Çevremizde yaygın olarak bulunan 23 farklı metale yüksek dozda maruz kalmak, akut veya kronik zehirlenmeye sebep olabilir. Bu metaller arasında kurşun, cıva, alüminyum ve arsenik gibi yaygın bulunan metaller bulunmaktadır. Bu zehirlenme ise zarar görmüş mental durum ve merkezi sinir sistemi fonksiyon bozukluklarına sebep olabileceği gibi hayati organlara da zarar verebilir.

Uzun vadeli maruziyette, fiziksel, nörolojik ve kas dokularına bağlı hasarlar meydana gelebilir, bu da Alzheimer, Parkinson ya da Multipl Skleroz gibi hastalıklara benzer tablolar oluşturabilir.

Ağır metal zehirlenmesine sahip olduğunuzu gösteren temel semptomlar şu şekildedirler:

  • Kronik yorgunluk
  • Bağışıklık sistemi hastalıkları
  • Nörolojik bozukluklar
  • Zihinde bulanma
  • Depresyon, bipolar ve anksiyete
  • Bunama
  • Uykusuzluk
  • Detoks Diyeti

C vitaminince zengin gıdalar: Meyve ve sebzeler C vitamini bakımından zengindirler ve ağır metallerin vücuda verdikleri zararı antioksidan etkisi ile yok ederler.

Kişniş ve diğer yeşil sebzeler: Kişniş ve diğer yeşil sebzeler, detoks etkisi yaratarak vücuttaki cıva gibi ağır metallerin atılmasına yardımcı olurlar.

Sarımsak ve soğan: Bu sebzelerin içerisindeki sülfür, karaciğerin kendini temizlemesine ve kurşundan, arsenikten kurtulmasına yardımcı olur.

Su: Her gün en az iki litre su veya sebze suyu içmek, toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Keten ve chia tohumları: Bu ürünlerde bulunan omega-3 yağları ve lifler, kolon detoksu için önemlidir.

Kaçınılması Gereken Toksik Gıdalar

Çiftlik balıkları: İçlerinde ağır metaller, dioksinler ve toksik olan PCB’ler bulunabilir.

Alerjen besinler: Eğer vücudunuz alerjiler ile savaşmak zorunda kalıyorsa, ağır metalleri atmaya fırsat bulamayabilir.

Organik olmayan gıdalar: Organik olmayan gıdalar kimyasallara maruz kalırlar ve bu da semptomları ağırlaştırır. Özellikle elma suyu ve kahverengi pirinçten üretilen besinlerde bu yaygındır.

Katkılı besinler: Kimyasallar ile korunan besinler toksisiteyi arttırır ve vücudun detoks kabiliyetine engel olabilirler.

Alkol: Vücut için toksiktir ve bu da karaciğerin diğer toksinleri işleme kabiliyetini azaltabilir.