Genelde göbek, kalça gibi bölgelerdeki yağlardan şikayet ederiz ancak sırt ve arka bel bölgesindeki yağlanmalar da maalesef sevdiğimiz bazı kıyafetleri giymemize engel olurlar. Dolayısıyla normalde çok görünür olmamalarına karşın bu yağlarla da mücadele etmek gerekir.

Sadece bir kaç etkili öneri ile arka tarafınızdaki tüm yağlardan hızlıca kurtulabilirsiniz.

5 Basit Yöntem

Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Eğer fast food gıdalara, konserve ürünlere, şekerlemelere, hamur işlerine, şekerli içeceklere bağımlıysanız, bunları kontrol altına almanız gerekiyor çünkü yağları azaltmak için bunların hepsinden kaçınmalısınız. Bu tip ürünler yerine bitki çaylarını, orman meyvelerini tercih edebilirsiniz.

Bol Bol Meyve ve Sebze Tüketin

Arka yağlardan kurtulmak için spesifik olarak uğraşamazsınız ve bu nedenle genel olarak kilo vermeye odaklanmalısınız. Diğer diyet türlerinde olduğu gibi bunda da meyve ve sebzelere öncelik vermelisiniz. Zira bu ürünler bol lifli yapıları sayesinde uzun süre tok tutarlar ve daha kalorili gıdalara duyduğunuz ihtiyacı azaltırlar. Mevsim sebze ve meyvelerini tercih etmeyi unutmamalısınız.

Sağlıklı ve Protein Dolu Gıdalar Tüketin

Arka yağlardan kurtulmak istiyorsanız sağlıksız beslenme alışkanlıklarına son vermelisiniz. Doymuş yağlardan ve işlenmiş gıdalardan kaçınmalısınız. Beyaz un ve işlenmiş etler yerine temiz, taze etleri tercih etmelisiniz. Vegansanız baklagilleri, kuruyemişleri, tam tahılları, düşük yağlı sütleri, avokadoları ve diğer lifçe zengin gıdaları tercih etmelisiniz.

Az kalorili olduğu söylenen işlenmiş gıdalardan da uzak durmak gerek çünkü bunlarda trans yağlar, renklendiriciler ve kimyasal koruyucular bulunmaktadır.

Sağlıksız Yaşam Tarzını Değiştirin

Sağlıklı bir beden için yaşam tarzında değişiklikler yapmak da önemli. Ancak bunun için enerjik ve farkındalık sahibi olmalısınız.

Meditasyon ve yoga ile stresi azaltmak iyi bir çözüm olabilir.

Ayrıca yeterince uyumak da önem kazanıyor çünkü yetersiz uyku kilo alımına sebep olabiliyor. Bunun yanında asla susuz kalmamaya dikkat etmelisiniz çünkü su vücuttaki toksinleri atan kalorisiz bir içecektir ve ayrıca acıkmanıza engel olur.
Alkol de arka yağların birikiminden sorumlu olabilir çünkü içeriğinde bol miktarda şeker bulunur. İlla ki alkol almak istiyorsanız bunu haftada bir ile sınırlandırın ve bira gibi şekerli alkollü içkiler yerine distile edilmiş alkolleri tüketmeye çalışın.

Egzersiz Yapın

Elbette fiziksel hareketlilik ve spor da kilo vermek için en önemli faktörler arasında. Koşma, bisiklet, aerobik, zumba, dans gibi egzersizler sırt ve beldeki yağları yakmaya yardımcı olacaklardır. Kardiyo egzersizleri yağ yakma odaklı olmadıkları için buna bazı diğer egzersizleri de ekleyebilirsiniz. Yüzme bir kardiyo egzersizi olmasına karşın arka taraftaki yağların yakılmasına yardımcı olmaktadır.