22 Temmuz itibariyle Güneş’in Aslan burcuna geçmesiyle birlikte Aslan sezonunu açmış olduk. Aslan sezonu; hayatı kutlamak, ifademizi onurlandırmak, kendimizi güvenli bir şekilde ortaya çıkarmak ve çiçek açmamıza izin vermek için yılın en iyi zamanıdır. Aslan burcunda Güneş en güzel parlak şekilde parlıyor ve bu sezon bizleri ışıl ışıl parlamaya davet ediyor.

Güneş 22-23 Ağustos’a kadar Aslan’da kalacak. Önümüzdeki haftalarda kalbimize odaklanmaya, amaç duygumuzla bağlantı kurmaya, yaratıcılığımızı kutlamaya ve bunu dünyayla paylaşmaya davet edileceğiz.

2022 Aslan Sezonu: Kutsal Alevimize Yöneliyoruz

Güneş nereye giderse bilincimizin ışığı da oraya gider. Güneş, Aslan burcunun yöneticisidir ve Aslan Yang’dır, sabittir ve Ateş burcudur. Aslan şiddetli, cesur, gözü kara ve kendine güvenli bir arketiptir. Güneş’in kendi burcuna geçmesi yaratıcı potansiyelimizi onurlandırmamıza, gerçek ifademize olan güvenimizi geliştirmemize ve dünyada olduğumuz gibi görünmemize ilham veriyor.

Aslan, bireysel varlıklar olarak kendimizin farkına vardığımız, büyümenin Koç evresinde doğan benlik duygusunun farkındalığını kazandığımız evrim aşamasına denk gelmektedir. Bir diğer Ateş burcu olan Koç, tüm Zodyak’ın ilk burcudur. Koç’ta ayrılık bilinçsiz ve içgüdüseldir. Aslan aracılığıyla biricik özümüzün bilincine varırız.

Benliğimizi, amacımızın ve ışığımızı dünyayla paylaşma gücümüzün farkına varırız.
Aslan sezonunda yaşama olan sevgimiz, coşkumuz ve tutkumuz artar. Yılın bu zamanında ışığımızla parlama ve başkalarına ilham verme kapasitemize, olumlu değişim dalgaları yaratmamıza, kendimizi gerçekleştirmemize ve kendimizi geliştirmemize ışık tutulur. Güneş’in Aslan’dan geçişi bizi kutsal alevimize, içimizdeki kıvılcıma, iç ateşimize yönelmeye ve tutkulu olduğumuz, bizi heyecanlandıran, aydınlatan ve neşelendiren şeylere zaman ve enerji harcamamıza ilham veriyor.

Aslan sezonunda dışarıya ihtiyaç duymadan kendi kendimize onat vermeyi, yaratıcı enerjimizi hiçbir karşılık vermeden dünyayla paylaşmayı öğreniyoruz. Yılın bu zamanı bizi çiçek açmaya, parlamaya ve tüm güzelliğimizle ortaya çıkmaya davet ediyor.

2022 Aslan Sezonu: Aslan Yeniayı ve Kova Dolunayı

2022 Aslan sezonu içerisinde Aslan yeniayı ve Kova dolunayı yaşayacağız. 28 Temmuz’da gerçekleşecek olan Aslan yeniayı yaratıcı gelişim yolculuğumuzda ve kendimize özgü güvenimizi ve kendimizi ifade etme yeteneğimizi arama yolcuğumuzla yeni bir başlangıca işaret ediyor. Güneş ve Ay, Koç’taki Jüpiter ile uyumlu bir üçgen oluşturuyor olacak. Bu sayede iyimser ve cesur bir tutumu teşvik edecek ve kendimize ve yaratıcı potansiyelimize tam olarak inanmamız için bizi cesaretlendirecek.

12 Ağustos’ta Kova burcundaki Satürn ile kavuşan ve Uranüs, Mars ve Ay Düğümleri ile kare yapan bir dolunay yaşayacağız. Ay ile sıkı bir kavuşum gerçekleştiren ve Güneş ile karşıt olan Satürn’ün varlığı, yaratıcı dürtülerimiz kalıcı bir şey inşa etmemiz ve topluluğumuz üzerinde olumlu bir etki yaratmamıza izin verecek şekilde yapılandırmamız için sorumluluk almamız gerektiğini hatırlatacak. Güneş, Ay, Uranüs ve Mars arasındaki T-kare ile beklenmedik olayların, girişimlerin ve hayatımızın temellerindeki değişimlerin potansiyeli artacak ve konfor alanımızdan hızlı bir şekilde çıkacağız.

