Bacak inceltme hareketleri ile incelin, güçlenin ve bacaklarınızı yeniden şekillendirin!

Ne İşe Yarar?

Fitness uzmanı ve Better Body Blast DVD’sinin yıldızı Jessica Smith tarafından yaratılan bu program; göğüsleri inceltmeye ve özellikle bacaklar olmak üzere tüm alt bedeni güçlendirmeye yardımcı oluyor. En iyi sonuçlar için her hareketi 15 kez tekrarlayın ve haftanın en az 4 günü, programı uygulayın. Bu keyifli ve etkili bacak inceltme ve şekillendirme programı, farklı birkaç egzersiz ve sağlıklı bir beslenme programı ile birleştirerek, sonuçları hızlandırın. Daha fazla yağ yakmak mı istiyorsunuz? O halde programın devamına dambıl eklemeyi de unutmayın…

1. Bacak Güçlendirme

Bu hareket ile üst bacaklarınızı her açıdan güçlendirebilirsiniz.

Nasıl yapılır: İki ayağınızla birlikte ayakta durmaya başlayın ve kollarınızı yana bırakın. Sol ayağınızla geniş bir adım atın ve sol dizinizi bükerek kalçanızı arkaya itin. Bunu yaparken sırtınızı düz tutun, başınız öne doğru bakarken, parmak uçlarınızla yere doğru dokunun.
Sağ bacağınızı geri çekin ve vücudunuzun önüne sol bacağınızı getirirken her iki kolunuzu da yukarı doğru kaldırın. Her bacakta bu hareketi 15 kez tekrarlayın.

2. Dengeyi Sağlamak İçin Runner’s Lunge

Bu derin denge sağlama hareketi, baldırların arka kısımlarının güçlenmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olur.
Nasıl yapılır: İlk olarak ayakta durarak başlayın. Sağ bacağınızla ileri doğru büyük bir adım atın. Her iki elinizle sağ ayağınıza doğru uzanıp her iki dizinizi de aşağıya indirin. Sol diziniz, yere doğru düz biçimde bakmalıdır( koşmaya başlayacak koşucunun başlangıç pozisyonu gibi).

Daha sonra, ağırlığınızı sağ bacağınıza doğru verin. Ayağa kalkarken sağ ayağınızı geriye doğru itin. Bu pozisyonda vücudunuzu ayakta tutarken sırtınızı düz ve kalçalarınızı sıkı tutmalısınız. Ayakta dengeyi sağlayın ve daha sonra bacağınızı yavaşça aşağı doğru indirin. 15 kez tekrarlayın ve sonra diğer tarafa geçin.

3. Makas Hareketi

Bu hareket, bacaklardaki kasları güçlendirirken, daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur.
Nasıl yapılır: Bir koşucunun başlangıç pozisyonuna gelin. Sol kolunuzu sağ bacağınıza doğru uzatın ve sağ kolunuzu arkaya doğru uzatın. Zemini iki ayağınızla da itin ve bacaklardan hava doğru kendinizi atın ve ardından koşucu pozisyonuna geri dönün. Hareketi toplamda 15 kez tekrarlayın.

4. Çapraz Lunge

Bu çok yönlü egzersiz, koordinasyonunuzu geliştirirken aynı zamanda üst bacaklarınızı, popo kaslarını, arka adeleleri ve iç bacakları sıkılaştırmaya yardımcı olur.

Nasıl yapılır: İki ayağınızı birleştirip ayakta durara başlayın. Bu sırada her iki kolunuzu yukarı kaldırın, avuç içi öne doğru bakmalı. Sağ ayağınız ile 45 derecelik bir açı ile yana doğru geniş bir adım atın ve sağ bacağınızın üzerine doğru bedeninizi itin. Bu sırada arka bacağınız düz olmalı ve topuğunuz hafifçe kalkmalı. Sağ bacağınızın her iki yanından parmak uçlarınızla hafifçe zemine dokunun. Başlangıç konumuna dönmek için sağ ayağınızı itin.

Hareketi her iki bacağınızda da 15 kez, tekrarlayın.

5. Plie Slides

Baleden esinlenen bu hareket, iç ve dış bacakları güçlendirmek için harikadır.

