Sembol: Koç
Element: Ateş
Düzey: Kardinal
Yönetici Gezegeni: Mars
Yönetici Evi: İlk
Ruh Rengi: Kırmızı
Şanslı Taş: elmas
Çiçek: Isırgan ve hanımeli
En İyi Anlaşabileceği Burç: Yay
Anahtar Özellikler: Enerjik ve teşvik edici
Slogan: “Kendinizi tanıyorsanız güçlenirsiniz. Kendinizi kabul ettiğinizde yenilmezsiniz.”
İyi Özellikleri: Enerjik, cesaret verici, durdurulamaz, cesur, sadık, kahraman, koruyucu.
Kötü Özellikleri: Gururlu, kendini düşünen, dürtüsel, kaba, inatçı, pervasız, kıskanç.
Koç Burcu Ünlüleri: James Franco, Lady Gaga, Harry Houdini, Vincent van Gogh, Keira Knightley, James Morrison, Marlon Brando, Leonardo Da Vinci, Reese Witherspoon.

Koç Burcunun Genel Özellikleri


Koç, Zodyak’ın ilk burcudur. Koç, işlerin başlamasını sağlamak için gerekli olan ilk kişidir. Bir işin tamamlanıp tamamlanmadığı başka bir sorundur, bunun yerine sadece bir işi başlatmayı tercih eder. İlerlemeye ihtiyaç duyan bir projeniz mi var? Çağırın Koç burcunu!

Koç tarafından sergilenen liderlik çok etkileyicidir, bu nedenle ilk bakışta üstesinden gelinmeyecek gibi görünen şeyleri, ne yapıp edip bir araya getirip başlamasına yardımcı olursa şaşırmayın. Adeta “başlangıçlar mıknatısı” gibidir. Koç Burcu yeni ortamlara girmekten çekinmez. Genellikle zodyak öncüleri olarak adlandırılır ve bilinmeyen işlerin korkusuz tetikleyicisidir.

Koç, enerji ve dinamizm bombasıdır, çekingen ve karizması ile birlikte insanları yönlendiren bir karaktere sahiptir. Yeni bir günün doğuşu ve o yeni günün getirdiği tüm olasılıkları Koç’a saf bir mutluluk verir. Koç enerjisiyle inatçı olabilir. Ayak diremek ondan sorulur. Kendine güvenen Koç’un verdiği enerji; başkalarının da şampiyon olmasına yardımcı olur. Koç enerjisinin özü; cesaret verici, durdurulamaz, cesur, bağlı, kahramanca ve koruyucu olarak ortaya çıkar. Ancak meydan okumayı sever, bencildir veya hakim olmak ister.

Koç, fikirlerini rahatsızlık duymadan, herkesin içinde söyleyebilir. Koç burcunu yumuşatıp, ikna etme olasılığınız yoktur. Bu niteliklerle birlikte aslında Koç doğasının saf gücü, çok şey başarabilen bir kuvvet oluşturur. Koç Mars tarafından yönetilir. Roma mitolojisine göz attığımızda, Mars’ın Savaşın Tanrısı olduğunu görüyoruz. Bu insanlar cesur ve agresiftir. Çoğu insanı etkisi altına almak için gereken içsel güce sahiptir ve muhtemelen kazanacaklardır. Ayrıca, rekabetçi doğaları, oyunu coşkuyla ve enerjiyle oynayacaklarını garanti ediyor. Bazı yaklaşımları kibirli ve egemen olarak yorumlanabilir, ancak bir lider olmak odak noktada olmayı ve eleştirilere açık olmayı gerektirir. Malesef bu durumda yenilgiyi asla kabul etmeyecektir.

Koç elementi Ateş’tir ve bu; hareketi, coşkuyu ve oyunu oynamak için yanıp tutuşan bir kişiliği sembolize eder. Koç fizikselliği sever, bu nedenle uzun süre kenarda kalmazlar. Savaşa tam bir kuvvetle atlayacak ve süreçte çok katkıda bulunacaktır. Elbette, bir hışımla alınan bazı kararları daha sonra acelecilik olarak nitelendirebilir ancak asla pimanlık duymaz.

Koç burçlarının genelde küstah ve umursamaz oldukları söylenebilir ancak elini taşın altına koyacak başka biri bulunmadığında Koç, bunu sizin için yapar ve bu durumun da övgüyü hak ettiğini bilir. Dolayısıyla önce başarır ve sonra övgüleri kabul etmekten utanmaz.

Koç arkadaş ortamında çok eğlenceli ve duygusal olmasına rağmen, konu aşk olduğunda içindeki tutku açığa çıkıyor. Koç burçlarının tutkusunu asla hafife alamazsınız. Baş, yüz ve beyin bölgesini yöneten Koç burçlarının baş ağrılarına dikkat etmeleri gerekiyor ve arada bir derin nefes almayı unutmamalılar.

