2021’in sonlarına gelirken bu yıl en çok okunan kitaplarını merak edilebiliyor. Siz de bu yıl okuyucuların en çok hangi kitapları okuduklarını bilmek istiyor ve bilmedikleriniz varsa bunlara göz atmak istiyorsanız, Amazon’da en çok satan 10 kitaptan oluşan listeye aşağıda göz atabilirsiniz.

  1. Gece Yarısı Kütüphanesi – Matt Haig

2021 yılında en çok okunan kitaplar arasında ilk sırada Matt Haig’in Gece Yarısı Kütüphanesi bulunuyor. Bu kitapta kahramanımız Nora Seed, hayatında art arda meydana gelen kötü olaylar sonucu kendini kütüphaneede bulur. Zamanın akmadığı bu kütüphanede Nora, kendini farklı kararlar vermiş olsaydı hayatının nasıl şekilleneceğini öğrenirken buluyor.

Domingo Yayınevi tarafından yayınlanan ve Kıvanç Güney tarafından çevirisi yapılan bu kitap ile hayatınızda aldığınız kararların hayatınızın gidişatını nasıl etkilemiş olabileceğini sorgulayacaksınız.


 

  1. Bir İdam Mahkumunun Son Günü – Victor Hugo

Bir İdam Mahkumunun Son Günü, Victor Hugo’nun 26 yaşında yazdığı bir eser. Hugo bu romanında idam cezasının trajik ve saçma yönlerini göstermek için ölüme yaklaşan bir mahkumun ruh halindeki değişimleri ortaya koyuyor. Umut ve korkunun bir arada yer aldığı bu eserde aynı zamanda 19. yüzyıl Fransa’sına dair eleştirilerle karşılaşacaksınız.

İş Bankası Yayınları’nın yayınladığı ve Hasan Ali Yücel Klasikleri arasında bulunan, çevirisini Volkan Yalçıntoklu’nun yaptığı bu roman ile kendinizi bir idam mahkumunun yerine koyacak ve korkuyu ve umutsuzluğu derinlerde hissedeceksiniz.


 

  1. 1984 – George Orwell

George Orwell’in en çok bilinen kitaplarından olan 1984’te yazarın geleceğe ilişkin tahminleriyle yarattığı distopyasını okuyoruz. Bu distopyada bireysellik yok edilmiş, insanların zihni kontrol altına alınmış ve insanlık makineleşmiş kitlelere dönüşmüştür.

Can Yayınları tarafından yayınlanan ve Celal Üster tarafından çevirisi yapılan Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, 1948 yılında yazılmış olmasına rağmen hem günümüze hitap ediyor hem de daha yıllarca güncelliğini yitirmeyecek gibi görünüyor.


 

  1. Canterville Hayaleti – Oscar Wilde

Oscar Wilde’ın ünlü hikayelerinden biri olan Canterville Hayaleti’nde Canterville Kalesi’nde ortaya çıkan bir hayaletin Amerikalı bir aileyi rahatsız etmesi anlatılıyor. Amerikan yaşam tarzını alaycı bir şekilde eleştiren bu kitapta malikanedeki hayatı en sonunda dolan bir hayalet ve malikanedeki ailenin hayatından bir kesite tanık olacaksınız.

Can Yayınları tarafından yayınlanan ve Suat Ertüzün tarafından çevirisi yapılan bu eserde usta yazar Oscar Wilde’ın olayları anlatım tarzına hayran kalacaksınız.


 

  1. Genç Kral – Oscar Wilde

2021’in en çok satan kitapları arasında yine Oscar Wilde’ın bir eseri bulunuyor. İçerisinde üç hikayenin bulunduğu Genç Kral’da adını kitaba veren hikayede tahta çıkmaya hazırlanan genç bir kralın taç giyme törenine kadar ve sonrasında gerçekleşen olaylar yer alıyor.

Can Yayınları tarafından yayınlanan ve Suat Ertüzün tarafından çevirisi yapılan bu eserde insanlık adına çıkarılabilecek çok sayıda ders bulacaksınız.


 

  1. Mikado’nun Çöpleri – Melih Cevdet Anday

Ünlü Türk şair ve tiyatro oyunu, roman, deneme ve makale yazarı olan Melih Cevdet Anday, Mikado’nun Çöpleri’nde soğuk bir kış gecesi bir kadın ile bir erkeği karşılaştırır. Karakterlerin sabaha dek süren diyaloglarının yer aldığı bu kitap aslında ilk defa 1967-68 sezonunda Kent Tiyatrosu’nda sergilenen bir tiyatro oyunu.

Everest Yayınları’nın yayınladığı bu Melih Cevdet Anday eserinde kadın ve erkek arasında geçen diyalogu ve sorgulamaları büyük bir merak içerisinde okuyacaksınız.


 

  1. Ömür Uzatma Kahvehanesi Seçme Öyküler – Nazlı Eray

Olayları gerçeküstü anlatsa da inanılır kılmayı başaran ender yazarlardan biri olan Nazlı Eray’ın seçme öykülerini okumak istediğiniz bir kitap arıyorsanız, Ömür Uzatma Kahvehanesi Seçme Öyküler kitabını okumalısınız. En çok okunan kitaplar arasında yer alan bu eserde yer alan öykülerle her seferinde farklı bir aleme dalacaksınız.

Everest Yayınları’nın yayınladığı bu Nazlı Eray derlemesinde usta yazarın en güzel öykülerini bir arada bulabileceksiniz.


 

  1. Satranç – Stefan Zweig

Stefan Zweig’ı bilmeyenimiz yoktur. Ünlü Alman yazarın en ünlü eserlerinden biri olan Satranç’ta rastlantı eseri bulduğu satranç kitabıyla satrancın inceliklerini öğrenen Dr. B’nin hikayesini okuyoruz. Yüzeyde yer alan hikaye bu olsa da hikayenin altında aslında Avrupa kültürünün nasyonel sosyalizm tehlikesiyle karşı karşıya olması anlatılıyor.

Can Yayınları’ndan Ayça Sabuncuoğlu çevirisiyle basılan bu mini kitap ile kısa bir öykünün ne kadar etkileyici olabileceğine tanık olacaksınız.


 

  1. Ağaç Diken Adam – Jean Giono

Ağaç Diken Adam’da yaşamının son otuz yılını yüzlerce hektarlık çorak araziyi ağaçlandırmaya çalışan ve bunu başaran bir adamın hikayesine tanık oluyoruz. Giono’nun dünya çapında ses getiren bu öyküsünde doğanın insan çabasını nasıl ödüllendirdiğini göreceksiniz.

Everest Yayınları’ndan Didem Nur Güngören çevirisi ile yayınlanan bu kitaptaki Elzeard Bouffier’in insanüstü çabasından etkileneceksiniz.


 

  1. Martin Eden – Jack London

Listemizde yer alan son eser Jack London’ın ünlü eseri Martin Eden. London’ın yarı biyografik özellikteki bu eserinde Amerika’daki sınıf farklılıklarını ve statü ve servetin bu toplumdaki önemini göreceksiniz. Martin’in genç bir işçiden başarılı bir yazara dönüşme mücadelesini anlatan bu hikayede ne yazık ki işler Martin’in istediği şekilde tatmin edici olmayacaktır.

İş Bankası Yayınları tarafından basılan ve Levent Cinemre tarafından çevirisi yapılan bu  romanda hem ünlü yazarın hayatından kesitler okuyacak hem de kendinizi ilgi çekici bir hikayenin içerisinde bulacaksınız.