Sıcak bir sauna kilo vermeye yardımcı olur mu dersiniz? Aslında bu sorunun cevabı evet! Araştırmalar kilo vermek için saunaya girmenin orta düzeyde bir sporla oldukça yakın sonuçlar verdiğini gösteriyorlar. Yani hedefiniz çok fazla efor sarfetmeden kilo vermekse, saunanın kilo verme üzerine etkilerini değerlendirmenin vakti gelmiş demektir.

Sauna Nasıl Kilo Verdirir?

Sauna pek çok yoldan kilo vermeye yardımcı olur. Sadece metabolizmayı hızlandırmaz, aynı zamanda enerji verir, stresi alır, yeniler ve kilo verdirir.

Detoks Etkisi Vardır

Terimiz lenf sıvısından üretilir ve saunadaki ısı daha fazla terlememize imkan tanıdığı için vücudun toksinlerden kurtulması daha kolay hale gelir. Bu sağlıklı bir uygulamadır ve yeteri kadar spor yapmayanlar için iyi bir fırsattır.
Terleme aynı zamanda nikel, civa, bakır ve çinko gibi ağır metallerin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır. Lenf sistemi temizlendiği zaman yağları daha verimli şekilde yakacaksınız.

Metabolizma Hızını Arttırır

Saunadaki yüksek sıcaklık, kalbi %30 hızlandırır ve bu da metabolizmayı %20 oranında hızlandırır. Metabolizmanız hızlandığı zaman kısa sürede daha fazla kalori yakmanız da mümkün hale gelir. Hatta saunadan çıktıktan bir kaç saat sonra bile metabolizmanız yüksek hızı koruyacaktır ve kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Su Ağırlığını Verebilirsiniz

Vücuttaki su ağırlığı bir kaç kilo gelebilir ve sıkı bir diyet ile spor sayesinde bu suyu 7 günde vermek mümkün olur. Sauna ise terlemeye sebep olarak bir iki günde bu su ağırlığını kaybetmenize müsaade eder.

Stresi Azaltır

Sauna en rahatlatıcı şeylerden birisidir ve stresi azaltır, kortizol düzeylerini düşürür. Kortizol stres hormonudur ve zihinsel yahut fiziksel stres altında salgılanır. Bu da vücutta inflamasyonları körükler ve serbest radikalleri açığa çıkartır.
Saunada rahatladığınız zaman kortizol düzeyiniz azalır ve onun yan etkileri de ortadan kalkar. Bu sayede inflamasyon kaynaklı kilo alımı azalır.

Enerji Verir

Merdivenleri çıktıktan sonra nefessiz kaldığınız oluyor mu? Sauna bu problemi de çözebilir. Nefes kapasitenizi arttırır, solunum fonksiyonlarını iyileştirir ve solunum problemlerini ortadan kaldırır.
Enerji düzeyiniz arttığı zaman yağ yakmaya başlamanız an meselesidir.

Kas Onarımına Yardımcı Olur

Pek çok sporcu, spordan sonra kaslarının hasar görmesinden dolayı saunayı tercih eder. Kasların metabolizma hızına olan etkileri biliniyor ve bu nedenle kilo vermek için onları güçlü tutmak gerekli.

Saunayı Nasıl Kullanmalı?

Sauna kilo vermeye ciddi anlamda yardımcı olur ancak girip de incecik çıkacağınızı düşünmeyin. İki hafta boyunca haftada iki üç defa saunaya gitmek yardımcı olabilir ancak mevcut kilonuza ve hedeflerinize göre sauna uygulamanız değişiklik gösterebilir.
İki hafta süresince daha enerjik ve taze hissedeceksiniz. Bunun yanında günlük rutininize biraz spor da eklemeniz uygun olacaktır. Bunun ardından üç hafta boyunca haftada iki defa saunaya gidin ve egzersizlerinize güç egzersizlerini ve kardiyoyu da ekleyin.

Uyarılar

• Sauna yağ yakmanızı sağlar ancak kasları geliştirmez. Kasları şekillendirmek ve sarkmaları önlemek için spor yapmalısınız. Sauna size enerji vereceği için sporu daha kolay yapmanız da büyük bir olasılık.
• Bol bol su içmelisiniz. Sauna dehidrasyona sebep olur ve bu da kilo vermeye engel olabilir.
Sauna Neden Sağlıklıdır?
• Sauna kan dolaşımını hızlandırır ve kalbe iyi gelir
• Sakatlıkların iyileşmesini hızlandırır
• Cilt sağlığına iyi gelir ve onu parlatır
• Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar
• Uyumanıza yardımcı olur