John Wick (2014)

Yönetmen: Chad Stahelski, David Leitch

Oyuncular: Keanu Reeves, William Defoe, Alfie Allen ve İan McShane

John Wick eski bir tetikçidir ve karısı için mesleğini ve eski kirli yaşantısını geride bırakmıştır. Karısı ölünce, karısından kalan tek şey olan köpeğiyle yalnız yaşamaya başlar. Bir gün benzin alırken, birkaç serseri lüks arabasına göz koyar ve bu serseriler aslında John Wick’in eskiden birlikte çalıştığı mafya babasının oğlu ve arkadaşlarıdır. Adamlar gece yarısı John Wick’in evini basarlar, arabasını çalıp köpeğini öldürürler. Karısından kalan tek şey o köpektir ve Wick intikam almayı kendine görev edinir. Serinin ikinci filminden sonra, üçüncüsü de çekilmeye başlandı.

Tam Gaz / Baby Driver (2017)

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Ansel Elgort, Lily James, John Bernthal ve Kevin Spacey

3 Oscar adaylığı bulunan filmin temposu hiç düşmüyor. Yeni yeni yıldızı parlayan genç oyuncuların baş rolü paylaştığı bu polisiye-aksiyon filmde, borcu karşılığı bir hırsızlık çetesine şoförlük yapan Baby, her gün uğradığı kafede gördüğü genç garson kıza aşık olur. Zaten bu işleri bırakmaya karar vermiş olan Baby hayatının geri kalanını bu kızla geçirmeyi planlar ve kızla sevgili olurlar. Fakat son işinde her şey kontrolden çıkar.

Olağan Şüpheliler / The Usual Suspects (1995)

Yönetmen: Bryan Singer

Oyuncular: Benicio Del Toro, Gabriel Byrne ve Kevin Spacey

Kevin Spacey’e “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Oscar’ı kazandıran film, büyük bir olayla başlar ve bütün şüpheliler göz altına alınır. Dedektifler herkesi tek tek araştırıp soruştururken, Keyser Soze isimli şüpheli asla teşhis edilememektedir. Herkes Keyser Soze’nin kim olduğunu merak ederken o, aslında hepsinin burnunun ucundadır.

Yargıç / The Judge (2014)

Yönetmen: David Dobkin

Oyuncular: Robert Downey Jr., Billy Bob Thornton, Vera Farmiga ve Robert Duvall

Hank Palmer başarılı bir avukattır ve annesinin cenazesi için doğduğu şehre geri döner. Babasıyla senelerdir yıldızı barışmayan Hank, bütün sorunlar yetmezmiş gibi 42 yıllık yargıç olan babasını mahkemede savunmak zorunda kalacaktır. Filmde, bir ailenin sorunlarını ve kasabalının bu aileye olan düşmanlığını izleyeceksiniz.

Yedi / Seven (1995)

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow ve Kevin Spacey

Filmde 7 ölümcül günahın peşine düşmüş bir seri katille mücadele eden iki dedektifin düştüğü çıkmaz ve yaşadıkları anlatılıyor. Öfke, açgözlülük, oburluk, şehvet, gurur, tembellik ve kıskançlık için 7 cinayet işlenecektir ve iki dedektif her defasında olaya geç kalır. Benzersiz sonuyla izleyenleri şok eden film www.imdb.com sitesinde en iyi filmler listesinin 23.sırasında yer alıyor.

Sihirbazlar Çetesi / Now You See Me (2013)

Yönetmen: Louis Leterrier

Oyuncular: Jessie Eisenberg, Woody Harrelson, Morgan Freeman, Mark Ruffalo ve Michael Caine

Muhteşem yeteneklere sahip olan bir grup gencin, karşısındakileri sihirbazlık yaptıklarına inandırarak, soygunlar yapışına şahit olacağınız filmin temposu hiç düşmüyor. Kendilerine ‘’Four Horsemen’’ ismini veren gençler önce başka kıtadaki bir bankayı soyuyorlar daha sonra, başka bir zengininin hesabını ele geçirip izleyicilere dağıtıyorlar.

Kemik Koleksiyoncusu / The Bone Collector (1999)

Yönetmen: Phillip Noyce

Oyuncular: Queen Latifah, Michael Rooker, Angelina Jolie ve Denzel Washington

Usta bir seri katil, bir gün ardında ipucu bırakmaya başlar. Dedektif Lincoln Rhyme ve ekibindeki genç ve çaylak dedektif yardımcısı Amelia katilin peşine düşerler ve katil artık dedektif Lincoln ile kedinin fareyle oynadığı gibi oynamaya başlar. İkili kemik koleksiyoncusunu bulmak için canlarını bile tehlikeye atacaklardır.

Sherlock Holmes (2009)

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Robert Downey Jr., Jude Law, Mark Strong ve Rachel McAdams

Ünlü dedektif Sherlock Holmes’un, Guy Ritchie yönetmenliğinde yeni maceralarına tanık olacağınız filmde, kendini ruhani bir lider olarak tanımlayan Lord Blackwood’un katıldığı ayin sırasında verdiği kurban sonrası gelişen olayları izleyeceksiniz. Dedektifler cesedi bulduğunda olayı çözmesi için Sherlock Holmes çağırılır. Her zamanki dehasıyla, olaya bakar bakmaz bir şeyler bulan Holmes, olay içinde ilerlerken bir yandan da farklı ve gizemli bir düşman edindiğini fark eder.