Zamanın başından beri, temizlik, cilt bakımı rutininin en önemli parçası olmuştur. Temizlik, ölü cilt hücrelerini, fazla yağı, kiri ve makyajı cildinizden atmamıza yardımcı olur ve cilt gözeneklerinin tıkanmasına izin vermez. Aynı zamanda kan dolaşımını da artırır ve cildi temizliğin ardından uygulanan besinleri ve lipitleri almak için hazırlar.

Yüz temizliğinin, herkesin tamamen yorgun ve yıpranmış hissettiğinde veya gecenin geç vaktinde bile yapması gereken en temel görev olduğu varsayılır. Ve elbette yapılmalıdır. Ancak, sadece sabun ve suyun yüzünüzü düzgün bir şekilde temizleyebileceğine inanmıyorsunuz değil mi? Çünkü aksine günümüzde yüz temizliği için süt, köpük, mendil, yağ, losyon ve şarjlı fırçalar gibi birçok seçeneğe sahibiz.

Ancak doğal ve nazik temizleyiciler, derinizi soymaz ve cildinizi nemlendirir. Bir süre için biraz değişiklik yapmak ve kimyasal temizlik ürünlerinden veya yüz yıkama jellerinden uzak durmak istemez misiniz? Aşağıda doğal cilt temizleme yöntemlerini ve tariflerini bulabilirsiniz.

Yöntem 1


Bir blenderda, yarım fincan taze nane yaprağı ile yarım fincan lor peynirini ince bir macun yapmak için karıştırın. Bu macunun içine iki ila üç adet aspirin (toz haline getirilmiş) ekleyin. Hazırladığınız karışımı elleriniz ve yüzünüz için bir peeling ve masaj ürünü olarak kullanın. Daha sonra, sadece su ile durulayın. Bu etkili bir temizleyicidir ve aspirin tabletleri salisilik asit içerir. Bu hassas ciltler için harikadır. Artan ürünü sıkıca kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak raf ömrü sadece iki gündür.

Yöntem 2

Kleopatra’nın eski güzellik terapisi süt banyolarıydı. Sütün mükemmel bir temizleyici olarak davrandığı doğrudur ve AHA’lar, yani alfa hidroksi asitler açısından zengindir. Bir parça pamuk alın, oda sıcaklığında soğutulmuş veya soğuk süte batırın ve yüzünüzü bu şekilde temizleyin. Bu kuru ve karma ciltler için harikadır.

Yöntem 3

Yüzünüzü iki çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı limon suyu karışımıyla temizleyin. Sadece su ile durulayın. Bu karışım yağlı ciltler için idealdir.

Yöntem 4

Susam tohumunu ezin ve balla birleştirerek ince bir macun yapın. Yüzünüze bu karışımla masaj yapın ve sonra yüzünüzü yıkayın. Bu kuru ciltler için çok etkilidir. Cildi nemlendirirken temizler.

Yöntem 5

Nohut ununu ve bir miktar toz zerdeçal ile karıştırın ve içine elma sirkesi veya gül suyu ekleyerek bir macun hazırlayın ve bu karışımla yüzünüzü temizlendikten sonra yıkayın. Bu yüz temizleme yöntemi çok eski zamanlara dayanmaktadır ve tüm cilt tipleri için etkilidir.

Yöntem 6

Benzer şekilde, tam buğday unu ve elma sirkesi kullanarak bir macun yapın ve yüzünüzü temizlemek için kullanın ve ardından sadece su ile yıkayın. Yöntem, her yaştaki kadınlar etkilidir.

Yöntem 7

Mısır unu (yaklaşık dört çay kaşığı) ve yoğurdu (yaklaşık yarım fincan) karıştırıp, temizleyici olarak kullanabilirsiniz ve daha sonra sadece su ile durulayabilirsiniz. Bu kuru ciltler için çok etkili bir tekniktir.

Yöntem 8

Bir başka harika karışım ise yulaf unu ve sirke veya gül suyudur. Yüzünüzü temizlemek için bir macun hazırlayın, nazikçe ovun ve su ile durulayın. Tüm cilt tipleri için etkilidir.

Yöntem 9

Bir çay kaşığı limon suyu, bir çay kaşığı bal ve bir yumurta akını karıştırarak sıvı kıvamlı bir temizleyici hazırlayın ve yüzünüzü bununla yıkadıktan sonra, sadece su ile durulayın. Yağlı ciltler için mükemmel doğal bir cilt temizleyicidir.

