Artık her kadının makyajla ilgili bir bilgisi var, genellikle Youtube videolarında bahsedilen makyaj hatalarına aşinasınız, peki daha kapsamlı makyaj hatalarını biliyor musunuz? Daha fazlasını öğrenmek için okuyun.

Yüzünüzü Aşırı Yıkamak

Yüzünüzü temizlemek ya da yıkamak, makyajın ilk ve en önemli adımıdır. Her kadının farklı bir cilt tipi vardır ve yaşla birlikte cildimiz birçok değişiklik geçirir. Ama fondöten uyguladıktan sonra cildinizin kuru ve pul pul parçalandığını fark ediyorsanız, yüzünüzü gereğinden fazla yıkıyor olabilirsiniz. Yüzünüzü günde iki kez yıkamak yeterlidir; bir kez sabah ve bir kere de uyumadan önce. Hafif ve nazik bir temizleyici tercih edin, sabun kullanmayın. Cildinizin doğal yağı, makyaj öncesi harikalar yaratır.

Kuru Cilt Üzerine Makyaj Uygulamak

Kuru cilde makyaj uygulamak, yüzün donuk ve yorgun görünmesini sağlayan en büyük makyaj hatalarından biridir. Her şey sağlam bir temel üzerine kuruludur ve bu durumda düzgün bir şekilde nemlendirilmiş bir yüz gereklidir. Bu nedenle, makyaj yapmadan önce yüzünüzü uygun şekilde nemlendirdiğinizden emin olun.

Yanlış Aydınlatma Yapmak

Sizin için neyin işe yaradığına karar vermek zorundasınız. Cildinizde yapacağınız doğal aydınlatmayı test etmeniz gerekir. Doğal olmayan bir aydınlatma ile makyaj yapmaya çalıştığınızda, umduğunuz gibi durmadığını fark edeceksiniz. Bir makyaj uzmanında nasıl aydınlatma yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Yüzünüzün şeklini tam olarak biliyorsanız, genel kontür ve aydınlatma şablonlarını deneyerek, kendiniz için doğru olanı bulabilirsiniz. Size en uygun olanı seçin.

Yanlış Karıştırma (Blending) Yapmak

Makyaj, bir allık veya göz farını sürüp çıkmaktan çok daha fazlasıdır. Nötr bir gölge uygulasanız bile, düzgün bir şekilde karıştırmazsanız, doğal olmayan bir görüntüye sahip olursunuz. Doğal görünen makyajın anahtarı, karıştırma sanatında ustalaşmaktır. İyi harmanlanmayan makyaj, oldukça komik görünebilir. Bazı makyaj videolarını izleyip, işe başlamak için birkaç kaliteli fırçaya yatırım yapın.

Çok Fazla Fondöten Sürmek

Çok fazla fondöten sürerseniz, kostümlü bir palyaço gibi görüneceksiniz. Ayrıca, hafif ve doğal bir makyaj yapıyorsanız, yüzünüzün tümünü hedef almanız gerekmez. Sadece yanaklarınıza, burnunuza ve göz altı bölgelerine uygulayın. Bazı kadınlar sadece lekeleri örtmek için kullanıyor, ama bu bir kapatıcının işidir. Cilt tonunuzla mükemmel bir uyum sağlayan fondöten rengi seçtiğinizden emin olun. Cilt tonunuzdan daha açık renk fondöten kullanmayın. Bu sadece; lekeleri, ince çizgileri ve cildinizdeki kötü yerleri vurgulayacaktır. Cildinize uygun bir gölge kullanarak, tüm kusurları kapatabilirsiniz. Ve düzgün bir şekilde karıştırmayı asla unutmayın. Boyun ve kulaklarınıza da fondöten uyguladığınızdan emin olun. Aksi takdirde, farklı bir yüz ve boyun rengiyle, herkes makyaj yaptığınızı anlayabilir.

Kaşınıza Yoğunlaşmak

Düzgünce şekillendirilmiş kaş, gözleri güzelce vurgulayabilir. Gür kaşlar, düzensiz ve dağınık görünüyorsa; ince kaşlar yok gibi görünüyor ve aşırı yapay duruyorsa; yanlış yapıyorsunuz demektir. Bir profesyonele gitmeniz ve kaşlarınızın nasıl şekillendirilmesi gerektiği konusunda uygun tavsiyeler almanız gerekiyor. Yıllar geçtikçe, kaşlarınızın azalması normaldir ve sonra onları doldurmaya başlarsınız. Bununla birlikte, isteyeceğiniz en son şey kaşınızın, çizilmiş veya dövme gibi durmasıdır.

Her ne pahasına olursa olsun, sert hatlardan kaçınmalısınız. Açılı bir fırça ile uygulanan koyu bir gölge, kaş kaleminden daha iyi durur.

Parıltıyı Abartmak

Pırıltılı göz farı çok çekicidir, ancak tüm göz kapağında kullandığınızda, son derece parlak ve abartılı görünebilir. Pırıltılı göz farını sadece göz pınarına uygulayın ve geri kalanı için mat açık renk bir far kullanın.

