Sizleri 7 günlük cilt bakım serüvenine davet ediyorum. İnanın, 7. günün sonunda yaşadığınız değişime inanamayacaksınız!

1.Gün


Bugünden itibaren, cilt bakımı rutinine başlıyorsunuz. Çoğu insan, temizleme, tonik ve nemlendirici işleminin farkında olsa da, bunu sırasıyla ve gerektiği gibi uygulayan azdır. Bugün başlamak için güzel bir gün ve bir kez başladığınızda, durmak istemeyeceksiniz.

• Yüzünüz kiri, maruz kaldığı tozu, üzerinde biriken ölü deriyi ve doğal yağları her zaman üstünde taşır. Bu birikimi temizlemek için nazik bir temizleyici kullanarak gözeneklerinizi açmalısınız, bu akne gibi sorunları önleyecektir.

• Temizleyici seçimi cilt tipinize uygun olmalıdır. Düzgünce temizlikten sonra tonik kullanmak, cilt yüzeyinde kalan artık yağ veya tozu temizler. Gözeneklerinizi sıkılaştırırken, cildinizin pH dengesini yeniden sağlamak için gül suyu, yeşil çay ve elma sirkesi gibi doğal tonikler kullanabilirsiniz. Rutini iyi bir nemlendiriciyle sonlandırın. Bu, herhangi bir cilt bakım rutininin temelidir.

• Cilt tipinize uygun bir maske uygulayarak devam edin. Yumurta, limon, bal, süt ve aloe vera gibi malzemelerle kendi yüz maskenizi hazırlayabilirsiniz.

• Yatmadan önce makyajınızı çıkarmanız gerekiyor. Cildinizin gece nefes alması gerekiyor ve bu makyajla pek de mümkün değildir. Makyajı çıkarmanın iyi bir yolu yüzünüze birkaç damla bebek yağı sürmek ve birkaç dakika hafifçe masaj yapmaktır. Makyaj yumuşadıktan sonra pamuklu bir bez, havlu veya mendille silebilirsiniz.

• Düzenli olarak kullandığınız bir nemlendirici ve iyi bir göz serumu ile rutini tamamlayın. Kuru bir cildiniz varsa, nem kaybını en aza indirecek saten yastık kılıflarına geçmek iyi bir fikir olacaktır. Yüzünüz yukarda uyumaya çalışın ve yüzünüzü nemlendirmek için iyi bir nemlendiriciye yatırım yapın.

2. Gün


İkinci gün, tükettiğiniz besinleri kontrol ederek, cildinizin sağlığını iyileştirmeye odaklanmalısınız. Cildiniz sadece besinlerle güçlenir. Dışardan bakım çok önemliyken, içerden bakım da göz ardı edilemez. Sağlıklı yemek yemek, sağlıkla parıldayan bir cilt demektir.

• Sabahleyin uyguladığınız temizleme, tonik ve nemlendirme rutinini bir meyve maskesiyle takip edin. Meyve maskeleri kolayca hazırlanır ve uygulanır. Kuru ciltler için muz ve yağlı ciltler için çilek gibi, cilt tipine uygun besinler kullanabilirsiniz. Bu, kimyasallar kullanmadan cildinizi beslemek için harika bir yöntemdir.

• Gün boyunca su ve besleyiciliği yüksek yiyecekler ve içecekler tüketerek kendinizi nemlendirin. Bu yüzünüzdeki yağ üretimini kontrol etmeye yardımcı olacak ve ayrıca gözeneklerinizi sıkılaştıracaktır.

• Makyajınızı çıkarın ve gece cilt bakım rutininizle (temizleme, tonik ve nemlendirme) güne son verin.

3.Gün

Üçüncü günde ölü deriyi ortadan kaldırmak için peeling yapacaksınız. Bu, cildinizin yumuşak ve parlak görünmesini sağlar. Ayrıca cildinizi alması gereken diğer tedavilere daha açık hale getirecektir.

• Yüzünüzü bir peeling veya bir yüz süngeri ile temizleyin. Cildi, sağlıklı tabakasını ortaya çıkarmak için ölü deri hücrelerinden arındırın.

• Bu yeni tabakanın kurumasını önlemek için cildinizi tonikleyin ve nemlendirin. Cildiniz beslenmeye daha açık olacağından, yüz maskesi uygulayabilirsiniz.

