Genç yaşta saç beyazlaması genel bir problem olabilir, ama önce bireyin kendi imajını zedeler. Erken yaşta saç beyazlamasını önlemenin yollarını öğrenmek için hazırladığım yazıyı okuyabilirsiniz.

Yüksek Isıdan Kaçının


Bu, saç beyazlamasına karşı bir tedavi olmanın yanı sıra bir önleyicidir. Aşırı ısı saç derisini ve saçı kurutur. Saç kökleri zayıflar ve yaşlanmaya başlar. Sonuç olarak, saç beyaza dönüşür. Güneşe çıkarken şapka kullanın. Fazla sıcak su ile banyo yapmaktan kaçının ve ayrıca, saçınızı kurutmak ve şekillendirmek için kullandığınız makinelerden gelen ısıyı azaltın. Saçlarınız ısı nedeniyle hasar görmüşse, hasarın etkilerini onarmak için ev yapımı saç maskeleri uygulayın. Saç derisi bu tür doğal maskelerin düzenli kullanımı ile nemlendirilir. Saçlı deride normal pH seviyesi sağlandığında, beyaz saçlar azalır ve yenileri doğal renginde çıkar.

B12 Vitamini Bakımından Zengin Gıdalar Tüketin

Bu saç beyazlamasını önlemek için en iyi yollardan biridir. Aynı zamanda beyaz saçlardan kurtulmak için iyileştirici bir tedavidir. B12 vitamini saç derisini korur ve beyazlamayı önler. Sağlıklı beslenmek için B12 Vitamini (peynir, avokado, portakal, erik ve yaban mersini) bakımından zengin taze meyve ve sebzeler tüketin. Sonucunu çabucak görürsünüz ve saçlarınız daha çabuk uzar. Beyazlayan saç telleri ise yeni uzayanların gölgesinde kalır ve zamanla dökülür, gider.

Biyotin İçeren Saç Ürünlerini Kullanın

 

Biyotin, saçın kendi rengini koruyan doğal bir maddedir. Bu sebeple, genç yaşta çıkan beyazlardan kurtulmak için biyotin açısından zengin gıda maddelerinin (yulaf ve badem gibi) tüketimini artırın. Biyotin açısından zengin saç ürünlerinin kullanımı, saçın doğal rengini yeniden elde etmek için harika bir yöntemdir.

Yağlayın

Saçınızı seviyorsanız, saç derinizin yağlanmasına izin verin. Çoğu kadın, yağlanmadan dert yanar. Ancak, çok küçük yaşlardan itibaren saç kırıkları, beyazlaması ve kuruması maalesef ki saç derisinin ve saçların yağsız kalmasından kaynaklanır. Yani birçok insan yağlanma şikayetiyle saçlarını kurutmaya çalışırken aslında yanlış yapıyor. Saç derisini beslemek için badem yağı ve zeytinyağı kullanın. Saç dökülmesini önlemek için güçlü bitkisel yağ formüllerini de kullanabilirsiniz. Yağlama, beyaz saçlardan kurtulmanın en iyi ve doğal yollarından biridir. Aynı zamanda genç yaşta saç beyazlamasına karşı kesin bir önlemdir.

Kına Kullanın

Kına, doğal boyadır ve şifalı bir bitkidir. Erken yaşta saç beyazlamasını uzak tutmak için haftada en az bir kez kına kullanın. Saçınızı beyazlamaya karşı korumakla kalmaz; ayrıca mevcut beyaz saçların da sayısını azaltır.

Meditasyon Yapın

Stres cildimize, saçımıza ve sağlığımıza zarar veren güçlü bir düşmandır. Aşırı stres genç yaşta saç beyazlamasına neden olur.

Gençler gündelik hayatta fazla stres ve baskıyla baş etmek zorunda kalıyor. Böyle bir senaryoda, saç kalitesi beyazlaması ve zayıflaması şeklinde büyük iki darbe alır. Rahatlama egzersizleri ve meditasyon, saç dökülmesine ve beyazlamasına karşı mükemmel bir silahtır. Meditasyon, beynimizin kimyasal dengesini geri yükler ve vücudu ve zihni sakinleştirir. Saçın beyazlamasını önler ve saç onarımı yapar.

