Bir dakikalığına ne sizi açık, özgür, sıcak, arkadaş canlısı ve spontane eğlenen bir insan yapıyor düşünün. Bir dakika da sizi neler kısıtlıyor diye düşünün. Eğer bir çok insan gibiyseniz kabul eden ve açık bir insanın yanında kendinizi açık ve hayat dolusu hissedersiniz ve kapalı, kızgın, eleştirel birinin yanında kendinizi kısıtlanmış hissedersiniz. Anladığınız üzere, partneriniz sizi sevince kendinizi güvenli, sevmeyince ise kendinizi güvensiz hissedersiniz.

Ama asıl soru buradadır: Partneriniz sizin reddedilme korkularınızı tetiklediğinde de nasıl açık, kabullenici bir şekilde davranabilirsiniz? Yoksa korkularınızla, o kişiyi kaybetme korkunuzla; ilişkide kendinizi mi kaybedersiniz? Peki kaybetme korkularınız oluştuğunda nasıl tepkiler verirsiniz? Korkularınız tetiklendiğinde açık ve verici mi olursunuz; yoksa kendinizi kapar, kızgın ve eleştirel mi olursunuz? Peki diyelim her iki koşul da gerçekleşiyor; bu durumlarda, partneriniz size nasıl tepki verir?

Partneriniz ve siz birbirinize güvenle tepkiler vererek mi karşılık verirsiniz, yoksa birbirinize karşı ilgisiz mi davranırsınız? Kendiniz reddedilme korkusu yaşarken, partnerinizle açık ve bağlantılı bir şekilde kalmanızın yolu hayatınıza sevgiyi sokmak ve korksanız bile sevmekten vazgeçmemektir. Peki, nasıl sevmekten korkmazsınız?

Partnerinizin davranış ve duygularına bakmadan, kendinizi sevmeyi öğrenmeniz gerekir, böylelikle daha açık, daha ilgili, daha kabullenici ve kendi hislerinizle daha bağlantıda olabilirsiniz. Yapmanız gereken şey içsel çocuğunuzun hislerini anlamaya çalışmaktadır. İçsel çocuğunuz sevilmiş ve güvende hissediyor mu? İçsel çocuğunuzun başka birini sevmeye çalıştığını düşünün. İçsel çocuğunuzu başka biri sevse de; çocuk her zaman güvensiz ve reddedilmiş hissedecektir, çünkü içsel çocuğunuz sizin tarafından reddedilmiştir. Bu yüzden, içsel çocuğunuza sevgi gösterin. Bizim size içsel çocuğunuza sevgi göstermenize yardım edecek 6 adımımız var. Bahsedeceğimiz 6 adımla beraber, içsel olarak kendinize daha çok bağlanacak, kendinizi daha çok sevmeyi öğrenecek, içsel çocuğunuz kendini daha güvenli ve daha sevilmiş hissedecek, reddedilmekten korkmayacak, daha açık ve partnerinize karşı daha tutkulu olacaktır. O zaman hazırsanız, özgürlüğünüze kavuşmak için 6 adım:

• Vücudunuzla bağlantı kurun, vücudunuz için sorumluluk alın. İyi gıdalarla beslenin, spor yapın. Duygularınızla bağlantıda olup, her duyguyu yaşamaktan korkmayın.

• Duygularınızın size söylediği hayati bilgileri öğrenmek için açık olun. Daha açık oldukça, duygularınızın sizin içsel rehberiniz olduğunu anlayacaksınız.

• Kendinize nasıl davrandığınızın farkına varın ve kendinize acı veriyorsanız nasıl yanlış düşüncelerin ve inançların içinde olduğunuzun farkına varın. Sizi sınırlandıran konuları fark edin.

• Kendinizle nasıl daha iyi iletişim kurabileceğinizi keşfedin aynı zamanda yanlış inançlarınızı bulup, içsel çocuğunuza sevgi dolu davranın.

• Kendiniz için sorumluk alın ve kendi iyiliğiniz için yaşayın.

• Sevgi almak için içsel çocuğunuzla bağlantıda olun.
Böylelikle, dediğimiz adımlarla, kendiniz içinde ilişkide olduğunuz için kendinizi sevmeyi öğrenecek ve ilişki kurmayı güçlendireceksiniz. Böylelikle, artık partnerinizle daha özgür, daha açık, daha canlı ve daha tutkulu bir ilişki içinde olacaksınız.