Nasıl yapılır: Ellerinizi kalçalarınızın ön tarafına getirerek ayakta durarak başlayın. Topukları birbirine değdirin ve ayak parmaklarınızı 45 derecelik açıyla yana doğru döndürün. Her iki dizinizi de ayak parmaklarınızın üzerinden dışarı doğru bükün ve vücudunuzu düz pozisyonda yere doğru indirirken sırtınızı düz tutun ve kalçalarınızı da sıkı tutun. Hareketi 15 kez tekrarlayın.

6. Lateral Plyo Squats

Bu hızlı egzersiz hareket, kalçalarınızı ve üst bacakları güçlendirmeye yardımcı olacak.
Nasıl yapılır: İki ayağınızı kalça genişliğinin dışında açın ve dizlerinizi bükün. İki kolunuzu da vücudunuzun önünde tutarak, aşağı doğru eğilin.

Kalçalarınızı sanki bir sandalyeye oturuyormuş gibi aşağı doğru indirin, bu sırada göğüsleriniz öne doğru bakmalı. Her iki bacağı da hızla yere basarak atlayın ve tekrar yere basın. Toplam 15 kez tekrarlayın. Hareketlerinizi hızlandırmak ve yerden kalkmanıza yardımcı olmak için kollarınızı kullanabilirsiniz.

7. Diş Çökmüş Pozisyonda Tekme Hareketi

Kickboks’dan esinlenen bu hareket, dış bacakları ve kalçaları şekillendirmenin ve güçlendirmenin için mükemmel bir yoludur.
Nasıl yapılır: Kollarınızı omuzlarınızın altına doğru uzatın ve dizleriniz kalçanın altına eğilmiş halde halı ya da paspasın üzerine diz çökün. Sol topuğunuzu vücudunuza yakınlaştırarak sol dizinizi yerden kaldırın. Sonra dizinizi kalça yüksekliğine getirin ve yukarıda tutun.
Bu konumdayken bacağınızı düz bir şekilde yana doğru uzatın. Ayak parmaklarınız öne doğru bakmalıdır. Sırtınız düz olmalıdır ve bu sırada sırtınızı biraz zemine doğru indirin. Aynı hareketi hem sol hem sağ bacak için 15 kez tekrarlayın.

8. Kalça Sıkıştırma ve Germe Hareketi

Bu sıkılaştırma ve germe hareketi ile iç bacaklarınızı, kalçanızı ve sırtınızı güçlendirin.
Nasıl Yapılır: Diz çökerek başlayın ve her iki dirseğinizi omzunun altındaki zemine doğru bükün ve el ele tutuşun. Sol bacağınızı vücudunuzun arkasında yukarıya doğru uzatın. Daha sonra bacağınızı dizinize doğru eğin ve hafifçe yere indirerek diğer bacağınızı kaldırın. Aynı hareketi her iki bacak için de 15 kez tekrarlayın. Hareketi yaparken, kalçalarınızı sıkmayı ihmal etmeyin.

9. Plank to Stand Up

Bu zorlu hareket arka adele kasları ve kalçalarınızda esnekliği arttırmanıza yardımcı olurken bacaklarınızı ve sırtınızı da güçlendirir.
Nasıl Yapılır: İlk olarak yukarı itme pozisyonunda ayakta durun. Daha sonra önünüzdeki halıya paralel olacak şekilde ellerinizi ve ayaklarınızı koyup, vücudunuzu yukarı doğru kaldırın. Daha sonra sağ dizinizi bükerek bacağınızı zemine paralel olacak şekilde iki elinizin arasına alın ve daha sonra geri itip ayağa kalkın ve aynı hareketi bu kez diğer bacakla tekrarlayın. Hareketi, her iki bacak için de 15’er kez tekrarlayın.

10. Prone Hamstring Curl

Yüzükoyun yatarak arka adeleyi güçlendirmeye dayalı bir harekettir. Bu hareket, arka adele kaslarını şekillendirir ve o zor ulaşılan noktaya kaldırmanızı sağlar.

Nasıl yapılır: Yere yüzükoyun uzanın. Dirseklerinizi bükün ve ellerinizi alnınıza koyun. Her iki bacağınızı da arkaya doğru uzatın. Daha sonra ayaklarınıza dokunmak için dizlerinizi kenarlara doğru hafifçe açarak bükün ve her iki topuğunuzu vücudunuza doğru kıvırın. Dizlerinizin yere temas etmesine izin vermeden, her iki bacağınızı yavaşça eski konumuna getirin. Toplamda 15 kez hareketi tekrarlayın.