Yöntem 10

İki çay kaşığı badem veya yer fıstığı tozu (kızartıp kurutabilir ve öğütebilirsiniz), bir çay kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı limon suyu karıştırılarak yüzünüzü temizlemek ve koyu lekelerden kurtulmak için temizleyici olarak kullanılabilir. Karma ve hassas ciltler için çok etkilidir.

Meyve Asitleri ile Yüz Temizlemek

Meyve asidi peeling için mükemmeldir. Ancak kimyasal peelingler, cildinizde döküntü ve kızarıklık yapabilir ve ayrıca yara izleri bırakabilir. Bu sebeple, cildinizi temizlemek için doğal asitler kullanabilirsiniz.

• Bir limon, misket limonu veya portakalı sıkın ve meyve suyuna bir top pamuk batırın ve cildinizi onunla temizleyin.

• Elma sirkesi de pamuk yardımıyla yüz temizlemek için kullanılabilir.

• Yeşil çay yapın ve soğutun. Hem muhteşem bir yüz temizleyicidir hem de aynı zamanda tonik görevi görür. Bu yüzden bir parça pamuğu soğumuş yeşil çaya batırın ve yüzünü onunla temizleyin.

• Gül suyu ile eşit oranda içme suyunu karıştırın ve yüzünüzü temizlemek kullanın.

• Yüzünüzü temizlemek sadece gül suyu da kullanabilirsiniz.

Ve Birkaç İpucu Daha:

• Herhangi bir cilt tipi için yüzünüzü günde iki kez temizlemek yeterlidir. Cildi sık sık temizlemek, içinde bulunan temel doğal yağın dengesini bozabilir. Ancak yüzünüzü düzenli olarak, özellikle geceleri temizlemezseniz, sivilce ve akneye neden olabilir.
• Cilt tipinize uygun bir temizleyici alın. Yüzünüzde sabun kullanmaktan kaçının. Sabun cildinizi pürüzlü ve sert bir hale getirebilir ve zaman geçtikçe hasara uğratabilir. Çok yağlı bir temizleyici kullanırsanız, gözenekleri tıkayabilir, çok kuru bir temizleyici kullanırsanız cildi tahriş edebilir. Kuru ciltler için yapılan temizleyiciler yağlar ve otlar içerir. Yağlı ciltler için temizleyiciler, yağ üretimini dengeleyebilen bitki özleri içerir. Hassas bir cilt için temizleyici nazik ve kokusuz olmalıdır.
• Yüzünüzü temizlemek için ılık su kullanın. Sıcak su cildi kurutabilir ve zarar verebilir. Soğuk su ile kir çözünmez ve cildinizde kalır.
• Yüzünüzü temizlemek için bir bez veya sünger kullanıyorsanız, yumuşak ve temiz olduğundan emin olun. Bununla birlikte, parmak uçlarınız da aynı işi yapabildiği için lif ve sünger aslında gerekli değildir.
• Yüzünüzü temizlemeden önce ellerinizi çok iyi yıkayın.
• Önce yüze ve boyna biraz su sürerek temizleme işlemine başlamalısınız.
• Yüz temizleyicinizi parmaklarınızın ucuna alın veya sünger üzerine dökün ve yumuşak ve yukarı doğru dairesel hareketler uygulayın. Çok fazla fırçalamaktan kaçının. Yumuşak vuruşlar dolaşımı iyileştirebilir ve kiri ve ölü deri hücrelerini gevşetebilir. Çok fazla ovmak cildi, özellikle göz çevresini gerebilir ve tahriş edebilir.
• Temizleyiciyi durulamak için ılık su kullanın. Ayrıca, temizleyiciyi saç çizgisinden ve boynunuzdan da temizlemeyi unutmayın. Herhangi bir tortu kalırsa kir tutar ve aynı zamanda gözenekleri tıkar.
• Yüzünüzdeki fazla suyu nazikçe temiz bir havluyla silin. Havluyu asla cildinize sertçe sürtmeyin.
• Yüzü temizledikten sonra, cildinizde su bazlı bir tonik kullanın ve uygun bir nemlendirici ile devam edin. Böylece cildin rahatça beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için ne bekliyorsunuz? Doğal cilt temizleme yöntemlerini uygulamaya hemen başlayabilirsiniz.