Ebeveynlerin tek isteği çocuklarının sağlıklı ve mümkünse biraz uzun boylu olmasıdır ancak boy konusunda en önemli faktörlerden birisi de çocuğun tükettiği besinlerdir. Sizler için onların boyunun uzamasına yardımcı olacak pek çok gıdayı bir araya getirdik.

Yumurta

Proteinler çocuğun boyunun uzamasında en büyük rolü oynarlar ve bu nedenle her gün yumurta tükettiğinden emin olmalısınız. Haşlanmış yumurta veya bir omlet hazırlamak güne iyi başlamak ve proteinleri onlara verebilmek için güzel bir tercihtir.

Süt

Süt kalsiyum doludur ve kemik gelişimi içn olduğu kadar güç için de gereklidir. Sütün proteinlerinin emilimi kolaydır ve çocuklar her gün süt içtikleri zaman kalsiyum ve proteinleri alarak kemik ve kas gelişimlerini sürdürebilirler.

Soya Fasulyesi

Vejeteryan bir beslenme düzeni takip eden aileler, soya fasulyesini bir protein kaynağı olarak tüketebilirler ve çocuklarına sunabilirler. Böylece kemik ve kas gelişimine destek olacaklardır.

Yulaf

Yulaf protein bakımından çok zengindir ve yağ oranı da azdır. En sağlıklı gıdalar arasında yer alır ve çocukların da düzenli tüketmeleri gerekenler arasındadır.

Tavuk

Çocuklar tavuk etini genelde severler ve protein bakımından zengin olması nedeniyle bunu onlara sunabilirsiniz.

Ispanak

Ispanak temel reisin de gösterdiği gibi oldukça önemli bir besindir ve sadece güç vermez, aynı zamanda demir ve kalsiyum içeriği de yüksektir. Bu iki mineral çocuğun boy gelişimi için önem taşımaktadır.

Havuç

Havuçta A vitamini bol bulunur ve böylece vücudun protein sentezi daha kolay hale gelir. Özellikle pişmemiş havuç bu bakımdan çok iyidir ve bu nedenle onu salatalarınıza ekleyebilir, havuç suyunu taze taze içmesini sağlayabilirsiniz.

Meyveler

Meyveler çocukların sağlıklı ve güçlü olmaları için gereklidirler. A vitamini bakımından zengin olan mango, şeftali, havuç gibi meyveler çocuğun uzamasını sağlarken kemiklerinin de güçlenmesini sağlayacaklardır.

Tam Tahıllar

Rafine tahıllar yerine tam tahıllar tüketen çocuğunuz, bol bol B vitamini alacaktır ve bunun yanında demir mineraline de kavuşacaktır. Tam tahıllı ekmekler ve makarnalar çocuğunuzun boyunun uzaması için iyi fırsatlar doğururlar.

Yoğurt

Yoğurtta D vitamini bol bulunmaktadır ve kalsiyum açısından da zengindir. Dolayısıyla onu çocuğunuzun tüketmesini sağlamalısınız. Eğer yoğurt yemiyorsa peynir tüketmesini de sağlayabilirsiniz.