22 Ağustos itibariyle Güneş, Aslan burcundan ayrılarak 2022 Başak sezonunu başlatacak. Yılın bu zamanı bizi yaşama hizmet etmeye davet ediyor ve ayırt etme, iyileştirme ve kendini geliştirme konusunda dersler veriyor.

Astrolojide Güneş, bilinçli farkındalığımızla ilişkilidir ve Güneş’in bir burçta olması, o burcun odakta olması anlamına gelir. Başak sezonu bize günlük seçimlerimizin etkisini ve sağlığımız ile iyilik halimizi destekleyen rutinler ve alışkanlıklara uyum sağlamanın önemini hatırlatır. Güneş, 22 Eylül’e kadar Başak burcunda kalacak.

Aslan’dan Başak’a: Önemli Bir Geçiş

Kuzey Küre yazın sonuna ve hasat mevsimine yaklaşırken Güneş, Başak burcuna geçer. Başak sezonunda yaptığımız çalışmaların sonuçlarını alır, neyin yararlı olup olmadığını ayırt edebilir, sapla samanı ayırabilir ve kendimizi gelecek aylara hazırlayabiliriz. Yılın bu zamanı pek çoğumuz tatilden sonra okula ya da işe döneriz ve melankolik duygular yaşayabiliriz. Bir şeyleri yeniden önceliklendirmemiz, işlevselliği desteklemek için pratik seçimler yapmamız ve odağımızı günümüzü organize etmeye ve günlük işlere yönlendirmemiz gerekebilir.

Başak bir geçiş gezegeni olarak kabul edilir. Bunun nedeni öznel olan ve benliğe odaklanan bir evrim aşaması (Koç’tan Aslan’a) ile benliğin sosyal bağlamlara ve insan kolektifine entegrasyonunu içeren bir evrim aşaması (Terazi’den Balık’a) arasındaki köprüyü temsil etmesinden kaynaklanmaktadır.

Zodyak’da Başak, Aslan’dan sonradır. Aslan aracılığıyla bireysel varlıklar olarak kimliklerimizin tamamen farkına varırız, bize neşe veren şeylere odaklanırız ve yaratıcı potansiyelimizi ifade ederiz. Başak aracılığıyla ise optimize edilebilecek ve mükemmelleştirilebilecek şeylerin bilincine varırız. Bu arketip, kusurlarımızın ve iyileştirilebilecek tüm detayların farkındalığını kazandığımız anı temsil eder. Bunun sonucunda güvensizlik yaşarız.

Başak Arketipi ve Yaşama Hizmet Etmeyi Öğrenme Süreci

Başak arketipi ile ilişkili güvensizlik, bizi odağımızı içe doğru yönlendirmeye, kendi kendimizi analiz etmeye ve alçakgönüllülüğümüzü derinleştirmeye zorlayan kriz duygularıyla ilişkilidir. Başak aracılığıyla sürekli olarak kendimizi geliştirme tutumu benimsememiz gerektiğini fark ederiz. Fiziksel bedenimiz ve sağlığımız ile bilinçli bir ilişki geliştirir ve bunları korumak adına günlük olarak neler yapmamız gerektiğine dair farkındalık kazanırız.

Bir Toprak burcu olan Başak doğası gereği doğayla, vücudun bilgeliğiyle ve zihinsel, duygusal ve fiziksel olanlar arasındaki bağlantının farkındalığıyla ilişkilidir. Başak özellikle de sağlık ve şifayla, tüm parçaların bütün ile nasıl bağlantılı olduğunun farkındalığıyla ve dengesizliklerin veya dengeyi geri getirmek için yapılacak yaşam tarzı değişiklikleriyle ve bütünsel çözümlerle ilişkilidir.

Başak hizmet etmeye ve yaşamın bir aracı olmaya bağlıdır. Bu burç genelde hizmet etmeyi kendi kişisel ihtiyaç ve arzularını yok saymak pahasına gerçekleştirdiği için hizmete dair çarpık bir anlatışı vardır. Başak bizleri, bizim aracılığımızla ifade edilmek istenen enerjiye hizmet etmeye davet ediyor. Başkalarına hizmet etmek, yaşama hizmet etmenin bir sonucudur; kendini terk etmeyi gerektirmez. Ne zaman yardım edip ne zaman etmemeniz gerektiğini ayırt etmeli ve elinizdeki bardak boşken başkalarına vermemelisiniz.