Bronzlaştırıcıyı Her Yere Sürmek

Bronzlaştırıcının yüzünüzün her tarafına sürülmesi gerekmiyor. Bronzlaştırıcı, güneşin doğal olarak yüzünüze çarptığı yerlerde kullanılmalıdır. Bronzlaştırıcınızı sadece elmacık kemikleri, alnınızın üst kısmı ve çene çizgisine uyguladığınızdan emin olun. Eğer doğru yapıyorsanız, aslında yüzünüzün her iki tarafına da hafifçe 3 rakamı çizmişsiniz gibi görünmelidir.

Dudak Kalemini Abartmak

Makyajda sert dudak hatları, kendinize yapabileceğiniz en kötü şeydir. Ön plana çıkarmak için dudaklarınıza ince bir çizgi çizmeyin. En büyük yanlışlardan biridir. Ayrıca, daha hafif bir ruj için koyu bir dudak kalemi seçtiyseniz dudaklarınız tuhaf görünebilir. Rujunuzun rengini korumak için dudak kalemi kullanıyorsunuz. Sert bir taslak çizerseniz, dudaklarınız çok kötü gözükür. Ana fikir iyi karıştırmaktır. En iyi sonucu elde etmek için dudaklarınızı kalemle boyar gibi doldurun, karıştırın ve rujunuzu sürün.

Bol Allık Uygulamak

Düzgün bir uygulama yapmıyorsanız, allık sizi palyaço gibi gösterebilir. Yanlışlıkla çok kullandıysanız, fondötenle azaltabilirsiniz. Aksi halde, yanaklarınızdaki renk doğal durmayacaktır. Ayrıca, fırçayı ürün içinde döndürdükten sonra, fazlalığını atmak için elinizle hafifçe vurun. Ya da fırçayla elinize dokunun, böylece allık fazlalığını elinize bırakacak ve sonra yüzünüze uygulayın. Aksi takdirde çok fazla ürün alacaksınız ve aşırıya kaçmaya başlayacaksınız.

Doğru Maskara Seçmemek

İlk kural, kaş renginizden iki ton daha koyu olan bir maskara kullanmalısınız. Ayrıca asla iki kattan fazla maskara sürmeyin, çünkü kirpikleriniz son derece pütürlü görünmeye başlayacaktır. Son kullanma tarihi geçmiş maskara, kirpikleriniz için son derece kötü sonuçlar doğuracaktır. Maskarayı alt kirpiklerinizde, üst kirpiklerinize uyguladığınız gibi kullanmayın. Aksi halde alt kirpikleriniz örümcek bacağı gibi görünecek. Bunun yerine maskarayı dikey olarak tutun ve uygulayın. Suya dayanıklı maskara tercih ederseniz, bir şeyi bilmelisiniz: Suya dayanıklı maskarayı çıkarmak çok daha zordur ve uygulanması ve çıkarılması kirpiklerinize ciddi şekilde zarar verebilir. Kirpikleriniz daha çabuk kopabilir. Suya dayanıklı maskara kullanmanız gerekiyorsa, sadece yaz aylarında tercih edin.

Yanlış Eyeliner veya Göz Kalemi Kullanmak

Sadece koyu bir cilt tonuna sahipseniz siyah eyeliner kullanmanız önerilir, aksi halde çok sert görünebilir. Daha açık bir cilt tonuna sahipseniz, kahverengi eyeliner kullanmak en iyisidir. Sarı saçlı ve mavi gözlüyseniz asla siyah eyeliner kullanmamanız gerekir. Çok sert duracaktır.

Alt kirpik dibi için daima daha açık renk veya daha ince uçlu bir kalem seçin.

Alt kirpik dibine koyu renk kalem kullanmak iyi bir fikir değildir. Bunun yerine, gözlerinizi büyük göstermeye yardımcı olacak şekilde nüde renkli bir kalem kullanın. Daha doğal bir görünüm için, üst göz kapağının sadece dörtte üçüne eyeliner uygulamak en iyisidir. Sert çizgiler çizmenin hiçbir anlamı yok; doğal bir görünüm için, sıvı eyeliner yerine kalem formunda olanları kullanın.

Pudra Kullanmak

Yüz pudrası, makyaj sabitlemek ve parlamayı önlemek için mükemmel bir tamamlayıcıya benziyor. Ama aynı zamanda yaşlı görünmenize neden olabilir. İster inanın ister inanmayın, yüz pudrası ince çizgileri ve kırışıklıkları vurgular. Pudrayı sadece T bölgenizde kullanmanız ve yaşlandıkça kullanmayı tamamen bırakmanız en iyisidir.

Far Bazı Kullanmamak

Gece eğlencesinde ya da bol bol oynayacağınız bir düğünde; sıcak aylarda veya terledğinizde; göz farınız akacaktır. Göz makyajınızın gecenin 2’sinde bile taze görünmesini sağlamanın en iyi yolu; bir göz farı bazı kullanmaktır.

Kıyafetle Aynı Renk Makyaj Yapmak

Giysileriniz parlaksa makyajınız da parlak mı olmalıdır? Makyaj sanatçıları; kıyafetiniz canlı renkliyse, nötr renklerde makyaj yapmanın en iyisi olduğunu düşünüyor. Tatil günlerinde göz kamaştırmak için metalik bir kıyafet seçerseniz, parlak kozmetiklerden uzak durun ve her zamanki gibi klasik dumanlı göz makyajı yaparak gecenin yıldızı siz olun.