Pandemi ile birlikte geçtiğimiz iki yıl evde de etkin bir şekilde spor yapılabildiğini hepimiz deneyimlemiş olduk. Her geçen yıl daha çok insanın fitness konusuna önem vermesiyle birlikte özellikle evde yapılabilen egzersizler ve kullanılabilen ekipmanlar merak edilmeye devam ediyor.

Fitness alanında yapılan çeşitli araştırmalara göre düzenli olarak egzersiz yapmak, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor ve hatta nezle ve grip gibi üst solunum yolları hastalıklarının görülme sıklığının azalmasına yardımcı oluyor. Üstelik egzersiz yapmak yalnızca fiziksel değil, zihinsel sağlık açısından da önemli. Egzersiz yapmak, kaygı ve depresyonun azalmasını sağlarken bir yandan da enerji artışına yardımcı oluyor.

Günümüzde sağlıklı olmak her zamankinden daha önemli bir mesele haline geldiği için pek çok insan evde fit olabilmek için bir şeyler yapmanın yollarını arıyor. Bunun için aslında tek yapmanız gereken temel birkaç ekipmana sahip olmak. Gerisi ise egzersize ayırabileceğiniz zaman içerisinde etkili bir şekilde hareket etmek olacaktır.

2022 için fitness hedefleriniz ne olursa olsun, evinize alacağınız ekipmanlarla fitness seviyenizi geliştirmeniz mümkün. Kas mı yapmak istiyorsunuz? O halde birkaç dambıl seti alıp kuvvet antrenmanları yapın. Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? Koşu bandı ve kondisyon bisikleti gibi ekipmanlarla bunu başarabilirsiniz.

  1. Yoga ve pilates matı

Yoga ve pilates yaparken kullanılan matların amacı aslında yalnızca bu egzersizlere yönelik değil. Esneme, ağırlık kaldırma ve yüksek yoğunluklu antrenmanlar gibi egzersizleri yaparken de bu matların oldukça kullanışlı olduklarını göreceksiniz.

Delta Pilates Minderi & Yoga Matı, 15 mm kalınlığıyla üzerinde her türlü egzersizin yapılmasına uygundur. 180 cm boyunda ve 60 cm eninde olan bu pilates matını yogadan pilatese ve yüksek yoğunluklu antrenmanlara kadar her tür egzersiz sırasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.


 

  1. Direnç bantları

Direnç bantları, özellikle ev gibi egzersiz yapmak için alan kısıtlılığı olan yerlerde kullanım için idealdir. Bütçe ve yer dostu olan direnç bantları ile yaptığınız egzersizlerin zorluğunu arttırabilirsiniz. Direnç bandı satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bandın direnci olacaktır. Hatta en iyisi her seviyeden bantların bulunduğu bir set almak olacaktır.

USR 3’lü Pilates Bant Seti, içerisinde bulunan bantların üç farklı direnç seviyesinde olmasıyla egzersizlerinizde çeşitlilik sağlar. Bir adet hafif, bir adet orta ve bir adet yüksek sertlikte direnç bandının yer aldığı bu set ile vücudunuzu zorlayarak hedeflediğiniz bölgelerin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.


 

  1. Fitness sehpası

Fitness sehpası, evinize alarak çeşitli amaçlarla kullanabileceğiniz ekipmanlardan biridir. Bu sehpalar ile chest press, glute bridge, karın hareketleri, bacak hareketleri ve daha pek çok egzersizi çeşitlendirerek yapabilirsiniz.

Delta Future Design Lastikli Çok Fonksiyonlu Mekik Sehpası, tek bir ürün ile pek çok egzersizi yapabilmenizi sağlar. Karın, sırt, omuz ve bacaklar dahil olmak üzere vücudunuzdaki pek çok bölgeyi çalıştırabileceğiniz bu sehpanın eğim açısını ayarlayarak zorluk seviyesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.


 

  1. Ayarlanabilir dambıl seti

Evde egzersiz denince akla gelen ekipmanların başında elbette dambıllar geliyor. Dambıllar ile yalnızca kol egzersizleri değil, aynı zamanda serbest ağırlıklı bacak, kalça ve karın egzersizleri de yapabilirsiniz. Egzersizlerde ağırlık kullanmanın amacı, vücudu güçlendirmek ve şekillendirmektir.

USR 24 kg Ayarlanabilir Dambıl Seti, dambılların evde çok fazla alan kaplamasını istemeyenler için ideal bir set. 15 farklı ağırlık seçeneğiyle toplamda 24 kilograma ulaşabilen bu dambıl seti ile başka dambıl almaya ihtiyaç duymayacaksınız.


