Dünyaya geliş amacımızdan, kendimizi keşif yolculuğumuza ve bu yolculukta kurduğumuz ilişkilere kadar birçok alanda bize yol gösteren sayılar, doğru zamanda doğru enerjilerle harekete geçmemiz için de bize kılavuzluk yapmakta.

Numeroloji ile içinde bulunduğumuz yılın, ayın ve günlerin sayısal değerlerini hesaplayarak hayatımızı kolaylıkla organize edebildiğimiz gibi akıp giden zamanın titreşimiyle de uyumlanabiliyoruz. Bu titreşimlerle uyumlu yaşamak ise potansiyelimizi en iyi şekilde ortaya çıkarabilmemiz için önem arz etmekte.

Bize 6 enerjisiyle sorumluluklarımızı hatırlatan 2022 senesinin üçüncü ayında 9 enerjisi ile iç içe olacağız. Numerolojide 9 sayısı karmanın, tamamlanmanın, hümanistliğin, tüm varlıklara yönelik beslenen koşulsuz sevginin ve evrensel şifanın sayısıdır. Kendinden önceki tüm sayıların özelliklerini içine alarak bir döngüyü sonlandırır. Fakat bu sonlanma enerjisi yeni başlangıçların da habercisi olduğu için oldukça hayırlıdır. Enerjimizi doğru yönde kullandığımız sürece dokuz sayısı bizlere şansın da kapılarını aralar.

Zıtlıklarıyla bir bütün olan evrenin, sayılar aracılığıyla bizlere ilettiği mesajlar da yapıcı ve yıkıcı olmak üzere zıt özellikler barındırır. Gündemimizde sayının hangi özelliğine yer vereceğimiz ise tamamen bizim seçimimiz. Olumlu tarafında evrensel şifa, sevgi, merhamet gibi temaları gündeme taşıyan Mart ayı, bize insanlığa hizmet etmemiz ve onlar için pozitif bir örnek olmamız gerektiğini hatırlatır. Özellikle son günlerde gündemimizde yer alan savaş temasıyla bu yeni ay unuttuğumuz değerleri bize hatırlatma görevini üstleniyor adeta.

Dokuz sayısı kolektife “ruhunun misyonunu hatırla ve potansiyelini tüm insanların iyiliğini gözeterek ortaya çıkar” der. İnsanı bireyselliğinden koparmadan evrensel faydayı amaçlar. Bireysel anlamda böyle bir bilgeliğe ulaşmak ise 9 sayısının sonlandırma çağrısına kulak vermekten geçiyor. Geride kalan sekiz ay boyunca yaşadığınız çoğu şey sizi olgunlaştırdı, büyüttü ve güçlendirdi. Artık size hizmet etmeyen, enerjinizi aşağıya çeken her türlü olay, durum ve kişilerden kendinizi arındırma zamanı. Mart ayında bunun farkındalığı ile enerji alanını temizlemeyi seçenler, kuşkusuz Nisan ayının yeniden başlama enerjisine kolaylıkla uyumlananlardan olacak.

Mart ayının genel etkilerinden bahsettikten sonra şimdi gelelim günlerin anlamına..

Yukarıda yer alan Mart ayına özel hazırladığım takvimde, her gün kendine has bir renk ve mesaj içeriyor. Sayısal değerlerine göre renklendirdiğim günlerin içerdiği mesajlar evrenseldir, tüm insanlar faydalanabilir.

1,10,19 ve 28 Mart : Numerolojik değeri 1 ve rengi Kırmızıdır. Temaları yeniden başlama, yaratma ve girişimciliktir. Bu günlerde planladığınız ama faaliyete geçemediğiniz durumlar için adım atma cesareti gösterebilirsiniz. Devamını getirmekte zorlandığınız konulara (diyet, spor vb.) kırmızı günlerinde yeniden başlamanız, istikrarla yol almanızı sağlayacaktır.

2,11,20 ve 29 Mart: Numerolojik değeri 2 ve rengi Turuncudur. 2 günlerinde de duygusallık, aşk, romantizm gibi konular ön planda. Birlikteliklere vurgu yaptığı için 2 günlerini sevdiğiniz insanlarla değerlendirebilirsiniz. 2 aynı zamanda büyütmeyi ve beslemeyi de ifade ettiğinden anaçlık duygunuz baskın olabilir. Genel anlamda duygularınızın daha yoğun olduğunu hissedebilirsiniz.

3,12,21 ve 30 Mart: Numerolojik değeri 3 ve rengi Sarı. Bu günler yeteneklerinizi en iyi şekilde ortaya koyabilmeniz için oldukça elverişlidir. Kendinizi yazıyla, sözle veya resimle ifade etmeniz için 3 sayısı sizi destekler. Aynı zamanda yaratıcılığın da simgesidir. 1 günlerinde attığınız adımları, 3 günlerinde yaratıcılığınızın da gücüyle büyütebilirsiniz. Yaşam enerjinizin yüksek olacağı günlerdir.