• Güneşe çıkmadan önce güneş koruyucu kullanmayı asla unutmayın. Bu, cildinizi, zarar verebilecek zararlı UV ışınlarından koruyacaktır.

• Akşam yüzünü temizledikten sonra bir yüz maskesi uygulayarak temizleme, tonik ve nemlendirme ritüelinizi değiştirin. Maskeyi yıkadıktan sonra, tonik ve nemlendirme ile devam edin.

4.Gün

Dördüncü gün, cilt dokusunda bir gelişme ile birlikte gözle görülebilir sonuçlar elde edeceksiniz ve yüzünüz bütün olarak sağlıkla parlayacak. Ancak bu, rutini hafifleteceğiniz anlamına gelmiyor.

• Yüzünüzü normal temizleyicinizle yıkayın ve buhara tutun. Bu gözeneklerinizi açmaya yardımcı olacak ve bazı derinlemesine temizlik yöntemlerine izin verecektir. Yüzünüzü yaklaşık 10 dakika kadar buhara tutun ve yanmamasına dikkat edin.

• Daha sonra, açılan gözeneklerdeki tüm pisliği temizlemek için bir kil maskesi uygulayarak devam edin. İsteğe bağlı olarak, bal ve yulaf ezmesi ile hazırladığınız bir ev yapımı maske kullanabilirsiniz.

• Beklettikten sonra maskeyi durulayın ve yüzünüzü gül suyuna batırılmış bir top pamukla silin. Bu, gözeneklerinizi yeniden kapanmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olacaktır. Nemlendiriciniz ile işlemi bitirin.

• Sabah nemli ve beslenmiş bir cilt ile uyanmak için her zamanki gece bakım rutininizi uygulayın.

5. Gün

• Bir miktar aloe vera jel ile; temizleme, tonik ve nemlendirme aşamasından önce; yüzünüze masaj yapın. Bu yüzünüzdeki kan dolaşımını artıracak ve cildinizi besleyecektir. Ayrıca toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Gözünüzün altında koyu halkalar varsa, her zaman göz altı serumu kullanın. Bu morlukların zamanla solmasını sağlar ve yüzünüze parlaklık verir.

• Masaj sonrası düzenli olarak kullandığınız nemlendiricinizi veya gündüz kreminizi uygulayın. Daha yüksek SPF içeren bir nemlendirici krem tercih edin, böylece ayrıca bir güneş kremi kullanmanız gerekmez.

• Akşam cildinizi pürüzsüz ve parlak hale getirmek için, temizleme, tonik ve nemlendirme rutininize sandal ağacı içeren bir yüz maskesi ekleyin.

6.Gün

• Yine peeling zamanı! İdeal olarak, sağlıklı ve parlak kalmasını sağlamak için cildinize haftada iki kez peeling yapmalısınız. 3. günde bahsettiğim peeling adımlarını takip edin ve tonik ve nemlendirici ile işlemi tamamlayın.

• Su dengesini koruyan ve nemli bir vücut sağlıklı bir cilt demek olduğu için, hafta boyunca bolca su, çorba çeşitleri ve meyve suları gibi sıvıların alınması şarttır.

7.Gün

• Kendiniz için başka bir meyve maskesi hazırlama zamanı geldi. Sabah ve akşam saatlerinde temizleme, tonik ve nemlendirme yöntemini uygulayın ve ardından bir meyveli maske ile işlemi sonlandırın.

• Cildinizin esnekliğini korumak için gün boyunca su içmeyi veya sağlıklı içecekler tüketmeyi unutmayın.

Bu talimatlarla birlikte, cildinizin 1. günden itibaren sağlığına kavuşmaya başladığını göreceksiniz. 7. gün ise yüzünüz; yumuşak ve ışıltılı olacak, net görünecek ve yüz bakımı rutininin zirvesinde olacaksınız.

Bu, cilt bakımı yapmayı bırakacağınız anlamına gelmez. Her gün temizleme, tonik ve nemlendirme yöntemini takiben, cildinize haftada iki kez peeling yapmak ve haftada birkaç kez doğal yüz maskeleri uygulamak, cilt sağlığını korumak için gereklidir.