İşlenmemiş domates suyu en iyi süper gıdalardan birisi olarak kabul ediliyor çünkü içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunuyor. A vitamini, K vitamini, B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri ile magnezyum, demir ve fosfor, domates suyunda doğal olarak bulunuyor. İçeriğindeki bu mineral ve vitaminlerin hem güzelliğe hem de sağlığa faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Kısacası, günde bir bardak domates suyu, güzel ve sağlıklı kalabilmek için yeterli.

Domates Suyunun Faydaları

İyi Bir A ve C Vitamini Kaynağıdır

Domates suyunda bol miktarda A ve C vitamini bulunmaktadır. Bu vitamin içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, görüşü iyileştirir ve görme ile ilgili rahatsızlıklardan korur. Bu vitaminler aynı zamanda kemik ve dişlerin sağlıklı kalabilmeleri için de önemlidir.

Yüksek Kolesterole Engel Olur

Domates suyu içmek yüksek kolesterolün engellenmesine yardımcı olmaktadır. Zira kötü kolesterolün parçalanmasına yardımcı olan liflere sahiptir. B3 vitamini içeriği ise kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Domates suyunun bir diğer büyük faydası ise kilo vermeye yardımcı olması. Vücudu susuzluktan korur ve lifli yapısı sayesinde açlığı önlerken, düşük sodyum içeriği sayesinde sağlığa da zararlı değildir. Vücuda ihtiyaç duyduğu gıdaları ve kalorileri verir ve bu sırada metabolik süreçlerin bozulmasına engel olur.

Bağırsak Hareketlerini Düzenler

Özellikle yaşlı bireylerin karşılaştıkları en büyük sıkıntılardan birisi düzensiz bağırsak hareketleridir. Bunun en iyi çözümü ise domates suyudur. Domates suyundaki lifler karaciğeri sağlıklı tutar, sindirime yardımcı olur, kabızlığı önlerler ve bağırsak hareketlerini desteklerler.

Homosisteini Parçalar

Domates suyunda bulunan B6 vitamini, vücudun homosistein adlı bileşeni diğer zararsız moleküllere dönüştürmesine yardımcı olur. Bu bileşen damar duvarlarına zarar verir ve kalp hastalıklarına sebep olmasıyla bilinir.

Detoks Süreci

Domates suyunda bulunan klorin ve kükürt, detoks etkisi elde edilmesini sağlar. Karaciğerimiz ve böbreklerimiz detokstan sorumludurlar ve detoks sürecinin devam etmesi ve sağlıklı kalabilmek için bu iki organın da sağlıklı durumda olması gerekir. Doğal klorin karaciğere ve böbreklere destek olur, kükürt ise onları enfeksiyonlardan korur. Domates suyunda ikisi de bol bulunduğu için her gün detoks etkisi elde etmek üzere bir bardak domates suyu içmelisiniz.

Fazla Likopen

Domatesin renginin kırmızı olmasının sebebi, likopen adlı antioksidana sahip olmasıdır. Likopen vücudu farklı kanser türlerinden korumaktadır.

Enerji Verir

Domates suyu antioksidanlar ile doludur ve bu nedenle onu tüketmek vücuttaki serbest radikallerin atılmasına yardımcı olur, bu da genç ve enerjik kalmanızı sağlar. Bir bardak kahve yerine bir bardak domates suyu içmeniz, aradığınız enerjiyi size verecektir.

Cilt İçin Domates Suyu

Domates suyunun cilde de çok sayıda faydası mevcuttur. Yanık izlerinden kurtulma, renk bozulmalarını düzeltme, sivilcelerle başa çıkma, gözenekleri daraltma ve yağlı ciltlerde sebum üretimini azaltma konusunda etkilidir.

Saç İçin Domates Suyu

Domates suyunda bulunan vitamin ve mineraller, saçların korunmasına, canlanmasına ve parlaklık eklenmesine yardımcı olurlar. Ayrıca kepek ve kaşınan saç derisi problemlerine de çözüm olurlar. Tek yapmanız gereken taze domates suyunu saç derinize ve saçlarınıza sürüp 4-5 dakika beklemek ve sonra durulamak.