 

  1. Kettlebell

Ev egzersizlerde olmazsa olmazlardan bir diğeri ise kettlebell, diğer adıyla çaydanlık tipi ağırlık. Kettlebell’ler ve dambıllar genelde aynı egzersizlerde birbirlerinin yerine kullanılabiliyor olsa da kettlebell ile dinamik hareketleri yapmanız çok daha kolaydır.

USR Kettlebell-Çaydanlık Dambıl, demir dökümdür ve uzun ömürlü bir ağırlıktır. Elden kaymayı önleyen tasarıma sahip olan bu kettlebell ile fonksiyonel güç antrenmanlarını rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Çeşitli ağırlıklarda olan bu kettlebell’in size uygun olan ağırlığını fitness seviyenize göre seçebilirsiniz.


 

  1. Halter

Halterlerin genelde vücut geliştirme için kullanıldıkları düşünülse de aslında bu ağırlıkları genel olarak kuvvetinizi arttırmaya yönelik ekipmanlar olarak görebilirsiniz. Vücudunuzun kuvvetini arttırdıkça daha esnek olduğunuzu, daha fazla zıplayabildiğinizi ve daha hızlı koşabildiğinizi fark edeceksiniz.

Delta Unisex Düz Krom Bar ile toplamda 100 kg ağırlığa kadar çalışabilirsiniz. Kaymayı engellemek için kavrama yerleri tırtıklı olan bu bara istediğiniz ağırlığı takıp yıldız vidalarla sabitleyerek egzersizleriniz sırasında rahatça kullanabilirsiniz.


 

  1. Kondisyon bisikleti

Kondisyon bisikletleri, kardiyo çalışmak isteyen kişiler için ideal egzersiz aletleridir. Kondisyon bisikletlerini yüksek yoğunlukta kullanarak kalori yakabilirsiniz. Bu nedenle özellikle kilo vermek isteyenlerin tercih ettikleri bu aletleri elbette kalp-damar sağlığını desteklemek isteyen herkes kullanabilir.

Hattrick Spin Plus Dikey Kondisyon Bisikleti, ergonomik tasarımı ile kolayca taşınabildiği için evde egzersiz yapmak isteyen kişiler için oldukça ideal bir bisiklet. Fren ve direnç ayarı kolayca ayarlanabilen bu kondisyon bisikletinde bulunan zaman, hız, mesafe, odo ve kalori göstergelerini de oldukça kullanışlı bulacaksınız.


 

  1. Koşu bandı

Evde kardiyo yapmak için bisikletin yanı sıra koşu bandı da kullanabilirsiniz. Koşu bandı ile kilo verebilirsiniz, kalp-damar sağlığınızı iyileştirebilirsiniz ve kaslarınızı çalıştırarak vücudunuzun şekillenmesini sağlayabilirsiniz.

Voit Active Plus Masajlı Koşu Bandı, katlanabilme imkanına sahip oldukça kullanışlı bir koşu bandı. Bluetooth özelliği sayesinde tablet ya da telefonunuzla rahatça kontrol edebileceğiniz bu koşu bandı tat sistemi ile dizlere binen baskıyı minimuma indirmektedir. Taşıma kapasitesi 120 kg olan bu koşu bandı ile ev egzersizlerinizi farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.


 

  1. Şınav barı

Şınav çekmek çoğu kişinin zorlandığı bir egzersizdir. Kollarınız yeterince kuvvetli değilse kendinizi yerden kaldırırken zorlanabilir ve hatta sakatlanabilirsiniz. Şınav barı kullanarak bileklerinizi koruyabilir ve şınav çekmeyi çok daha rahat hale getirebilirsiniz. Bu barları ayrıca plank ve burpee gibi hareketler sırasında da kullanabilirsiniz.

Delta Rv 890 Şınav Barı ile farklı açılarda ve farklı şekillerde kolayca şınav çekebilirsiniz. Bileğinize binen yükü hafifleten bu bar sayesinde sakatlanmadan korkmadan egzersiz yapabilirsiniz.


 

  1. Step tahtası

Step tahtası görünce akla her ne kadar 80’li yıllar gelse de bu kullanışlı egzersiz aletini pek çok amaçla kullanabilirsiniz. Aerobiğin yanı sıra çeşitli bacak ve karın hareketleri yapmanıza yardımcı olacak step tahtası ile vücudunuzun farklı bölgelerini çalıştırabilirsiniz.

Evde yapacağınız egzersizler için step tahtası arayışındaysanız, USR 2 Kademeli Step Tahtası’na şans verebilirsiniz. Seviyenize ve tercihinize göre 2 farklı kademe yüksekliğinde kullanabileceğiniz bu step tahtası ile ister step yapabilir isterseniz de vücudunuzun farklı bölgelerini çalıştıracağınız egzersizler yapabilirsiniz.