Daha sağlıklı bir hayat yaşamak ister misiniz? O zaman gün gün yaptıklarınızı değiştirmeniz gerekir. Sağlıksız davranışlarınızı sağlıklı davranışlarla değiştirerek ve tutarlı olarak bunları sürdürmeye devam ederek fark yaratabilirsiniz. Sağlıksız hayat tarzı bizi fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak etkiler. Bu hayatı değiştirerek kendimizi ileriye taşıyabiliriz. Eğer bunun nasıl olacağı hakkında şüpheleriniz varsa, biz size yardım etmek için burdayız. Aşağıda bahsedeceğimiz sağlık önerileri sizin hayat kalitenizi arttırdığı gibi sizin bir sağlık rutini oluşturmanıza da yardımcı olacak. O zaman günlük rutininize ekleyeceğimiz 7 sağlık önerisine beraber bakalım isterseniz…

Hayatınızı değiştirecek 7 sağlık önerisi!

1. Şekerden kurtulun

Sağlığınızı tehlikeye atan en tenlikeli şeylerden biri şekerdir. Şeker vücudumuzun insülin üretimini arttırarak, yağ oranımızı arttırır. Şeker yağ oranımızı arttırınca obez olma riski geliştiririz ve kendimize akne, kanser, diyabet gibi bir çok hastalığın kapısını açarız. Eğer ne kadar şeker yediğimize dikkat edersek ne kadar şeker tükettiğimizin farkında oluruz. Şeker tüketimimizin farkında olduktan sonra da şekeri kesme üzerinde çalışabiliriz. Böylelikle sağlıklı bir hayata adım atmış oluruz.

2. Daha fazla lifli gıdalar tüketin

Lifli gıdalar sebzelerde, meyvelerde ve çoğunlukla yeşilliklerde bulunur. Lifli gıdalar tüketmek sindirimimizi hızlandıracağından onları tüketmek önemlidir. Uzmanlar aynı zamanda lifli gıdalar tüketince kendimizi tok hissedeceğimizi söyler böylelikle ikincil kazanç olarak kan şekerimiz de düzenlenmiş olur. Bu yüzden lifli gıdalar tüketerek hayatımızı değiştirmek için bir adım atmış oluruz.

3. Paketli gıdalar tüketmeyin

Biz size eğer paket içindeyse, o besini tüketmeyin diye öneride bulunabiliriz. Paketli gıdaları içerdikleri yüksek oranda şeker, tuz ve vücudumuza almak istemediğimiz tehlikeli maddeler nedeniyle tüketmemiz önerilmez. Bu yüzden paketli gıdaları tüketmeyin ve sağlıklı hayata bir adım daha atmış olun.

4.Detoks yapın

Bir çok insan detoks hakkında şüpheli olsa da, bugüne kadar sağlıksız beslenmeniz sonucu kendinizi yenilemek istiyorsanız, yapabileceğiniz en güzel uygulama detoks yapmaktır. Detoks vücudumuzu temizler ve vücudumuzu kötü etkileyen kimyasalların hepsini vücudumuzdan atar. Bu yüzden detoks yapın ve sağlıklı hayata geçmeden kendinizi güzelleştirin.

5. Soda içmeyin

Soda tüketimi çocuklarda bir numaralı obezite nedenidir. Soda üzerine yapılan bir araştırmada soda içen çocukların diyabet riskinin 65% arttığı, soda içen kadınların ise diyabet riskinin 80% arttığı bulunmuştur. Bu yüzden eğer sağlığınıza dikkat etmek istiyor ve kilo alımınızı durdurmak istiyorsanız soda tüketiminize dikkat edin.

6. Sabahları uyanınca hemen su için

Bu sağlık önerimiz size basit gelse de, aslında çok önemlidir. Uyurken vücudumuz susuz kalır. Ve uyandığımız zaman vücudumuzun tek ihtiyacı olan şey sudur. Vücudumuz su içince kendimizi yeniler ve metabolizmamızı hızlandırırız. Bu yüzden kahvaltıyı yapmasanız bile, su içmeyi unutmayın. Sabah uyanır uyanmaz, kendinize hatırlatma olarak yatağınızın yanına su bardağını koyabilir ve su alımınızı kolaylaştırabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz suyunuzun içine biraz limon ekleyip öyle içmeniz, böylelikle güne daha taze başlayabilirsiniz. Limonlu su aynı zamanda vücuttan toksinleri atıp, bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğinden sizin güne sağlıklı başlamanıza yardımcı olur.

7. Yürüyüş yapın.

Kulağa kolay gelse de, bazen hepimiz yürüyüş yapmak istemiyoruz. Aslında, her zaman yürüyüşü hayattaki alışkanlıklarımızın arasına eklememiz gerekir. Yürümek fiziksel iyi oluş halimiz için iyi olduğu gibi aktif bir hayat sürmemiz için de çok gereklidir. Aynı zamanda yürümek zihnimizi boşalttığı için ruh halimizi de dengeler. Bu yüzden her zaman evden dışarı çıkıp sadece yürümek bize iyi gelecektir. Günde 10 dakika bile olsa her gün yürümeye çalışın, stresinizin azaldığını, rahatladığınızı fark edeceksiniz.