Zodyak kuşağı içerisinde yer alan en sabırlı, en kararlı ve bir o kadar da en inatçı burç: Merhaba Boğa Burcu! Hem sabit özellikler taşımasıyla hem de toprak grubu burçları içerisinde yer almasıyla bu burcun insanlarında azim, kararlılık, stabilite ihtiyacı ve gerçekçi bir yaklaşım tarzı oldukça öne çıkar.

Boğa burcu insanlarının hayatlarındaki kilit noktada güvence ihtiyacı vardır. Risk almayı sevmezler, planlarını, ideallerini ve ihtiyaçlarını sağlam adımlarla ilerleyerek oluştururlar ve hedeflerine giden yolda temkinli olmayı tercih ederler. Kararlı ve ne istediğini bilen yapıları, bu burcun insanlarını oldukça sabırlı ve tahammüllü kılar. Sinirlerini kontrol altına alarak uzun müddet sussalar da öfkelendiklerinde onları yatıştırmak hiç de kolay değildir.

Boğa burcu insanları sinirlendiğinde onları kendi hallerine bırakmak gerekir, zaman geçince sakinleşerek tekrar hassas ve şefkat dolu hallerine geri dönerler. Dirençlerinin kuvvetli olması onlara büyük bir mücadele gücü verir. Fikirlerinde değişime çok açık değillerdir, inatçı ve yeniliğe kapalı tavırlar sergileyebilirler. Venüs yönetimindeki bu burç, özellikle değer vermek ve hayattan zevk almayla ilgili olduğu için Boğa burcu insanları sahip olduğu şeyleri ve elde ettiklerini oldukça önemserler ve bu durum hayatlarındaki her alanda kendisini kolayca açığa çıkartır. Kendi yaşam koşullarını oluşturan temel şeylere kolayca bağlanırlar ve bu onları değişimden hoşlanmaz bir yapıya iter. Onların hassas ve dinginlik arayan doğası ani değişimlere ve risk içeren hareketlere uygun değildir. Bir Boğa burcu için en önemli şeylerin başında dengeleri korumak ve her şeyi tutarlı bir sistem içinde yaşamak gelir.

Özellikle ilişkilerinde güvence arayışları yüksektir. Sadıktırlar ve sahiplenici bir tavır sergilerler. Gelecekle ilgili planlarını zamanında hesaplayarak önünü görmek ve bilinmezlikte ilerlemek yerine hayatı kendi kuralları ve kendi düzeninde şekillendirmek ister. Çalışkandırlar ve istekleri oldukça güçlüdür. Özellikle maddi olarak güvende hissetmek, doğru yatırımları yapmak ve elindekileri korumak bu burcun insanlarını duygusal olarak fazlasıyla rahatlatır. Bu nedenle Boğa burcu insanlarının hayatında finansal konuların yeri büyüktür, parayla ilgili konularda her zaman mükemmeliyetçi davranmaya çalışırlar ancak yeme-içmeye ve keyfi harcamalara da bayılan bu burç, elindekileri hızla tüketmeye de oldukça meyillidir. Hayattan keyif almakla ilgili her şeye bayılırlar. Özellikle yemek yemek, para harcamak ve cinsellik onlara tüm bu keyfi veren üç önemli şeydir. Yemek yemeye bayılan insanların çoğunun burcunun ya da yükselenin boğa olduğunu bilirsiniz. Aynı zamanda rahatlarına düşkünlükleri ve lüksten hoşlanmalarıyla bilinirler.

Venüs yönetiminde olmaları, onları sanat, güzellik, estetik, müzik, ilişkiler gibi konularda da ilgili kılar.