Seks hayatınızdan memnun musunuz? İnsanlar genellikle seksten memnun değil ve yeterince keyif almıyor. Ayrıca kadınlar arkadaş ortamlarında seks konuşmadıklarından kimse durumun ciddiyetin farkında değil. Kimse yoğurdum ekşi demez! Ama durumun farkında olmak gerek; kadınlar düzenli orgazm olmuyor ya da olamıyor. Birçoğumuz hala öğrenme aşamasındayız. Bilmeniz gereken en önemli şey ise; farklı şekillerde orgazm olabilme yeteneğinizdir.

Her seks yarı yarıya özveri ve emek gerektirir. Ama kadınların erkeklerden birkaç adım önde olduğunu bilmelisiniz. Orgazm olmak için çok fazla seçeneğiniz var! Hem orgazm sıklığını hem de orgazm kalitesini artırmak için nasıl tatmin olabileceğinizi bilmelisiniz. Genel olarak bakıldığında kadınların orgazm olabilmesi için 12 farklı yol vardır. Erkekler sizin kadar şanslı değil, bunun tadını neden çıkarmıyorsunuz?

Klitoral ve penil(penisle ilgili) orgazmlar, seks yolunun uyarılmasından kaynaklanır. G noktası, vajinal ve rektal(popo) uyarıdan kaynaklanan orgazm sıklıkla pelvik siniri etkiler. Pelvik sinire rektumdan müdahale etmek için şaşırtıcı yollar denenebilir.

Orgazm; migrenin iyileştirilmesi, stres ağrılarının hafifletilmesi, bağışıklık sisteminizin güçlenmesi için muhteşem bir doğal tedavidir. Ayrıca fit kalmak ya da kilo vermek için etkili bir egzersiz aktivitesi olabilir.

G Noktası Orgazmı

Bazı uzmanlar, ön vajinal duvarın üstündeki bu küçük yumuşak bölgenin bir efsane olduğunu söylüyorlar. Vajinanın ön duvarında, vajina açıklığının yaklaşık 5-8 cm üstünde bulunur.

Graffenberg noktası olarak bilinen G noktası, en erojen ve gizemli bölgedir. Bazıları için sadece rivayetten ibaret olsa da G noktasının varlığı halen devam etmekte olan tartışmalara tabidir. Yalnızca penetrasyon yoluyla orgazm olabilen kadınların yaklaşık % 30’una G noktası orgazmı iyi gelecektir.

Kesinlikle G noktasının varlığına inanmıyor olsanız dahi o bölgeye baskı uygulamanız önerilir. Keşfedin, arayın, bulun ve devam edin.
Nasıl yapabilirsiniz? Dairesel hareketlerle basınç uygulayın ve bölgeye yavaş yavaş masaj yapın. Elleriniz biraz nemlendirmek ve aynı anda giriş yoluna da temas etmek orgazm potansiyelini en üst düzeye çıkarabilir.

Meme ve Meme Ucu Orgazmı

İlişki uzmanları ve seks araştırmacılarının çalışmaları sonucunda; memenin yoğun şekilde uyarılmasının, beynin genital duyu korteksi olarak bilinen bir alanı aktive ettiği ortaya çıktı. Genital duyu korteksi; klitorisin, vajinanın ve rahim ağzının uyarılmasıyla harekete geçen beyin bölgesinin aynısıdır. Bu ne demektir? Beyin meme ucunun uyarılmasıyla genital uyarıyı aynı şekilde algılıyor ve işliyor. Evet, gayet basit! Bazen beynimizin aslında sahip olduğumuz en büyük cinsel organ olduğunu unutmamak gerekir. Seksten nasıl bir zevk aldığımıza olan etkisi büyüktür.

Nasıl yapabilirsiniz? Sadece meme uyarılmasıyla orgazm olan kadınlar bile var. Meme uçlarının emilmesinden tahrik olabilirsiniz. Bunun için seks sırasında partnerinizi yönlendirin. Ayrıca partneriniz başka yerlerle meşgulse kendiniz de okşayabilirsiniz.

