan çıkmaya zorlayan aksamaların ve öngörülemeyen olayların olabileceğini vurguluyor. Güçlü bir huzursuzluk ile geçmişten kurtulma, kısıtlamalara isyan etme ve kendimizi sınırlamalardan kurtarma arzusu duyacağız.

Güneş Neptün ile Üçgen, Jüpiter ile Kare, Plüton ile Altmışlık Yapıyor

Akrep burcundaki Güneş sonrasında Balık’taki Neptün ile üçgen, Kova’daki Jüpiter ile kare ve Oğlak’taki Plüton ile altmışlık açı oluşturacak.
Güneş-Neptün üçgeni tam olarak 12 Kasım’da gerçekleşecek ve empatimizi, şefkatimizi ve yaratıcılığımızı arttırarak sezgisel niteliklerimizi geliştirecek. Kolektif duygusal bedenle bağlantı kurma ve normalde zor olan duygularımızı ifade etme kapasitemiz artacak ve normalden çok daha hassas hissedeceğiz. Bu açı, çoğumuza ruhsal uygulamalarımızı derinleştirme ve sanatsal ve yaratıcı ilgama derin bir dalış gerçekleştirme konusunda ilham verebilir.
15 Kasım’da Güneş ile Kova burcundaki Jüpiter kare yapacak ve hayatı dolu dolu yaşama ve yeni deneyimler yaratma arzumuzu destekleyecek. Bu hizalanma bilgimizi arttırma, varoluşun daha derin anlamını arama ve büyük resimle bağlantı kurma isteğimizi arttıracak. Hizalanmanın olumsuz yanı ise aşırı güvene, aşırıya kaçmaya, aşırı hoşgörüye ve kapasitemizi olduğundan fazla sanmaya eğilimli olabilmemizdir.
Güneş, 16 Kasım’da ise Oğlak burcundaki Plüton ile altmış derecelik açı yapacak. Bu hizalanma, hayatımızın köklü bir şekilde yeniden yapılandırılmasını destekleyen dönüşümleri ve iyileşme süreçlerini kolay hale getirecektir. Güneş-Plüton altmışlığı bize daha derin bir kararlılık ve irade gücüyle bağlantı kurma, net bir amaç duygusuna daha yakın hale gelmeye ve büyümemizi desteklemeksizin enerjimizi tüketen önemsiz ve gereksiz adanmışlıkları bırakma fırsatı verecektir.

2021 Akrep Sezonu: Değişime Gösterdiğimiz Direncin Kökenini Keşfetmek

Güneş’in Akrep’teki yıllık yolculuğu, derin bir ruh arayışı ile duygusal dönüşüm zamanıdır. Aynı zamanda Mars ve Merkür de Akrep burcunda olacak: Mars, 30-31 Ekim’de Akrep’e geçerken Merkür ise 5 Kasım’da Akrep’te olacak. Özellikle Akrep sezonunun çoğunda Mars’ın yer alması ile proaktif bir şekilde değişim yaratmaya verilen önem artacak ve evrimsel süreçlerimizi destekleyen ve hızlandıran eylemlerde bulunarak sahip olduğumuz sınırlandırmalarımızı aşmamıza yardımcı olacak.
Akrep sezonuyla birlikte kendimize ve hayata dair psikolojik anlayışımızı arttırmak, bilinçaltımızın karanlık sularında nelerin gizlendiğini, hangi ihtiyaçlar ile arzuların seçimlerimizi gerçekten yönlendirdiğini keşfetmek için fırsatımız olacak. Akrep, arınma ve eleme süreçlerinden sorumludur: Önümüzdeki haftalarda bırakmaya hazır olduğumuz işlevsiz kalıplar ile dinamiklerden arınma şansımız olacak.
Akrep arketipi evrimle ilgili olsa da paradoksal bir şekilde aynı zamanda evrime karşı çok büyük bir direnç gösterebilen bir arketiptir. Önümüzde haftalarda değişime karşı direncimizin kökenini keşfetme ve hem iç hem de dış gerçekliğimizin dönüşmesine izin verme şansına sahip olacağız.

Kaynak: https://www.moonomens.com/scorpio-season-2021/