Doğal Saç Boyası Kullanmaya Özen Gösterin

Yan etkileri nedeniyle kimyasal boyalardan korkmalısınız. Saç derisi için besleyici bileşenlerle dolu olan ev yapımı doğal saç boyası kullanmaya çalışın. Ayrıca çay veya kahveyi 15 dakika suda kaynatın ve soğumaya bırakın. Sağlıklı ve doğal saç rengi oluşturmak için bu soğumuş sıvıya doğal yağlar ekleyin. Saçınızdaki beyazlardan kurtulmak için bu doğal su ile düzenli olarak yıkayın.

Doğal Saç Kremi Kullanın

Kimyasal yüklü saç kremlerini kullanmak yerine, saç uzamasını teşvik etmek ve saç dökülmesini azaltmak için besleyici ve doğal saç kremleri deneyin. Bektaşi üzümü ve karacevizli bir macun yapın ve karıştırın. Karışıma doğal yağlar ekleyin. Bu saç kremini her hafta üç kez, doğal saç kremi olarak kullanın. Saçın beyazlamasını tersine çevirir, saç dokusunu geliştirir, saçın kalınlaşmasına neden olur ve kepek tedavisi olarak da iş görür.

Amla veya Bektaşi Üzümü Maskesi

• 4 ila 5 adet amla veya Bektaşi üzümünü yıkayıp, iyice ezin.
• Bu karışımı kafa derisine uygulayın ve 15 ila 20 dakika bekletin.
• Saçlarınızı ılık su kullanarak iyice durulayın.

Hindistan Cevizi Yağı ve Köri Yaprağı İle Saç Maskesi

• Küçük bir tencerede, yarım çay bardağı Hindistan cevizi yağını ve yarım fincan köri yaprağını karıştırın.
• Kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
• Altını kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
• Yağı yavaşça saç derisine ve saçlara masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika bekletin.
• Doğal bir şampuan ve saç kremi kullanarak yıkayın ve ılık su ile durulayın.

Badem Yağı, Misket Limonu Suyu ve Amla Suyu İle Saç Maskesi

• 4 çorba kaşığı badem yağını 1 çorba kaşığı amla suyu ve 1 çay kaşığı misket limonu suyu ile küçük bir kapta birleştirin.
• Karıştırmak için iyice çalkalayın.
• Bu karışımdan az bir miktarda alın ve kafa derisine masaj yapın ve 45 dakika bekletin.
• Nemlendirici şampuan ve saç kremi kullanarak yıkayın ve kafa derisini ve saçınızı soğuk suyla durulayın.

Susam Yağı Ve Havuç Tohumu Öz Yağı İle Saç Maskesi

• Sıkı kapaklı ve koyu renkli bir cam şişeye, 4 çorba kaşığı susam yağı ve yarım çay kaşığı havuç tohumu öz yağını dökün.
• Karışması için iyice çalkalayın.
• Yavaşça saç derisine ve saç köküne masaj yapın.
• 30 dakika bekletin.
• Ilık su ve hafif şampuan ve saç kremi ile durulayın.
• Bu beyaz saç için etkili bir ayurvedik ilaçtır. Bu karışım yaklaşık bir ay boyunca serin ve karanlık bir yerde saklanabilir.

Kına ve Çemen Tohumu İle Saç Maskesi

• 2 çay kaşığı kına, 1 çay kaşığı çemen tohumu tozu, 1 çay kaşığı lor, 1 çorba kaşığı kahve, 2 yemek kaşığı nane yaprağını pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar karıştırın.
• Bu karışımı saçınıza uygulayın ve en az 2 saat ila en fazla 4 saat bekleyin.
• Maskeyi su ile durulayın ve saçınızı aloe vera şampuanı ile yıkayın.

Hindistan Cevizi Yağı ve Limon Suyu İle Saç Maskesi

• Saçınıza limon suyu ve Hindistan cevizi yağı karışımı ile masaj yapın.
• Bunu düzenli olarak uygulayın.
• Bu beyaz saç için en iyi ve en kolay tedavilerden biridir.

Limon Suyu ve Badem Yağı İle Saç Maskesi

• Saç beyazlaması için bir başka basit doğal tedavi, kafa derisine ve saça düzenli olarak limon suyu ve badem yağı karışımı ile masaj yapmaktır.

Artık, erken yaşta saç beyazlamasından nasıl kurtulacağınızı bildiğinize göre, uygulamaya geçin. Doğal yöntemler saç kalitesine ve saç derisine zarar vermeden genç yaşta beyaz saçlardan kurtulmanın en iyi yoludur.