Yaz demek, deniz , güneş ve kum demek. Okullar kapandı, tatil sezonu başladı ve herkes tatil beldelerine kaçmaya başladı. Eğe ve Akdeniz her sene , hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğruyor. İzmir’den sonra en çok tercih edilen Ege ili Muğla’nın Ula ilçesine bağlı küçük beldesi Akyaka son senelerde büyük talep görüyor. Dalaman Havalimanı’na 1 saat uzaklıkta olan Akyaka beldesi küçücük kumsalı ve tertemiz koylarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. İster çadırınızı alın gidin ,ister günlük apart kiralayın; her kesimden, her bütçe için farklı seçenekleri ve imkanları mevcut. Kitesörf’çüleriyle ve güzel doğasıyla herkesi kendine hayran bırakan , Akyaka’nın güzelliklerinden ve neden gitmeniz gerektiğinden bahsedeceğim sizlere.

1- Uçurtma Sörfü Yapabileceğiniz Ender Tatil Bölgelerinden Biridir

Kite board olarak da bilinen uçurtma sörfü için tercih edilen favori beldelerden biridir. Birkaç senedir özellikle ünlüler tarafından bahar aylarında, sörf yapmak içim ziyaret ediliyor. Ege’nin doğasına aykırı olarak bolca rüzgar alan ve nispeten serin olan Akyaka bu özelliği dolayısıyla giderek popülaritesini artırmaya devam ettirecek gibi gözüküyor. Son 2 yıl içerisinde yeni yeni kite board mekanları açıldığı için, Çeşme’nin tahtını kapacak gibi.

2- Azmak Nehri’nin Kenarında Kahvaltı Yapabilirsiniz

Özellikle çok beğenilen bir Ege dizisinde keşfedildikten sonra, üzerindeki kazları ve muhteşem doğallığıyla insanı kendisine çeken Azmak Nehri’nin buz gibi suyunun yanında serin serin kahvaltı yapmak inanın çok keyifli ve güzel olacak.

Poison Pub’da Güzel Müzikler Eşliğinde İçeceğinizi Yudumlayabilirsiniz
Tavanı sörf tahtalarıyla dolu olan ve hemen köşe başında yer alan Poison Pub, sıcacık ortamı ve ikramlık patlamış mısırıyla en çok tercih edilen mekanlardan biri.

3- Kışın Şömine Başında Sıcak Şarabınızı Yudumlayabilirsiniz

Eski Muğla evlerine benzer mimarisi ile, görenleri kendine hayran bırakan konforlu otellerinden birinde şöminenin yanına oturup gece boyunca eşiniz veya sevgilinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

4- Özellikle Sabah Saatlerinde Denize Girmelisiniz

Azmak Nehri’nin serin suları, Akyaka’nın denizine karışıyor ve bu da suyun yer soğuk, yer yer ılık olmasını sağlıyor. Sabahları çarşaf gibi pürüzsüz ve ılık suya girmekten, inanın fazlasıyla keyif alacaksınız.

5- Akbük Koyu’na Gidebilirsiniz

Belirli saatlerde kalkan minibüslere binerek 45 dakika içerisinde Akbük’e gidebilir ve el değmemiş bir koyun serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz. Küçük ve bakir bir yer olan Akbük Koyu’nda belirli bir ücret karşılığı, şezlong kiralayabilir ve gün boyu kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer tercih ederseniz; hemen kıyıdaki otelin bahçesinde de vakit geçirip, bir şeyler atıştırabilirsiniz.

6- Gökova Pazarı’na Gidebilirsiniz

İster yürüyerek ister bisikletle yada belediye otobüsüne binerek 5 dakika içerisinde, Gökova’ya gidebilir ve semt pazarından doğal meyve ve sebze alışverişi yapabilirsiniz. Pazardaki tüm ürünler köylüler tarafından satılmakta ve civar köylerden getirilmektedir.

7- Sezonluk Ev kiralayabilirsiniz

Apart otel veya pansiyonda kalmak istemezseniz, bölgedeki evleri sezonluk olarak kiralayabiliyorsunuz. Haftalık yada günlük kiralık evlerde kendi yemeğiniz yapabilir ve istediğiniz gibi rahat vakit geçirebilirsiniz.

8- Çadırınızla Gidip Kamp Yapabilirsiniz

Hepsinden ziyade, doğa düşkünü insanlar için kamp seçeneği de mevcut. Akyaka’nın göbeğinde kocaman bir kamp alanı bulunuyor ve belirli bir ücret karşılığı istediğiniz kadar kalabiliyorsunuz. Denize çok yakın mesafede olan kamp alanı, kafelere ve sağlık ocağına çok yakın.

Netice itibarıyla; Dalaman Havalimanı’na 1 saat uzaklıkta olan ve doğal güzellikleriyle tüm tatilcilerin gözdesi haline gelen Akyaka’yı ziyaret etmek için şimdiden planlarınızı yapmalısınız.