Vücudumuzun doğal yağ yakma kapasitesine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Bu doğrudur. Ama maalesef, marketteki yemeğe benzeyen yiyecekler yüzünden bize enerji kaynağı sağlamaları için şekere ve karbonhidrata bağımlı olduk.

Her öğleden sonra atıştırma yaptığımızda, kan şekerimizi arttırıyor ve insülin hormonunun artmasına sebep oluyoruz. Fazla insülin de kilo alımımıza neden olarak, bizde fazla bulunan yağı yakamamamıza sebep oluyor. Uzun dönemde, tip 2 diyabetiyle ya da obeziteyle ya da Alzheimer’la ya da kalp kriziyle karşılaşabiliyoruz.

Sık sık, az az yemek toplumumuzun ürettiği bir mit ve bu mitte böylelikle metabolizmamızın daha çok çalışacağından bahsediliyor. Halbuki fazla miktarda insülin bizde yağa sebep olduğu gibi vücudumuzda bulunan yağı yakmamızı engelliyor. Maalesef, bize de ucuz, besin dolu, işlenmiş gıdalar yememiz öneriliyor.

Yağ yakıcı yiyecekler yiyin.

Bu yüzden, tüm gün yemek yemek yerine, perhiz yapın. Çünkü bu tarzda yememek vücudunuzu yağa alıştırır ve yemeklerdeki şekere bağımlı olursunuz. Peki bu nasıl işe yarar? Sindirim süreci çok fazla enerji alan bir süreçtir ve perhiz yapmak kan şekeri seviyelerimizi dengeler. Vücudunuz şeker yakmaktan, yağ yakmaya başlar.

Yağ yakmak size neden enerji verir?

Enerji sağlamak için yağ yaktığınız zaman, enerji seviyeniz sabitlenir ve bu sefer, gerçek açlığı hissedersiniz ve vücudunuzdaki yağ oranı da azalır. Sadece kilo vermekle kalmaz, aynı zamanda tüm gün enerjiniz olur ve nikotine, kafeine ya da şekere bağımlı olmazsınız. Şaşırtıcı olarak, daha az aç hissedersiniz. Perhiz yapmak size vücudunuzla iletişimde kalmayı öğretir. Böylelikle gerçek açlığın farkına varırsınız.

Perhiz yapın, daha çok yağ yakın.

Acıkmanın, açlıkla bir ilgisi yoktur. Vücudunuza ihtiyacını vermekle ilgilidir. Perhiz yaparak sağlığınızı kontrol eder ve zinde olmanızı sağlamış olursunuz.

1. Bir öğünü atlayın.

Bir öğünü, akşam yemeğini ya da kahvaltıyı atlamayı tercih edin ve bu tarz beslenmeye devam edin. Faydasını göreceksiniz.

2. Düzeninizi oluşturun.

Bir öğünü atlasanız da, diğer iki öğününüzü zamanına göre yiyin ve düzeninizi bozmadan, atlamadan, devam edin.

3. Bırakmayın

Perhizinizde sudan, yeşil çaydan, siyah çaydan başka bir şey içmeyin. Kafeini dikkatli kullanın.

Perhiz yapmak neden vücudunuzla iletişim kurmanızı sağlar?

Bir öğünü atlayarak, 16 saat perhiz yapmış olursunuz, asıl zorluk ise siz açken gerçekleşir. Siz açken artık dikkat eder ve gerçek açlıklarla, sahte açlıkları ayırt etmeye başlarsınız.