Pek çok kişi yüzünün biraz fazla geniş olduğunu düşünüyor ve aslında bunun temel sebebi yüz bölgesinde biraz fazla oranda yağ depolanması. Bilhassa hızlı bir şekilde kilo verenlerin ilk önce yüzlerinde bir zayıflama görülmesinin temel sebebi de aslında yüz bölgesindeki yağların hızlıca ortadan kalkmaları.

Uzmanlar yüzdeki bu toplanmanın temel sebeplerini şu şekilde sıralıyorlar:

• Obezite
• Fazla şeker, tuz ve yağ alımı (paketli gıdalar)
• Öğün atlama ve kötü beslenme alışkanlıkları
• A, C ve beta karoten bakımından yetersiz beslenme
• İlaçların yan etkileri
• Stres
• Uykusuzluk
• Genetik aktarım

Yüz Yağlarından Kurtulmak İçin 4 Etkili Yöntem

Öncelikle Vücut Yağlarından Kurtulmalı

Pek çok kaynakta bir kaç günde yüz yağlarından kurtulabilmeniz için egzersizler verilmektedir ancak maalesef bunlardan yeterince verim almak mümkün değil. Dolayısıyla ilk olarak vücudu bir bütün olarak ele almak gerekmektedir.

Kalorileri Azaltın

Bunun için aldığımızdan daha fazla kalori yakmamız yahut yaktığımızdan daha az kalori almamız gerekiyor. Temel olarak 500 gram kilo vermek için 3500 kalori yakılması gerektiği kabul ediliyor ancak bu oran kişinin bünyesine göre değişiklik gösterebiliyor. Dolayısıyla yağ yakmak için daha az kalori almamız lazım.

Kendinizi Aç Bırakmayın

Ancak bunu yaparken açlıktan kırılmamak gerekiyor çünkü gün içerisinde en az 500 kalori almamız sağlığımız açısından bir gereklilik.

Dolayısıyla çikolatalar, börekler, kurabiyeler, bisküviler gibi feda edilebilir kaynakları ortadan kaldırarak kalorileri azaltmak oldukça mantıklı bir yöntemdir. Eğer aşırı miktarda kalori azaltırsanız, vücudunuz enerjisizlik yaşayacaktır ve bu da sizi zayıf ve sağlıksız hale getirecektir.

Egzersizi Bir Alışkanlık Haline Getirin

İşin beslenme kısmını çözdüğümüze göre, sıra geldi egzersiz kısmına.

Her gün 20-30 dakikalık bir egzersiz yapmalısınız ancak bunun çok zor olduğunu sanmayın. Zira iyi görünmek için bedenimize biraz yatırım yapmamız gerekiyor. Daha az kalori aldıktan ve daha fazla yaktıktan sonra vücudunuzda depolanmış olan yağlar enerjiye dönüştürülmeye başlayacaklardır.

Bu noktada sabır ve süreklilik büyük önem kazanmaktadır.

Kilo vermeye başladığınızda hem yüzünüzdeki hem de bedeninizdeki yağ oranı azalacaktır. Eğer 21 gün boyunca egzersize devam edebilirseniz, bu bir alışkanlık haline gelecektir.

Lakin uzmanlar aç karna spor yapılmaması gerektiğini belirtiyorlar çünkü bu durumda yağlar yerine kaslar eriyorlar.

Yüzünüzü İnceltecek Kolay Bir Diyet

Sadece egzersiz yapmak yüzünüzün incelmesini sağlamayacaktır ve bunun için dengeli, sağlıklı bir diyete uymanız gerekiyor.
Eğer aşırı şeker, tuz, yağ ve karbonhidrat barındıran paketli gıdaları tüketmeye devam ederseniz, egzersizleriniz boşa gidiyor demektir.

Bunun yerine taze sebzeler, meyveler, proteinli ve lifli gıdalar tüketmeli, tuzlu ve şekerli ürünlerden uzak durmalısınız.

Asla Öğün Atlamayın

Doğru beslenme sadece doğru şeyleri yemekle olmaz, aynı zamanda iyi bir sindirim için doğru zamanda yediğinizden de emin olmalısınız.

Unutmayın ki öğün atlamak sağlık için iyi değildir. Ayrıca atıştırmalıklarda bisküvi yerine kuruyemiş ve meyvelere göz atmalısınız. Eğer çok fazla tuz içeren paketli gıdaları yemeye devam ederseniz vücudunuz daha fazla su tutmaya başlayacaktır.

Bunun sonucunda da yüzünüz şişecektir!

Sağlıklı Yemek Tercihleri

Ispanak, somon, yerfıstığı ezmesi, yulaf, yumurta, esmer pirinç, brokoli, muz, avokado ve badem gibi gıdaları günlük beslenmenize eklemeniz gerekli. Ayrıca alkolden de uzak durmak lazım çünkü alkolün negatif etkilerinden bir tanesi yüzde şişkinlik oluşturmasıdır.

