Koltuk altı bölgesinde bulunan yağlanma, her 5 kadından 3 tanesinin dertleri arasındadır ve genetik yapı, yaşam tarzı, obezite ve kas kaybı bu yağ birikiminin temel sebepleri arasında bulunmaktadır. Koltuk altlarından yanlara doğru yayılan yağlar daha kilolu görünmenize sebep olurlar ve bazen görünümümüze zararları dokunur. Dolayısıyla doğru şekilde yiyerek ve egzersiz yaparak bu problemden kurtulmak gerekir.

Koltuk Altı Yağlarından Kurtulmak İçin Beslenme Programı

Bu konuda en önemli şey sağlıklı bir beslenme. Vücudunuzun genelinde yağ kaybetmeniz, koltuk altlarını da daha iyi hale getirecektir ve bu yüzden gün içinde ne yediğinizi biraz değiştirmeniz gerekiyor. Sizler için bir günlük örnek bir beslenme programı hazırladık.

Kahvaltı öncesi: yarım limon suyu sıkılmış 1 bardak su
Kahvaltı: 2 haşlanmış yumurta + 1 dilim ekmek + 1 bardak süt/yeşil çay + 4 badem
Ara öğün: 1 ufak kase üzüm
Öğle yemeği: ton balığı/tavuk/mantar salatası + 1 bardak ayran
Ara öğün: 1 bardak yeşil çay + az miktarda patlamış mısır
Akşam yemeği: ızgara tavuk/balık/tofu ve sebzeler + 1 kase yoğurt
Metabolizmamızın hızlı kalabilmesi için 2-3 saatte bir yemeyi unutmuyoruz. Uzun süre aç kalmanız uzun vadede sağlığınız için iyi olmayacaktır.

Kaçınmanız Gereken Gıdalar

Çok kilo aldığınızda koltuk altları yağlanırlar ve bu nedenle hem kilo aldıran hem de sağlığa zararlı gıdalardan kaçınmanız gerekir. Kısa bir liste şu şekilde:

• Kola ve diyet kola
• Enerji içecekleri
• Şekerlemeler, kekler ve hamur işleri
• Paketli meyve ve sebze suları
• İşlenmiş gıdalar
• Kızarmış gıdalar
• Sütlü çikolata
• Milkshake ve dondurma
• Az yağlı süt ve yoğurt
• Hayvansal yağlar
• Krem peynir
• Konserve gıdalar

İyi gıdalar tüketerek kısa zamanda sonuçları kolayca göreceksiniz. Ancak beslenmenin yanında spor yapmayı da unutmamanız gerekiyor.

Koltuk Altı Yağlarından Kurtulmak İçin 10 Egzersiz

Kolla Daireler Çizme

Dik bir şekilde durduktan sonra kollarımızı saat yönünde döndürüyor ve daire çiziyoruz. 10 tekrardan sonra ters yöne döndürüyoruz. Her iki kol için de 3 set şeklinde uygulayabilirsiniz.

Şınav

2 set olarak 10 tekrarlı bir şınav çalışması, kol, sırt ve göğüs bölgelerinizdeki yağlardan kurtulmanızda hayli faydalı olacaktır.

Duvara Karşı Şınav

2 set halinde 12 tekrarlı bir duvara karşı şınav, pek çok kasınızı çalıştıracaktır ve koltuk altı bölgesindeki yağlara iyi gelecektir.

Yatarak Göğüs Presi

Yere yattıktan sonra iki elinize de birer dambıl alın, dizlerinizi resimdeki gibi bükün ve ellerinizi kaldırıp göğüs hizanızda tutun. Dambılları yukarı ve aşağı indirip çekerek 12 tekrar yapın. Bu egzersizi 3 set olarak yapabilirsiniz.

Yatarak Göğüs Çalıştırma

İki elinize birer dambıl alın ve 10 tekrar şeklinde ellerinizi yana açın, sonra dambılları ortada birleştirin. Bu egzersizi 3 set halinde yapabilirsiniz.

Ayakta V Duruşu

Her iki elinize de birer dambıl alın ve ayaklarınızı yakın tutun. Omzunuzu geriye, göğsünüzü ileri itin. Her iki elinizi de yukarı kaldırın ve kollarınız bir V şekli oluştursun. Nefes verirken kollarınızı tekrar aşağı indirin. 3 set 12 tekrar şeklinde uygulayabilirsiniz.

Omuz Pres

İki elinize de dambıl aldıktan sonra ilk olarak kollarınızı iki yana açıp dambılları yukarı doğru tutun. Daha sonra kollarınızı yukarı kaldırıp onları birleştirin. 3 set 12 tekrar yapabilirsiniz.

Tricep Uzatma

Ellerinize birer dambıl alın ve dizlerinizi biraz bükün. Sırtınızı dik tutun ve bacaklarınız bir omuz açıklığında olsun. Ellerinizi kaldırın ve ileri bakın. Şimdi dirseklerinizi bükün ve kollarınızı aşağı indirin. Nefes verirken tekrar kollarınızı başlangıç konumuna alın. 3 set 10 tekrar yapabilirsiniz.

Superman

Karın üstü yatın ve ellerinizi ileri uzatın. Ellerinizi, göğsünüzü, bacaklarınızı ve çenenizi yerden kaldırın. Beş saniye durduktan sonra bırakın. 2 set 5 tekrar şeklinde uygulanabilir.

Sırt Germe

Karın üstü yarın. Ellerinizi önünüze koyun ve elinizi, göğsünüzü, bacaklarınızı yerden kaldırın. Sonra avucunuzu sıkın, dirseklerinizi bükün, sırtınızı yukarı kaldırın ve belinizi biraz gerdirin. 3 set 10 tekrar yapabilirsiniz.
Koltuk Altı Yağlarından Kurtulmanın Diğer Yolları

Su İçin

Kilo verme söz konusu olunca su büyük önem kazanır. Çünkü su toksinleri atar, metabolizmayı aktif tutar, iç pH dengesini korur.

Kalori Alımınızı Azaltın

Sizin için hazırladığımız beslenme programı, düşük kalorili ve yüksek besin değerine sahiptir. Buna benzer bir beslenme düzenini kendiniz de yaratabilirsiniz. Bunun için beslenmenizde sebzeler, meyveler, sağlıklı yağlar ve proteinler bulunmalıdır.

Yüzme

Yüzmek tüm vücuda şekil vermek için mükemmel bir egzersizdir. Suyu itmek için kollarınızı kullanacağınız için her gün yüzmek ciddi bir yağ yakımı sağlar.

Şekeri Bırakın

Şeker fazla kilo alımının temel sebepleri arasındadır ve bu nedenle en az bir kaç hafta şeker, şekerli gıda, un ve yüksek glisemik endekse sahip gıdalardan kaçınmalısınız.

Koltuk Altı Yağları Nasıl Gizlenebilir?

Doğru Sütyen Seçimi

Pek çok kadın sütyen seçiminde hatalar yapıyor ve bu de koltuk altı yağlarını öne çıkartıyor. Bu yüzden doğru şekle, boyuta ve malzemeye sahip sütyeni bulmanız gerekli.

İyi Duruş Önemlidir

Öne doğru eğik durmak göğüslerin sarkmasına sebep olur ve üst beden asimetrik görünür.

Koltuk Altını Gizleyen Kıyafetler Giyin

Çok sıkı kıyafetler koltuk altı bölgesini sıkıştırırı ve yağların fırlamasına sebep olurlar. Bu nedenle biraz daha gevşek ve bu bölgeyi sıkmayacak kıyafetler giymelisiniz.