2022 Başak Sezonu: Başak’ta Yeniay ve Balık’ta Dolunay

2022 Başak sezonu içerisinde 27 Ağustos’ta Başak yeniayı, 10 Eylül’de ise Balık dolunayı yaşayacağız.

Başak yeniayı, Güneş’in ve Ay’ın ve İkizler’deki Mars ile kare yaptığı zaman gerçekleşecek. Bu yeniayda yeni alışkanlıklara ve rutinlere uyum sağlamak, yeni projelere başlamak ve sağlığımıza ve vücudumuza daha iyi bakmaya niyet etmek için uygun bir zamandır. Mars karesi ile belli bir dereceye kadar dürtüsellik ve tepkisellik yaşarken muhtemelen hayal kırıklığı ve öfkeye dair farkındalığımız derinleşecek.

Balık burcundaki Dolunay, Neptün ile kavuşumda olacak ve Mars, İkizler’de bir kez daha aktif hale gelerek T-kare oluşturacak. Başak sezonu boyunca değişken burçlar ön planda olacak ve bunlar değişim, yenilik ve çeşitlilik yaşamaya daha yatkın olacak. Başak-Balık kutbunun aktivasyonu ile neye hizmet ettiğimizi düşünmeye davet edileceğiz ve dikkatimizi teslimiyet ve disiplin, akış ve organizasyon, planlama ve doğaçlama hareket etme arasındaki dengeye odaklayacağız.

Güneş-Uranüs Üçgeni, Güneş-Neptün Karşıtlığı ve Neptün-Güneş ve Plüton Üçgeni

Başak sezonu boyunca Güneş; Uranüs, Neptün ve Plüton ile aynı hizada olacak. 11 Eylül’de gerçekleşecek olan Güneş-Uranüs üçgeni, Balık dolunayı sırasında halihazırda aktif olacak ve bizleri yenilikçi ve sıra dışı çözümler bulmaya davet edecek, yaratıcılığımızı besleyecek ve kendimiz olma, deneysel olma ve kendimizi özgür bir şekilde ifade etmemiz için destekleyecek.

Güneş, 16 Eylül’de Balık burcundaki Neptün ile karşıt açı yapacak. Bu açı ile mevcut kimliğimizi ya da kendimizi algılama şeklimizi bırakmamızın ve artık doğru olmayan bir amaca olan bağlılığımızı çözmenin zamanı olabilir. Güneş-Neptün arasındaki açılar, uyuşukluk ve motivasyon eksikliği ile ilişkili olabilir. Bu açılar sayesinde enerjimizi ve yaşam gücümüzü doğru bir şeye harcayıp harcamadığımızı, yaşamın bizim için sakladığı şeylere güvenmekten korkup korkmadığımızı düşünmeye davet ediliyoruz.

Başak’taki Güneş 19 Eylül’de, Oğlak’taki Plüton ile üçgen yapacak ve kişisel ve yaratıcı dönüm süreçlerini kolaylaştıracak, kendimizi yeniden keşfetmemiz ve ifademizin gücüne inanmamız için bize ilham verecek. Bu uyumlu açı ile enerji seviyemiz ve yaşam gücümüz, somut ve değerli bir şeyler inşa etme ve yaratma için desteklenecek.

2022 Başak Sezonu: Kendini Daha Derinden Anlama

2022 Başak sezonu boyunca özellikle Başak yeniayı zamanında Mars’ın aktif olmasıyla değişiklikler yapma ve durgunluktan çıkma isteğimiz artacak. Bununla birlikte dürtüyle hareket etmek iyi sonuçlar vermeyebilir. Sonrasında Balık’ta gerçekleşecek dolunay ve Güneş-Neptün karşıtlığı ile ilerlemek istediğimiz yöne ilişkin hala bazı kafa karışıklıkları yaşayabilir ve aldığımız kararları yeniden değerlendirme ihtiyacı hissedebiliriz.

Yılın bu zamanında nelerin en iyi şekilde ilerlediğini fark etme, ayarlamalar yapma, iç ve dış gerçekliğimizi iyileştirmemize yardımcı olacak pratik çözümler bulma şansımız olacak. Bu sezon, varoluşsal bazı memnuniyetsizlikler yaşayabilir ve hem içsel hem de dışsal anlamda neleri değiştirmemiz gerektiğini anlamak için kendimizi analiz etmeye teşvik edilebiliriz. Bunları yaparak kendimizi, kendimiz ve yaşamımızdan daha fazla yeterli ve daha fazla tatmin olmuş hissedebiliriz.