2022 Aslan Sezonu: Güneş’in Açıları

Güneş, Aslan burcundan geçerken Koç’taki Jüpiter ve Şiron ile üçgen, Boğa’daki Mars ve Uranüs ile kare, Ay’ın düğümleri ile kare ve Kova’daki Satürn ile karşıt açı yapacak. Tam olarak 31 Temmuz’da gerçekleşecek olan Güneş-Jüpiter üçgeni ile canlılığımız, cesaretimiz ve yaratıcı riskler alma isteğimiz artarken 8 Ağustos’ta mükemmelleşen Güneş-Şiron üçgeni ile şifa yolculuğumuzda daha fazla farkındalığa sahip olacak, yaralarımız üzerinde çalışacak ve kendimize güven ve kendimizi ifade etme ile ilgili korkularımız üzerinde duracağız.

Temmuz sonu ve Ağustos’un ilk yarısı boyunca aktif olacak olan Güneş-Mars-Uranüs karesi, dinamizmde bir artış olacağına işaret ediyor ve hayatımızın temposunun hızlanacağını gösteriyor. Özellikle Güneş-Mars karesi iddialı yönümüzü destekliyor ve acil eylem ve harekete geçme ihtiyacımızı yansıtarak enerjiyi fiziksel bedende hareket ettirme arzusu getiriyor. Uranüs-Güneş karesi, toplumla uyum içerisinde davranmaya ve modası geçmiş kurallara uymaya karşı isyan etme dürtümüzü arttırıyor ve bize kendini ifade etmenin geleneksel olmayan yollarına yönelmemiz için ilham veriyor. Değişim ihtiyacımız çok güçlü olacak ve değişim büyük ihtimalle gerçekleşecek.

Aslan’daki Güneş ve Boğa ile Akrep’teki Ay Düğümleri arasındaki kare Ağustos’un ilk yarısı boyunca hissedilecek ve bu kare Kova dolunayı ile vurgulanacak. Bu hizalanma, özellikle hayatta kalma kaygısıyla bağlantılı korkular nedeniyle kendimizi tam olarak ifade etmekten geri durmamız durumunda yaratıcı şeyler üzerinde çalışma olanaklarına sahip olmamızı sağlayabilir.

Tam olarak 14 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Güneş-Satürn karşıtlığı, üzerimizde kısıtlayıcı etkilerinin olduğunu düşündüğümüz dış faktörler, insanlar, kurumlar, görevler ve kurallarla olan ilişkimizi vurgulayacak. Kendimizi ifade etmemizin önündeki engeller ön plana çıkacak. Bu engelleri farklı şekilde görme, kararlılığımızı geliştirme ve iç eleştirmenimiz ve yargıcımızla yeni bir ilişki kurma şansına sahip olabiliriz.

Parlamaya Davet Ediliyoruz

Güneş, Güneş Sistemimizin merkezidir ve Güneş olmadan yaşam olmazdı. Güneş kendi burcunda olduğunda daha güçlüdür. Aslan sezonu canlılığımızı ve enerji seviyemizi arttırır, bize özümüzle bağlantı kurma ve özümüzün görülmesine izin verme fırsatı verir. Yılın bu zamanı bize yaşam için duyduğumuz tutkuya uyum sağlama, hiçbir fayda sağlamayı hedeflemeden bizi harekete geçiren şeyi ifade etme arzumuzu onurlandırma şansı veriyor.

Aslan sezonunda geri çekilmeden ve olduğumuz kişiden farklı bir şekilde davranmadan yalnızca yaşam gücümüzün akmasına izin vererek, enerjinin kendisini bizimle ifade etmesi için açık ve net bir kanal olarak sahnenin merkezine gelip parlamaya davet ediliyoruz. Yaşamı kutlamanın, kendimizi kutlamanın ve biricik ifademizin güzelliğini onurlandırmamızın zamanı geldi. Kutsal alevimizle bağlantı kurma, kaderimize ve amacımıza uyum sağlama zamanı geldi.

Önümüzdeki haftalarda kendimize duyduğumuz saygıyı artırmanın bir yolu olarak başkaları tarafından görülmek ve onaylanmak adına duyduğumuz benmerkezci ihtiyaç ile içimizden geçen enerjinin organik olarak doğal ifadesini bulmasına izin vermeye yönelik ruh merkezli dürtü arasındaki farkı anlama fırsatımız olabilir.