4,13,22 ve 31 Mart: Numerolojik değeri 4 ve rengi Yeşil. Bize yavaşlamamız gerektiğini, hedefimize giden yolda sabırla ilerlememiz gerektiğini hatırlatır. 4 günlerinde sabrınızın sınandığını hissedebilirsiniz. Bu günlerde önemli olan sakin kalmak ve enerjinizi sizi dinginleştirecek aktivitelere yöneltmek. 4 ayrıca düzene ve titizliğe vurgu yaptığından yaşam alanınızı düzenleme ve planlı-programlı hareket etme konularında sizi destekleyecektir.

5,14 ve 23 Mart : Numerolojik değeri 5 ve rengi Mavi. 5 günlerinin teması iletişimdir. 5 günlerinde zamanınızı sosyalliğe ve gezmeye ayırabilirsiniz. Dışarıya açılmak için en uygun gündür. Seyahat etme imkanınız yoksa açık havada yürüyüş yaparak enerjinizi dengeleyebilirsiniz.

6,15 ve 24 Mart: Numerolojik değeri 6, rengi İndigo/Çivit Mavisi. Seyahat etmek için uygun değildir. Aileyi, çocukları, yuvayı ve sorumlulukları vurguladığından vaktinizi sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçirebilmek için evinizde harcayabilirsiniz.

7,16 ve 25 Mart: Numerolojik değeri 7 ve rengi Mor. Bu günlerde yalnız kalmayı tercih edebilirsiniz. İçinize yönelmek, yoga, meditasyon, enerji çalışmaları gibi aktivitelerle ruhunuzun isteklerine kulak vermeniz için ideal günlerdir.

8,17 ve 26 Mart: Numerolojik değeri 8 ve rengi Pembe/Gold. 8 sayısı bolluğu ve bereketi çağrıştırdığından 8 günlerini bereket günleri olarak adlandırıyoruz. Her durumu büyütme enerjisi barındırdığı için aklınızdan geçen düşüncelere bu günlerde daha çok önem vermeli ve pozitifte kalmaya özen göstermelisiniz. Her 8 gününde bir köşeye para ayırarak bereketinizin de artması için niyetlerde bulunabilirsiniz.

9,18 ve 27 Mart: Numerolojik değeri 9 ve rengi Beyaz. Yardımlaşma, dayanışma, destek verme veya destek görme temalarının ön planda olduğu günler. Evrensel şifayı vurguladığı için bu günlerde ihtiyaç sahiplerinden yardımı esirgememelisiniz. Sokaktaki canların da ihtiyaçlarını gidermeniz maneviyatınızı güçlendirecektir. Sadece bir gün değil her gün ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak gerekir fakat merhameti temsil eden 9 günlerinde bunu daha yoğun hissedebiliriz. Ruhsal boyuta açılan kapı olduğundan, bireysel anlamda şifalanmamız gerektiğini de vurgular. Çünkü evrensel şifanın gerçekleşmesi önce bireyin şifalanması, ruhuna iyi bakması ile mümkün olacaktır. Bu açıdan 7 günleri ile benzerlik gösterir. 7 gününden farkı; yalnızlığa değil toplumsallığa yöneltmesidir.

Mart ayında günlerin etkileri bu şekilde. Bunlar evrensel etkiler olduğundan sayıların içerdiği mesajlar ve renkleri diğer aylarda değişkenlik göstermez. Aylık takvimlerde günlerin toplamından ulaştığımız sayının sonucuna göre renklerin sıralaması değişkenlik gösterir. Ayrıca her renk, auramızda bulunan çakraların temsilidir. Sırasıyla 1 günlerinde kök çakradan başlayıp her gün çakra dengeleme çalışmaları yapabilirsiniz. Takvimde belirtilen renklere uygun kıyafet, takı veya objelerle günlerin enerjisine uyumlanabilirsiniz. Çakra dengeleme çalışmalarınızda kristallerin şifasına da yer açmanız uyumlanma sürecinizi hızlandıracaktır.

Aylık takvimi hazırlarken ulaştığımız sayılar eğer bireysel takviminizde yer alan sayılarla da uyum içindeyse günlerin enerjilerinden maksimum düzeyde faydalanabilirsiniz. Bireysel takviminizi edinmeden de bu takvim size kılavuzluk yapacak ve planlarınızı organize edebilmeniz için sizi destekleyecektir.

Mart ayının, 9 sayısının ışığıyla evrensel düzeyde şifalandığımız bir ay olması ümidiyle…