Öpüşme Orgazmı

Dudaklar; vücutta dış vulvaya, meme uçlarına ve klitorise benzer olarak çalışan sinir uçlarıyla doludur. Bu dudakların sizi tahrik etmek için sandığınızdan fazla bir güce sahip oldukları anlamına gelir. Orgazmın bu türü biraz zaman gerektirir. Yavaş dudak senkronizasyonu, dil hareketleri ve emmek, uyarılmayı geliştirmenin bir parçasıdır ve öpüşmek her zaman ön sevişmenin bir parçası olmalıdır. Orgazmı bu şekilde elde etmek, derin odaklanmayı gerektirir ancak gerçekleşmesi mümkündür.

Nasıl yapabilirsiniz? Ön sevişmeyi uzun tutup, öpüşmeye daha çok önem vermelisiniz. Birebir öpüşme orgazmı yaşamasanız bile öpüşmek orgazm olmanızı kolaylaştıracaktır.

Anal Orgazm

Evet popo! Birçok kadının itiraf etmese de seks sırasında harika hissetmesine sebep oluyor.

Denemek isterseniz; sağlıklı bir doğal yağ kullanın ve birleşmeye hazırlanırken yavaşça anal bölge ve çevresinde parmaklarınızı dolaştırın. Özellikle de bu konuda yeniyseniz, anal birleşme ilk başlarda yavaş bir süreç içerisinde gerçekleşmelidir. Acele ederseniz, içerdeki sıkı kaslar ve ince epitel hücre tabakası yırtılmaya maruz kalır. Korkup çekinmezseniz alacağınız zevk eşsiz olabilir. Ayrıca boncuklu şeritler, seks oyuncaklarınız arasına eklemek için iyi bir anal orgazm başlangıç oyuncağıdır.

U Noktası Orgazmı

Üretral orgazm yani işeme deliğinin uyarılması. Üretranın, üç tarafı klitoris tarafından çevrelenmiştir. Bunun nedeni, klitorisinizin aslında sandığınızdan çok daha büyük bir alanı içermesidir. Kiltoris içeri doğru 6 cm kadar uzanabilir. U noktanız uyarıldığında, açıklığı çevreleyen sertleşme dokusunda kan akışı hızlanır ve ve bu bölge arzularınızı harekete geçirir.

Nasıl yapabilirsiniz? İlişki sırasında üretra çevresinde parmaklarınızı gezdirebilir ya da ritmik basınçlar uygulayabilirsiniz.

A Noktası Orgazmı

A noktası, ön forniks olarak da bilinen dış vajinal bölgedir. Ön vajinal duvarda, iç dudak bölgesine doğru dokunabilirsiniz. Bazı uzmanlar, bunun büyük bir basınç noktası olduğunu söylüyor; çünkü G noktasını dolaylı olarak uyarabileceğiniz bölge burasıdır. U noktası ve klitoral uyarılmaya benzer şekilde bir reaksiyon alabilirsiniz. Özellikle G noktasına yaklaşırsanız zevk almanız kaçınılmaz olur. Bu bölge, oldukça uyandırıldığında ve kaslarınız aşırı gevşek olduğunda keşfedilir.

Servikal Orgazm

Servikal orgazm, aynı zamanda derin nokta orgazmı veya posterior forniks(arka vajinal bölge) olarak bilinir. Ritmik tekrarlı uyarılmadan ziyade, yoğun basınca daha kolay tepki verir. Bu özelliği bakımından A noktasına benzer. Bu alanı bulmak için derin penetrasyon gereklidir. Bazı kadınlarda, bu alan oldukça hassastır ve eğer basınç fazla gelirse muhtemelen keyif verici olmaktan çok acı hissedebilirsiniz. Birçok kişi bu noktanın uyarılmasıyla yoğun orgazm yaşadığını bildirmektedir. Bazı seks uzmanları, posterior forniksin anüsle aynı sinirleri paylaştığı için, biraz anal seks gibi hissettirdiğini söylüyor.