Koç Burcu Erkeği

Koç erkeği, aşk konusunda çok spesifik, görkemli ve vazgeçilmez bir vizyona sahiptir. Sıradan bir ilişkiyle yetinmez tam olarak imkansız bir rüyanın gerçekleşmesini tercih eder. Bunu bulduğunda, varlığının tamamen sevdiğine adar. Bencillik kapısını kapatır ve anahtarını da çöpe atar. Aradığını buluncaya kadar birden fazla kadınlar birlikte olacaktır. Ancak bulduğu zaman tamamen sadıktır. Tanıştığınız zaman birden fazla kadınla çıkıyorsa bunu itiraf etmekten çekinmez çünkü dürüsttür.

Koç erkeği, arzularının birden fazla kadın tarafından tatmin edilebileceğini bilir ve her çiçekten bal almak ister. Aslında bekarlık onun için özgürlüktür. Gerçekten bir ilişkinin tüm istediklerini karşılayacağını bilmeden asla kendini bırakmayacaktır.
İhtiyaç duyduğu şey; ona en üst düzeyde güvenlik ve özgürlük veren bir ilişkidir. Koç burcu erkeği terk etme korkusuyla yönlendirilir, bu yüzden aranızda bir sorun olmamalıdır. Bir kere güvence altına alındığında, kendisini güvende hissediyor. Ancak yine de büyük bir oyun alanı istiyor. Koç burcu erkeğiyle uzun süre birlikte olmak istiyorsanız, seçtiği yaşam biçimini benimsemeniz gerekir. Bu onun şartlarında her şeyi istediği anlamına mı geliyor?

Onun için önemli olan her şeyi kabul etmelisiniz. Uzun vadeli bir ilişki yaşamak için ona erkek arkadaşlarıyla vakit geçirmesi için izin vermelisiniz, eğer bunu yaparsanız onun dilinden konuşmaya başlarsınız. Aslında onu etkiniz altına almışsınız demektir.

Koç erkeği doğal bir liderdir, bu yüzden çocuk istiyorsa, babalık görevinin altından kalkabileceğinden kuşkunuz olmamalıdır. Evinin ve çocuğunun lideri olmak için sabırsızlanan bir kahraman olabilir. Sekse düşkündür. Asla ayrı yataklarda yatamazsınız. Bu koşulda da çocuk sahibi olmak istemesi gayet doğal değil mi?

Son derece gururludur ve yaptığınız her şeyden etkilenebilir. Dikkatli olmalısınız. Onun iyi özelliklerini vurgulamalı ve hatasını sürekli yüzüne vurmak yerine ılımlı yaklaşmalısınız.

Koç erkeği sadıktır. Çocuklarının başarılı olmasını ister ve onları yüksek standartlarda tuta; aynı zamanda çocuklarını şımartır. Onunla ilişkiniz hiçbir zaman kolay olmayacaktır. Kavga, gözyaşı, tutku ve savaş! Sizi zihinsel bir yıkıma götürebilir. Ancak aşk anlayışları da budur aslında; eğer biriyle kavga edemiyorsanız onu sevmiyorsunuzdur. Bu tutkuyu ve iniş çıkışı kaldırabilirseniz. Sonuna kadar mutlu olabilirsiniz.

Koç Burcu Kadını

Feminist bir öncü olan Koç kadını, ilişkisi, çocukları ve ailesi için gerekli fedakarlıkları yaparken, kendi kişiliğinden ödün vermez. Hareketli tempoya, iş peşinde koşmaya ve çocuksuz tatillere devam edecektir.

Aşık olduğu zaman, gezegendeki en çekici kadın gibi görünür. Ancak bu işaret bazen olabilir, öncelikle bir kadındır. Duygularını tipik bir flört oyunuyla gösterecek ve çok sabırlı davranmayacaktır. Sevdiklerinden inisiyatif almayı ve sevgiye kendine özgü cevap vermesini beklerken; doğrudan davranacak ve cinsel doğasını zevkle gözler önüne serecektir. Bu onun en büyük hüneridir.

Eğer aşık olursa, sadık kalacak ve her zaman yaptığı gayretlerinde eşini destekleyecektir. Çoğu durumda Koç kadınının ikisi için de yeterli enerjisi vardır. Eşinin sorunuyla kolayca kendi sorunuymuş gibi ilgilenebilir. Sevdiği adamın zorluklarla mücadele etmesine ve çıkış yolunu bulmasına izin verir ancak, bunu yapmak için kendi enerjisini de harcar ve pratik anlamda kurtarıcı rolünü üstlenir. Eğer aşık değilse, tıpkı Koç burcu erkeği gibi bir ilişkiden diğerine geçecektir. Ta ki aradığı aşkı bulana kadar; yorulmadan hayalindeki erkeği arar. Özgürlüğe ihtiyacı vardır ve sevmediği birinin kendisine bağlanmaya başladığını görünce hemen kaçacaktır. Hem özgür bırakılmak ister hem de hayatı boyunca bağlanabileceği erkeği arar.
İşinde başarılı bir iş kadını, evinde özverili bir anne ve yatakta tutku dolu bir eş olabilir.