Hepimiz evlerimize yeni eşyalarla yeni bir soluk getirmeyi severiz. Tüm evinizi yenilemeden dahi belli başlı parçaları yenileyerek evinizin baştan aşağı farklı bir havaya bürünmesini sağlayabilirsiniz.

Her yıl olduğu gibi elbette bu yıl da mobilyalar için belirlenen bazı trendler bulunuyor. 2022 yılının mobilya trendlerine göz atmak istiyor ve bu sayede evinizi yenilerken dikkat etmeniz gereken şeyleri öğrenmek istiyorsanız, sizler için hazırladığımız bu listeden yararlanabilirsiniz.

1. Kıvrımlı hatlar

Bu yıl mobilyalarda sık rastlanan tasarımlardan bir tanesinin kıvrımlar olduğunu görüyoruz. 2022 yılında köşeli mobilyalar yerine yuvarlak hatlara sahip mobilyalara rastlayacağız. Bu tarz mobilyaları hemen hemen her üreticide bulabileceksiniz. Bu trend aslında geçen yıl başlamış olsa da bu yıl da devam edecek. Kanepelerde ve sandalyelerde ise oymalar ve çıkıntılarla karşılaşacağız. Mobilyalarda kullanılan tasarımların Roma döneminde sütunları süslemek için kullanılan desenlere benzediklerini görebiliriz.

2. Dokulu yüzeyler

Buklet, tüvit ve kadife kumaşların bu yıl pek çok yerde kullanıldığını göreceğiz. Bu kumaşlar, mobilyaların çok daha dokulu olmasını sağlayacak. 2022 yılının en önemli temalarından biri konfor olduğu için evde kullandığımız mobilyaların rahat olması gerekiyor. Ancak rahat mobilyalar için elbette şıklıktan ödün vermek zorunda değiliz. Buklet gibi kumaşları koltuklarınızda ve yastıklarınızda kullanabilirsiniz. Bu sayede ortama sıcaklık ve rahatlık katabilirsiniz.

3. Mat metaller

Mutfak ve banyoda kullanılan kaplamalar ve aksesuarlarda bu yıl mat metallere rastlayabiliriz. Tasarımcılar önümüzdeki birkaç yıl için armatürlerin nikel ve kalaylı malzemelerden üretilen daha az parlak ve daha mat tasarımlar olacağını öngörüyor. Gittikçe daha fazla insan banyo ve mutfaklarında daha mat yüzeyler ya da fırçalanmış metaller tercih edecek.

4. Vintage eşyalar

Vintage mobilyaların bu yıl evlerde daha fazla kullanılacağı söylenebilir. İnsanlar artık hazır tüketim malları yerine üzerinde çalışabilecekleri eşyalar tercih ediyor. Bu nedenle vintage eşyalar yalnızca yaşı ileri kişilerin değil, genç insanların da tercihi olarak karşımıza çıkıyor. Eşyalarını değiştirmek isteyen insanlar artık seri olarak üretilen ya da katalogdan seçecekleri eşyalar yerine karakterlerini yansıtan ve zamanla değiştirebilecekleri mobilyalar arayışında. Ancak bu tabi ki yalnızca vintage mobilyaların tercih edileceği anlamına gelmiyor. 2022’de eski ve yeni eşyalar bir arada kullanılacak. Yani aslında artık zamansız mekanlar yaratmanın peşinde olacağız. Bu yılın mobilya trendlerine uymak için mevcut eşyalarınızı ailenizden kalanlarla ya da antika parçalarla birlikte kullanabilir, eski ve yeninin mükemmel bir şekilde harmanlanmasını ve evinizin zamansız bir ruha sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

5. Kişisel ve duygusal eşyalar

İnsanlar artık yaşadıkları mekana kişiliklerini ve duygularını daha fazla yansıtmak istiyor. Bu nedenle nostaljik ve duygusal öneme sahip eşyalar ve mobilyalar bu yıl sık sık karşımıza çıkacak. Evlerimiz artık katalogdan çıkmış gibi görünmeyecek ya da hepsi tek bir elden çıkmış gibi görünen eşyalarla dolu olmayacak. Bunun yerine herkesin evi tıpkı kişiliği gibi benzersiz olacak ve bu sayede fiziksel ve duygusal anlamda rahatlık sağlayacak.

