Yeni araştırma az yemek yemenin daha fazla sağlıklı olduğunu buldu!

Hiç sağlık haberlerinin iç bunaltıcı, hızlı değiştiği ve çözmek için zor olduğunu düşündünüz mü? Biz düşündük. Biz size her zaman en bütünleyici sağlık haberlerini, wellness modalarını, besin önerilerini ve en heyecan verici ve anlamlı tavsiyeleri söyledik. Biz size her zaman daha sağlıklı ve mutlu olmanız için bilmeniz gerekenleri söyledik.

Peki, şu anki konumuza dönelim. Günlük yemek alımınızı 15% azaltsanız sizce ne olurdu? Yapılan yeni araştırmaya göre bir çok şey fark ederdi. Bu araştırma, sağlıklı ve fazla kilosu olmayan bireyler in 2 yıl boyunca günlük yeme miktarlarını 15% oranında azaltsalar, ne farklı olurdu onu inceledi.

Kilosu olmayan yetişkinlerde yapılan araştırmanın sonucuna göre, araştırmacılar adet kaybı, anemi ya da kemik erimesi kaybı olmadan, herhangi kötü bir sağlık koşulu etkisi olmadan 9 kiloluk bir kilo kaybına şahit oldu. Araştırma sonucunda, katılımcıların stres seviyesi azaldı. Aynı zamanda katılımların Alzheimer, Parkinson, kanser ve diyabet geliştirme riski de azaldı.

Lousiana Üniversitesi Biyo tıp eğitim görevlisi Leanne M. Redman’a göre, bu araştırma sonucu kalori kısıtlaması basal metabolizmayı yavaşlatıp, yaşlanma hızını azaltarak, kronik hastalık geliştirme riskini azaltıp, hayat kalitesini arttırabileceğini belirtti.

Bu araştırma yemek kısıtlamasının yaşlanmanın kötü etkilerini azaltmasıyla ilgili olarak yapılan ilk çalışma değildir. Bu araştırma daha az yiyecek alımını sağlayarak, hayat kalitesini arttırabileceğini göstermiştir. Ünlü beslenme uzmanı JJ Virgin, perhizin vücudumuza daha az kalori girmesini sağlayarak, böylelikle vücudumuz yavaşlatıp ve vücutta bulunan hücrelerimiz kendini yenileyebileceğini belirtir. O zaman bu araştırmalar sonucu ne yapalım? Bir kaç atıştırmalık daha az yiyelim! Bir bakarsınız belki böyle yaparak hayatımızı kurtarırız.