Asla vücudunuzu aç bırakmayın çünkü bu durum metabolizmanızı yavaşlatacaktır ve yüz yağlarından kurtulmanız daha zor hale gelecektir.

Bol Bol Su İçin

Su içmek vücudumuz için gerekliliktir ancak pek çok kişi gün içinde yeterince su içmiyor. Halbuki su içmek vücutta biriken artık maddelerin atılmasını sağlar ve detoks etkisi yaratır. Su sadece yüzünüzdeki yağlardan kurtulmanızı sağlamayacaktır, aynı zamanda cildinizin daha temiz ve parlak görünmesine yardımcı olacaktır.

İnce görünen bir yüze sahip olmak için estetik operasyonlara bel bağlamanıza gerek yok. Eğer vücudunuzu yeterince su ile beslerseniz bir kaç hafta içerisinde çok daha iyi hissedeceksiniz.

Yüz Yağlarını Yakabilmek İçin Egzersizler

Dilinizi Serbest Bırakın

Gözlerinizi açık tutarken dilinizi olabildiğince dışarı çıkarın ve gözleriniz sulanana kadar bu pozisyonu koruyun. Gözler sulandığı zaman toksinler vücudunuzdan atılıyor demektir. Hareketi 4-5 defa tekrar edebilirsiniz. Bu harekette tüm yüz kasları çalışırlar ve böylece boyun bölgesine kadar esneme gerçekleşir.

Gökyüzünü Öpme Duruşu

Bu egzersiz için çenenizi havaya kaldırın ve boynunuzun gerilmesine müsaade edin. Gökyüzünü öpermiş gibi ağzınızdan hava vermeye başlayın. 15 saniye bu şekilde durun ve 4-5 defa tekrar edin.
Bu yoga duruşu çene çizgilerini sıkılaştıracaktır ve yanaklarınıza can verecektir.

Gülen Balık Duruşu

Dudaklarınızı bir araya getirip yanaklarınızı çekerseniz bir balık duruşu yaratabilirsiniz. Bunu yaparken biraz gülümsemeye çalışın ve yavaş nefes alın. 7-8 defa tekrar edebilirsiniz. Bu egzersizi düzenli yapmak yanak ve çene kaslarına kuvvet verecektir.

Tapınak Dansçısı

Yüzün üst kaslarını çalıştıran bu hareket için gözlerinizi olabildiğince açın ve durabildiğiniz kadar bu pozisyonda dururken, sağa ve sola bakmaya başlayın. 5-6 defa tekrar edebilirsiniz. Özellikle alındaki çizgilerin silinmesine yardımcı olacaktır.

Aslan Yüzü 1. Hareket

Tüm yüzünüzü biraz gerin ve ellerinizle pençe yapın. Bunu yaparken burnunuz havaya kalkacaktır ve gözleriniz kısılacaktır. Burnunuzdan yavaşça nefes alın ve 2. harekete geçin.

Aslan Yüzü 2. Hareket

Şimdi 1. hareketi bırakıyoruz ve ağzımızdan nefes verirken ağzımızı tam açıyor, dili dışarı çıkartıyoruz. Gözlerimizin ise tam olarak açık olduğundan emin oluyoruz. Bu egzersizi 4-5 defa her gün yaparsanız, bir kaç hafta içerisinde yüzünüz incelecektir. Bu egzersizde tüm yüz esner ve boyun da buna dahil.

Satchmo

Satchmo hareketi için derin bir nefes alın ve nefesi yanaktan yanağa doldurun. 2-3 dakika bu şekilde durun. Bu hareket özellikle yanak kaslarını ve yanında çene kaslarını çalıştırmaktadır. Özellikle elmacık kemiklerinin güzel görünmesi için önemli bir harekettir.

Bebek Kuş Duruşu

Öncelikle başınızı havaya kaldırın ve sağa doğru eğin. Şimdi dilinizin ucunu ağzınızın üstüne dokundurun. Sonra gülümseyin ve aynı anda yutkunun. Rahatladıktan sonra hareketi sol tarafa yapın. 4-5 defa tekrar edebilirsiniz. Bu hareket özellikle cildi gerginleştirecektir ve boyundaki sarkmalara engel olacaktır.

Maskot Yüzü

Dişleriniz görünecek kadar gülümseyin ve sonra parmak uçlarınızı burun ile dudak arasına bastırın. Kaslarınızı parmak ucunuzla yukarıya doğru kaldırın. 15-20 defa tekrar edebilirsiniz. Bu hareket dudaklardaki izleri azaltacaktır ve yanak kaslarını güçlendirecektir.

Egzersizler Hakkında Önemli Bilgiler

Bu egzersizler tek başlarına bir işe yaramayacaklardır ve onları beslenme ve egzersiz ile desteklemeniz gerekiyor. Dolayısıyla bir yandan yüz egzersizleri ile yüz kaslarına destek olmalı, diğer yandan genel anlamda kilo vermeye devam etmelisiniz.