6. Evcil hayvan mobilyaları

Kedi ve köpek sahiplenmede artış görülürken küçük dostlarımızın aileleri onlar için hem şık hem de ergonomik eşyalar arıyor. 2022 yılında kedi ve köpek mobilyalarında daha şık tercihlerle karşılaşacağız. Siz de bu trende uymak isterseniz, odanızdaki diğer eşyalarla uyumlu evcil hayvan yatağı yapmak için diğer mobilyalarınızda kullandığınız kumaşlardan faydalanabilirsiniz.

7. Dekoratif dolaplar

Normalde mutfakta kullanılan dolaplar, diğer eşyalara ve tasarımlara uyacak bir şekilde sade olarak tercih edilir. Ancak 2022 yılında bunun değiştiğini göreceğiz. Bu yıl mutfak ve banyolardaki dolaplarda da kişisel dokunuşlar olacak. Bu yıl, daha yaratıcı ve dekoratif dolaplar görebiliriz.

8. Sürdürülebilirlik

Diğer pek çok alanda olduğu gibi mobilyalarda da sürdürülebilirlik ön plana çıkıyor. 2022 yılında üreticilerin, üretim sürecinde daha dikkatli ve sorumlu davrandıklarını görebiliriz. Yapı malzemelerinden mobilyalara kadar her şeyde sürdürülebilirliğin göz önüne alındığı yenilikçi ürünlerle karşılaşacağız. Bu yıldan itibaren sonraki yıllarda yeşil teknolojinin pek çok insan tarafından benimsenmeye başlandığını göreceğiz. İnsanlar artık tüketimlerini yalnızca eşya anlamında değil, enerji ve su anlamında da azaltmaya çalışabilecekler. Ancak sürdürülebilirlik demek, güzel tasarımlardan vazgeçmek anlamına gelmiyor. Bu yıl sürdürülebilir tasarımları göreceğiz ve bu tasarımların renk renk ve cesur olabildiklerine şahit olacağız.

9. Eğleneli antreler

Bildiğiniz gibi ilk izlenim çok önemlidir. Bu nedenle 2022 yılında tasarımcılar evlerde giriş kısmına daha fazla özen gösterileceğini söylüyor. İnsanlar evinize girdiklerinde ilk olarak antreyi görürler. Bu nedenle antrenize özenmekten korkmayın. Buraya vintage kilimlerinizi, kitaplarınızı ve sepetlerinizi koyabilirsiniz. Bu şekilde antrenizin hoş ve davetkar bir havaya kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

10. Renkli sofra takımları

Bu yıl masa düzenlerinde sanatsal bir yön olduğunu ve sofra takımlarının, kişilerin kendilerini ifade etme araçları olmaya başladığını göreceğiz. Yemek takımları, bardaklar ve hatta çatal bıçaklar artık insanların kendilerini ifade etme araçları haline gelecek. Bu yıl klasik tasarımlardan çok rengarenk seçimlere rastlayacağız. Şık masalar oluşturmak için farklı koleksiyonlardan parçaları bir araya getirebilirsiniz. Örneğin, rengarenk peçeteler ve mumları bir araya getirdikten sonra renkli cam bardak ve tabaklara sofralarınızda yer verebilirsiniz. Renkleri birbirine uyduramamaktan çekiniyorsanız, öncelikle sıcak veya soğuk tonlardan başlayabilirsiniz. Bu şekilde başladıktan sonra renk paleti oluşturmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

 

Kaynaklar

https://food52.com/blog/26922-top-interior-design-trends-2022

https://www.refinery29.com/en-ca/2021/12/10795482/home-decor-trends-canada-2022#slide-15