Hepimiz beyaz ve temiz görünen mutfakları severiz ancak mutfakta bazen farklı renk seçeneklerini değerlendirmek de güzel bir tercih olabilir. Siyah renk ise mutfağa bambaşka bir tarz verecektir ve farklı görünmesine yardımcı olacaktır.

1- Siyah ve Beyaz

Üstte ortaya çıkmış kiremitler ve ahşap tabureler bu mutfağın çok yaşanmış ve rahat görünmesine yardımcı olmaktadır. Arkadaki siyah detaylara dikkat edin.

2- Siyah Detaylar

Tezgahların üstlerinin siyah olması, alttaki ahşap ile muazzam bir uyum elde edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda siyah avizeler de tamamlayıcı bir ortam oluşmasına yardımcı oluyorlar.

3- Çinko Siyahı

Siyah denilince illa simsiyah olmasına da gerek yok. Biraz daha açık tonlardaki siyah ile mutfağınıza biraz daha endüstriyel bir görünüm katabiliyorsunuz. Asılı olan malzemeler ile bu etkinin kuvvetlenmesini sağlıyorlar.

4- Parlak Siyah

Cilalı nikel tutamaçlar ve parlak siyah malzemeler odaya biraz drama eklemenizi sağlayabilirler. Eğer fazla siyah ve kuvvetli buluyorsanız siyahlığı sadece belli bölgelerde de uygulayabilirsiniz.

5- Siyah Dolaplar

Bu mutfak beyaz duvarlar sayesinde oldukça ferah görünüyor ancak yine de biraz siyah tonlama ile birlikte dramatik bir görünüm kazandığını belirtmek gerekli.

6- Siyah Bozdolabı

Siyah renkli bir buzdolabı veya normal dolaplar mutfak için idealdirler. Ayrıca kenarlara yapılan pirinç rengi süslemeler ise oldukça öne çıkan bir tasarım oluşturuyorlar.

7- Gunmetal Karolar

Gunmetal rengi özellikle yeni evlere derinlik vermek için işe yarıyorlar. Duvarlara eklenen gunmetal tuğlalar ise bu etkiyi kuvvetlendirmiş durumda.

8- Kontrast Beyaz

Çok koyu bir görünümden kurtulmak için mutfakta beyaz ve siyahı birarada kullanabilirsiniz. Böylece odanın biraz daha ışıklı ve havadar görünmesini sağlamak da mümkün.

9- Siyah ve Pirinç

Mutfaktaki pirinç ve siyah birlikteliğinin sağladığı antik görünüm kesinlikle hoşunuza gidecektir. Özellikle geçen yüzyıla ait Avrupa tipi mutfaklarda bu görüntüler ile karşılaşmak hiç de alışılmadık değildi.

10- Obsidian

Ahşap, siyah fayanslar ve metalik rengin ne kadar uyumlu olduğunu fark etmiş olmalısınız.

11- Ara Tonlar

Siyah mutfağınızda siyahın bir kaç farklı tonunu kullanabilirsiniz ve biraz da beyaz serpiştirince oldukça derinlikli bir görünüm elde edeceğiniz kesindir.