Geçtiğimiz yıl pek çoğumuz çeşitli platformlarda yer alan dizi ve filmleri izlemişizdir. Çevrimiçi dizi ve film izleme platformlarının başında gelen Netflix’te yer alan yapımların çoğunu bilsek de arada gözden kaçırdıklarımız olabiliyor.

Netflix’te yer alan yabancı diziler arasında izlemediğiniz, ancak gerçekten izlemeye değer diziler bulunuyor olabilir. Listemizde Netflix üyelerinin 2021 yılında en çok izledikleri 10 yabancı diziye göz atabilir ve bu sayede izlemedikleriniz varsa bunları değerlendirebilirsiniz.

1. Squid Game (IMDb puanı: 8)

2021’in en olaylı dizilerinden biri olan Squid Game’e bir yerlerde mutlaka rastlamışsınızdır. Güney Kore sineması özellikle Parasite filmi ile daha çok ön plana çıkmaya başladı ve en fazla ilgi çeken dizilerden biri ise Squid Game oldu. Bu dizide bekar bir baba olan Seong Gi-hun, borçlarını ödemek için bir oyun oynamaya davet edilir ve kendini, tıpkı kendisi gibi borç içerisinde olan 356 oyuncunun arasında bulunur. Oyuncular kısa bir süre sonra bu oyunun ölümle sonuçlandığını fark eder. Seong Gi-hun, çocukluk arkadaşı da dahil olmak üzere diğer oyuncularla ittifak yapar ve oyunların fiziksel ve psikolojik zararlarından kurtulmaya çalışır.

2. Lupin (IMDb puanı: 7,5)

Netflix’te en çok izlenen yabancı dizilerden bir diğer olan Lupin, Fransız roman karakteri olan ünlü hırsız Arsène Lupin’in maceralarından esinlenerek hazırlanmış bir dizi. Bu dizide centilmen bir hırsız olan Assane Diop’un, zengin bir ailenin babası açısından neden olduğu adaletsizlik için intikam alma hikayesini izleyeceksiniz.

3. Who Killed Sara? (IMDb puanı: 6,4)

Geçtiğimiz yıl Mart ayında yayınlanan bir İspanyol dizisi olan Who Killed Sara, işlemediği bir suçtan dolayı 18 yıl hapis yattıktan sonra kız kardeşi Sara’yı öldüren kişiyi bulmaya çalışan Álex Guzmán’ın hikayesini anlatıyor. Şimdiye kadar iki sezonu yayınlanan dizide Sara’yı kimin öldürdüğü bulunamamış olsa da üçüncü sezonda bu sorunun cevabını öğrenmek mümkün olacak gibi görünüyor.

4. Maid (IMDb puanı: 8,4)

2021’de Netflix’te en çok izlenen yabancı dizilerden biri olan Maid, istismarcı erkek arkadaşını terk eden Alex isimli kadının hikayesi anlatılıyor. Alex, bir yandan temizlik yaparak hayatını kazanmaya bir yandan da kızını büyütmeye çalışmaktadır. Bunların yanı sıra gelecekte yazar olma hayali kuran Alex’in hikayesinin yer aldığı bu mini dizinin hikayesinden çok etkileneceksiniz.

5. The Good Doctor (IMDb puanı: 8,1)

Orijinali Güney Kore yapımı olan ve sonrasında ülkemizde de Mucize Doktor ismiyle uyarlanan dizinin Amerikan versiyonunu izlemek isterseniz, The Good Doctor’ı izleyebilirsiniz. 2021’de Netflix’te en çok izlenen yabancı diziler arasında bulunan bu dizide genç ve otizmli bir cerrah olan Shaun Murphy’nin yaşamını izliyoruz. Ünlü bir hastanede çocuk cerrahi bölümünde çalışmaya başlayan Murphy, insanlarla iletişim kurmakta zorluk çekiyor olsa da mesleği gereği onları kurtarmak için elinden gelen her şeyi fazlasıyla yapmaya çalışmaktadır.

6. You (IMDb puanı: 7,7)

2018 yılında yayınlanmaya başlanan You dizisi üçüncü sezonu ile Netflix’te en çok izlenen diziler arasında bulunuyor. İlk sezonda kitapçıda çalışan Joe Goldberg’in, Guinevere Beck isimli kadına takıntı derecesinde aşık olmasını izliyoruz. İkinci sezonda geçmişinden kaçmak için yaşadığı şehri değiştiren Joe, burada Love Quinn’e aşık olur ve yine eski takıntılarının pençesine düşer. Joe ve Love’ın ilişkilerini izlemeye devam ettiğimiz üçüncü sezonda artık işlerin Joe’nun kontrolünden tamamen çıkmaya başlamasına tanık oluyoruz.

7. Vincenzo (IMDb puanı: 8,5)

Tıpkı Squid Game gibi en çok izlenen Güney Kore yapımları arasında yer alan Vincenzo, 8 yaşındayken İtalyan bir aile tarafından evlatlık alınan Park Joo-hyung’un hikayesini anlatıyor. İleride adını Vincenzo Cassano olarak değiştirerek mafya babası Don Fabio’nun sağ kolu olur. Don Fabio öldükten sonra biyolojik oğlu, Vincenzo’yu öldürmeye çalışır. Sonrasında Seul’e kaçan Vincenzo, kendini burada başka maceraların içinde bulur.

8. Shadow and Bone (IMDb puanı: 7,7)

Netflix’te 2021 yılında en çok izlenen fantastik yapımlar arasında yer alan Shadow and Bone, İsrailli-Amerikalı yazar Leigh Bardugo’nun kitaplarından uyarlandı. Dizide yetim bir haritacı olan Alina Starkov, kendisini savaş nedeniyle ikiye bölünmüş bir evrende karanlık güçlerin karşısında bulur. Işığı kontrol etme gücü olan Alina bir süre sonra seçilmiş kişi olduğunu öğrenir ve yaşadığı dünyayı kurtarmaya çalışır.

9. Snowpiercer (IMDb puanı: 6,9)

Bong joon-ho’nun aynı isimli filminden uyarlanan bu dizi, dünyanın donmasının üzerinden yedi yıl geçtikten sonraki zaman dilimini anlatıyor. İnsanlardan hayatta kalanların aralarındaki sınıf savaşlarını, sosyal adaletsizliği ve hayatta kalma oyunlarını anlatan bu dizide insanlar, dünyayı turlayan ve sürekli hareket eden bir trenin içerisinde yaşamaktadır.

10. Sweet Tooth (IMDb puanı: 7,8)

2021 yılında Netflix’te en çok izlenen yabancı dizilerden bir diğerine baktığımızda Sweet Tooth’ta yarı insan yarı geyik olan bir çocuğun (Gus) felaket sonrası dünyada yaşama macerasını izliyoruz. Jeff Lemire’in aynı isimli çizgi romanından uyarlanan bu dizide ormandaki evinde sakin bir hayat süren Gus’ın, Jepperd isimli bir gezginle arkadaşlık kurarak çıktığı yolculuğa tanık olacaksınız.