Nisan ayı Feng Shui etkileri 5 Nisan’dan başlar 5 Mayısa kadar bu etkiler sürer Çin ay güneş takvimi olan 24 Güneş Terimi mevsim başlangıçları paralelindedir. 24 güneş terimi de bize 5 Nisan -20 Nisan arasının saf parlaklık olduğunu fısıldarken, bahar doruğa ulaşır ve bu ılık rüzgarların tarihleri 20 Nisan 5 Mayıs’ta ise yerini tohumların tarlalara tutunması için tahıl yağmurlarına bırakır. Nisan ayı feng shui enerjileri de bize evimizde güneydoğu ve güney yönlerinde baharı yaşatıyorken, diğer yönlerde tedbirlere davet ediyor.

 

MERKEZ

Evinizin işyerinizin merkezinde kırmızı renklerini azaltarak 5 Toprak elementi yıldızının olası etkilerini azaltmış olursunuz .Bu ay merkez alanınızda soba veya ısıtıcı kullanmamaya dikkat edin. Alanınızı yuvarlak şekilli siyah beyaz metal objeler ve metal sesi ile dengeleyip, bu alanda fazla zaman geçirmemeyi tercih edebilirsiniz bu ay.

 

GÜNEYDOĞU

Bu ay evinizin romantik ve bereketli yönlerinden birindesiniz .Bu yönde zaman geçirin ,evcil hayvanlarınız bırakın bu odada hareket etsinler ve sizi mutlu edecek finansal başarılar ve mutlu ilişkilerin olumlamalarını yapın içinizde hissedin tamda bu yönde ve 8 ,toprak elementinin bereket yıldızını desteklemek isterseniz ateş elementi ile evinizin bu yönünde mum yakarak veya kırmızı objeler bulundurarak yapabilirsiniz. 4 , ağaç elementi yıldızının da etkisiyle çalışmalarınızı kolaylıkla geliştirebileceğiniz yönünüzde masanızda kaya tuzu taşı bulundurarak da bu enerjiyi destekleyebilirsiniz.

 

KUZEYBATI

Evinzin kuzeybatısını hergün güzelce havalandırıp ,sirkeli su bulundurmanız veya belki sirkeli su ile temizlemeniz olası hukuksal problemler ve baş veya göz ile ilgili olası sorunlarına dengeleyici tedbir olacaktır. Ayrıca bu odanızın filtreli ışık alan bir bölümünde su bambusu veya bir orkide bulundurmanız ve sağlıkla büyütebilmeniz 6 Metal elementi yıldızının hukuksal sorunlarını dengeleyecek iken hem de 9 ateş elementi yıldızının mutlu kutlamalar potansiyelini de destekleyecektir.

 

BATI

Bu ay zaman geçirdiğimiz mekanımızın , dikkatli olmamız gereken bir yönündeyiz. Ve batı yönü evinizin mutfak bölümüne geliyorsa ateşle olan işlemlerimize 2 kere dikkat etmeliyiz ve bu yönümüzde tuzlu su bulundurup içine odamızı güzel temiz enerjilerle donatma niyetimizi de eklersek ve ay boyunca değişim ile yenilersek çok daha etkili olabilir. Siyah metal aksesuar veya beyaz yuvarlak formlu bir vazo bu yöndeki yıldız kombinasyonlarının olası yangın ,mide sorunları ve ilişki sorunlarını dengelemek için fırsatlar sunan tedbirler olacaktır.

 

KUZEY

Evinizin bu yönünde çocuklarınızın çalışma odası veya sizin çalışma alanınıza denk geliyorsa bu ay için burası yerine güney yönünde çalışmanız size kolaylıklar sağlayacaktır. Metal bir gong sesini odada çalmanız veya dinletmeniz ,rüzgar çanı bulundurmanız kuzeyinizin yıldız kombinasyonlarının metal elementi ile dengelenme ihtiyacını karşılayacaktır.

 

DOĞU

Kırmızı akik taşı kullanarak bu alandaki yıldızların kombinasyon etkileri olan potansiyel metal ve ağaç elementlerinin etkisini azaltmış olup tartışma , dedikodu ve sorunların oluşma alanlarını de dengeleyebilirsiniz. Mevsimin bahar olması ve bu ayın genel yıldız  kombinasyonları bize dışarıda temiz hava ve doğa ile iç içe daha çok vakit geçirmemiz için küçük bir bahane yaratıyor olabilir.

 

GÜNEY

Bu ay, güney yönünde, kırmızı bir hırka, temiz niyetler ile merkezinize odaklanmak ve burada uzun süreler zaman geçirmeniz , romantik ilişkiler ,eğitim fırsatları ve mutlu olayların olası tezahürlerini kendinize çağırmak için bir yöntem olabilir 2022 Nisan ayı feng shui enerjileri desteğiyle. Ateş elementi yıldızı 9 ,bize bu yönde gelecek bereketinin enerjilerini getiriyorsa sizde kendinize bu yönde zaman zaman inandığınız bereket ritüellerini yaparak veya sunak hazırlayıp etrafında mum bulundurarak bu yaşam enerjisinin alanınızda daha çok yerleşmesini sağlayabilirsiniz.

 

GÜNEYBATI

Sizin için otorite olan kişiler ,kurumlar veya kendinize otorite olan duygularınız ile olan ilişkinizin sizi zorlayacağı bir yöndesiniz ve bu yönünüz uzun zaman geçirdiğiniz bir alanınız ise belki kendinizi engellenmiş hissedebilirsiniz ancak hatırlayın ki aslında, sorun ve engel olarak düşündüklerimiz sadece algımızın yorumu ve kendimizin ötesindeki parıltılı alanın yol taşları .

Bu yönde metal çanı asmanız ve alanınızda rutin aralıklarda değiştirerek içinde 6 metal para olan temiz tuzlu su bulundurmanız olası hastalık ,kararsızlık ve kazaları çağıran yıldız kombinasyonlarını dengeleyecektir.

 

KUZEYDOĞU

Bu ay evinizin kuzeydoğusunda uzun süreler sabit zaman geçirmemeyi tercih edin. Bu yöndeki yıldızların kombinasyonu olan gerginlik ve hastalık filtresini metal objeler ve metal sesi ile dengelemeye alabilirsiniz.