Açık ilişkilerin doğumu ve cinsellik hakkında değişik fikirlerin kabul edimesiyle beraber, yine de bazen tek eşlilik size tek yol gibi gözükebilir. Psikoterapist Esther Perel bize sadakatsizliğin anlaşma bozmadığını, tek bir eşle tüm hayatımız boyunca kalmaya söz vermenin kolay olmadığını söylüyor.

Tabi ki, hepimiz farklıyızdır. Bu yüzden, eğer tek eşlilik size göre değilse, farklı yaklaşımları da kabul edebilirsiniz. Pozitif psikolog Suzan Pileggi Pawelski, eğer hayatınız boyunca biriyle tek eşli olarak kalabileceğinizi düşünüyorsanız, bunu yapabileceğinizi belirtiyor. Ona göre sadece bunun bir yolunu bulmanız gerekiyor, açık ve meraklı olmanız gerekiyor.

Bir çok insana göre, tek eşliliğin yürümeyecek olmasının nedeni, bir gün onlar partnerleri hakkında bilmek istedikleri her şeyi öğreneceler ve heyecanı kaçacak gibi düşünüyorlar.

Bir çok insanın, tek eşliliğe inanmama nedeni, belli bir noktada eşleri hakkında her şeyi bilecekleri ve gizemin kalmayacağına inanmaları. Pawelski ise durumun böyle olmadığını söylüyor. Pawelski, ilişkilerin ve kişilerin her zaman değiştiğini, her zaman yeni bir şeyler bulunabileceğini söyler. Pawelski, yapılacak şeyin her zaman açık olup, meraklı olmak gerektiğini söyler. İlişkinin başındaki gibi derin ve dinamik bir bağ kurmak istiyorsak, bunu hatırlamak her zaman önemlidir.

Her zaman olumlu durumlara odaklanın. Bir insanla, uzun zaman beraber olunca, ilişkideki olumsuz durumlara odaklanmak size daha kolay gelebilir. Fakat Pawelski’ye göre, tek eşli ilişkilerde her zaman keyif almaya ve olumlu tarafları görmeye çalışmanız gerekmektedir. Pawelski, eğer odağınız ilişkide iyi tarafı bulmak ve problemlerle boğuşmamak olursa, daha güçlü ve tatmin alabileceğiniz bir ilişki yaşabilirsiniz diye ekler. Pawelski, gerçek yakınlığın bir anda olan bir şey olmadığını, zamanla oluşan bir şey olduğunu söyler.

Psikolog ve ilişki uzmanı Margaret Paul eğer uzun süreli bir ilişkideyseniz ve tek eşliliğin size göre olup olmadığına karar vermek istiyorsanız ve ilişki dışarısında sevgi arıyorsanız, Margaret Paul bu karara varmadan önce partnerinizle olan problemlerinizi bulmanız gerektiğini söyler.

Paul’a göre, uzun dönemli ilişkiler içinde olan ve mutlu olan insanlar kendi hislerinin sorumluluğunu alıp, partnerlerini suçlamayan ve onlardan sevgi almayı talep etmeyin, onlarla sevgisini paylaşan insanlardır diye ekler.

Eğer, ilişkide sevgisizlikten ve çözülmemiş meselelerle boğuşuyorsanız, belki de ilişkiyi bitirmeniz gerekir. Çünkü, sadakatsizlik herkesin kalbini kırabilir, bu yüzden başka birini ilişkinin içine çekmeden önce kendinizi ve partnerinizi düşünün.