Klitoral Orgazm

Partneriniz diğer alanlarla uğraşırken klitorisin peşini bırakmadan oynamaya devam ederse daha şiddetli bir orgazm yaşamanız muhtemeldir. Neredeyse her kadın klitoral orgazm yeteneğine sahiptir ve aslında yaşanılan orgazmların çoğu klitoraldir. Bunun nedeni, klitorisin zevk merkezi olarak kabul edilmesidir. Bu küçük aşk düğmesi, sayısız paket sinir uçlarının anahtarını elinde tutar ve yaklaşık 8000 sinir ucu bu noktadan geçer. Bu penisinkinin 2 katıdır, gerisini siz düşünün.

Nasıl yapabilirsiniz? Oral seksle, baskı uygulayarak ya da favori seks oyuncağınızla klitoral orgazma ulaşmanız mümkün. Klitoris için en iyisi, doğrudan ve dolaylı uyarıların karışımıdır. Önce yavaş yavaş okşayarak, sonra ritmik basınç uygulayarak orgazm olabilirsiniz. Klitoris uyandırıldığında çok hassas ve dik olur. Bu nedenle ön sevişmede, zevki tetikleyen tecrübenin büyük bir parçasıdır.

Bölgesel Orgazm

Bölge orgazmları, erotik olarak düşünülmeyen bir bölgenin uyarılması yoluyla yaşanan orgazmdır. Kişiden kişiye göre değişebilen özel noktaların uyarılmasıyla ortaya çıkar. Köprücük kemiği, boyun ve ense, iç uyluk veya kasık gibi alanlar bölgesel orgazm için en uygun alanlar olabilir.
Nasıl yapabilirsiniz? Deneyerek bulabilirsiniz. Mastürbasyon sırasında kendi vücudunuzdaki uyarılma noktalarına dikkat edin. Seks sırasında ise partnerinizi bu bölgelere yönlendirin. Sonuçta aldığınız zevk artıyorsa, devam edin; doğru yoldasınız.

Karışık Orgazm

Harmanlanmış orgazm, aynı anda birden fazla bölge uyarıldığında oluşur.

Nasıl yapabilirsiniz? Aslında basittir. Bir eliniz vulvada, bir eliniz göğsünüz okşayabilir. Ayrıca vibratör kullanıyorsanız anüsünüzle oynarken vajinanızı da okşayabilirsiniz. Sadece deneyin. Partnerinizi siz yönlendirerek orgazmı çeşitlendirebilirsiniz. Anal birleşme sırasında klitorisinizin okşanması daha güçlü orgazm olmanızı sağlayacaktır.

Zihinsel Orgazm (Fanteziler)

Zihinsel orgazm, en büyük cinsel organınızın uyarılmasıyla gerçekleşir: Beyniniz! Aklınızdaki derin, samimi istekleri ve fantezilerinizi keşfetmeniz orgazm olmanızı sağlayabilir. Hiç muhteşem bir seks yaşadığınız rüya gördünüz mü? Zihniniz sizi yönlendiriyor aslında. Rüyalarınızdan ve fantezilerinizden yardım alarak orgazm olursunuz.

Nasıl yapabilirsiniz? Kendi iç dünyanızı keşfedin ve istediğiniz ateşli seksi düşünün. Sadece hayal edin. Gerisi kendiliğinden gelecektir.

Çoklu Orgazm

Birden fazla orgazm iki şekilde gerçekleşir: Sıralı (birbiri ardına aralarında dinlenme zamanı olarak) ve seri (dinlenmeden) orgazm!
Nasıl yapabilirsiniz? Birden fazla orgazma; vücudunuzu hareketlendirmek ve öz keşif için zaman harcayarak ulaşabilirsiniz. Çeşitli teknikler ve uyarıcılar kullanmak, çoklu orgazmı kolaylaştırabilir. Birden fazla orgazm yaşamayı hedefliyorsanız; ilk orgazmdan sonra durmayın, yavaşça ve düzenli hareketlere devam edin. Ayrıca ilkinde klitoral orgazm olduysanız, ikincisinde anal orgazm ve g noktası orgazmı yaşayabilirsiniz. Aynı noktayla tekrar tekrar uğraşmak yerine 12 çeşit orgazm yönteminden birkaçını deneyebilirsiniz.