Kas yapmaya çalışırken genelde biraz sabırsız oluyoruz ve sonuçları hemen görerek bir an önce Instagram’da paylaşmak için can atıyoruz. Dolayısıyla en hızlı şekilde vücut geliştirmek için takip etmeniz gereken bazı ipuçları mevcut ve bunları sizler için bir araya getirdik. Elbette 1 gün sonra inanılmaz kaslarınız olmayacak ancak bu süreci olabildiğince hızlandıracağınızı söyleyebiliriz.

Çok Kas Çalıştıran Hareketleri Kullanın

Pek çok vücut geliştirme egzersizinde hem çoklu hem de tekli kasları çalıştıran yöntemler uygulanır. Ancak bunlar arasında büyük bir fark vardır çünkü çoklu kas gruplarını çalıştıran egzersizler daha fazla ağırlık kaldırmanıza imkan tanırlar.

Daha büyük bir kas kütlesini uyardıkları için bu çalışmalar daha fazla hormon tepkisi yaratılmasını sağlarlar ve bu nedenle ne kadar çok kas grubunu aynı anda çalıştırırsanız o kadar çok büyüme hormonu ve testosteron salgılayabileceğinizi söyleyebiliriz.

Bu nedenle çalışma yaparken çok sayıda kası çalıştıran egzersizleri değerlendirin.

Konfor Alanınızın Dışına Çıkın

Antrenmanlarınız sırasında konfor alanınızdan dışarı çıkmazsanız kaslarınızı yeni koşullara adapte olmaya zorlayamazsınız. Bu nedenle ağırlık hedeflerinizi arttırmak için çok beklemeyin ve bir an önce kaslarınızı zorlayacak çalışmalara geçin. 80 kiloluk dumbbell kaldırıyorsanız emin olun 90’ı da kaldırırsınız ve bu nedenle kendinizi başaramayacağınız yönünde telkin etmeyin ve kaslarınızı zorlayacak ağırlıkları tercih edin.

Sizi Motive Edecek Bir Partner Bulun

Antrenmanlarınız sırasında yanınızda bulunacak bir çalışma partneri sizi daha fazlasını başarmanız için yönlendirebilir ve bunu yaparken güvenliğinize de yardımcı olabilir.

Ayrıca egzersiz sırasında seti tamamlayamazsanız daha fazla zorlamayın çünkü başaramadığınız bir seti tekrar tekrar denemenin kaslarınıza hasar vermek dışında pek bir katkısı bulunmuyor.

Yatmadan Önce Lor ve Kazein Tüketin

İhtiyacınız olan tüm proteini alabilmek için yatmadan önce hafif bir lor peyniri veya kazein içeren herhangi bir ürün tüketebilirsiniz. Böylece gece boyunca yavaş sindirilen proteinler, kaslarınızın büyüdüğü uyku sırasında onlar için birer yapıtaşı olacaklardır. Ayrıca bu tip bir protein alımının whey protein gibi hızlı ve ani protein alımlarından daha faydalı olduğunu aklınızda bulundurun.

Kreatin Almıyorsanız İçeceğinize 5 Gram Ekleyin

Kreatinin vücut geliştirenler için faydaları biliniyor ve bu madde kaslardaki enerji bileşenlerini arttırarak enerjinizi daha uzun süre korumanızı sağlıyor. Hiç kullanmıyorsanız bile protein shakeinizin içerisine bir 5 gram kadar katabilirsiniz.

Makinelerden Kurtulun

Makine egzersizlerinden kurtulmalısınız çünkü serbest ağırlıklar çok daha fazla ikincil kas aktivitesi sağlıyorlar ve aynı zamanda hareket ve ağırlık dengesi kabiliyetinizi arttırıyor, kas kütlenizi daha iyi çalıştırıyorlar.

Makineler yeni balayanlar için hareket kalıplarını öğrenmekte oldukça faydalılar çünkü ilk başlarda yaralanmalar çok fazla olabiliyor. Makineleri antrenmanınızın sonunda da kullanabilirsiniz ancak egzersizin başında onları kullanmayın ve serbest ağırlıkları tercih edin. Önce zordan başlayıp sonra kolaya gitmek daha iyi olacaktır.

Motive Olun

Yapabilen ile yapamayan arasındaki en büyük fark fikirleri harekete dönüştürebilmektir ve bu da motivasyonla olur. Bu motivasyonu ise sizin gibi düşünen insanlarla tanışarak elde edebilirsiniz. Online gruplarda vücut geliştiren başkalarını bulabilir ve öneriler de alabilirsiniz. Hatta bu insanlar sizin bir sonraki aşamaya geçmek için arkanızda olacaklardır.

Kalorili Gıdalar Tüketin

Eğer kilo almakta zorlanıyorsanız beslenmenize biraz daha dikkat edin ve günlük sebze ve meyvelerin yanında şekerli içecekleri ve çayları da tercih edin. Bunlar bol bol kalori almanıza yardımcı olacaklardır ve beslenmenizi bozmadığınız için temel gıdalardan da geri kalmayacaksınız.

Zorlu Antrenmanlardan Önce Dinlenin

Dinlenme günleri vücut geliştirme için önemlidirler ve bu günlerde iyi beslenmeli, bol bol uyumalısınız. Zira dinlenmiş bir vücut ile antrenmana geldiğiniz zaman çok daha fazla ağırlık kaldırabildiğinizi fark edeceksiniz. İki gün çalışmak ve bir gün dinlenmek en iyi yöntemlerden birisidir.

Hedeflerinizi Koyun ve Bir Planı Takip Edin

Hedefler olmadan ne için çalıştığınızı anlamanız ve motive olmanız çok zordur. Dolayısıyla kendinize ulaşabileceğiniz ancak çok kolay da olmayan hedefler koymalısınız. Zira bu hedefler hangi egzersizleri yapacağınızı da kararlaştırmanızı kolaylaştıracaktır.