Salatalık suyu sağlıklı, besleyici ve güçlü bir içecektir. Salatalıkta bol miktarda su, K vitamini, silikon, A vitamini, C vitamini ve klorofil bulunmaktadır. Onun faydaları yaşam gücünü arttırmakta ve boşaltım sistemi taşlarına karşı mücadeleyi de kolaylaştırmaktadır. Salatalık suyu tatlandırıcılar ve diğer meyve suları ile de karıştırılabilmektedir. Sizin için onun temel faydalarını bir araya getirdik.

Salatalık Suyunun En İyi Faydaları

Vitamin Kaynağıdır

Salatalık iyi bir B vitaminleri kaynağı olarak karşımıza çıktığı gibi K, A ve C vitaminlerine de sahiptir.

Susuzluğu Giderir

Salatalığın %95’i sudan oluşmaktadır ve böylece vücuda su tedarik etmekte, toksinleri ortadan kaldırmaktadır. Salatalıkta vücudun bir günde ihtiyaç duyacağı tüm vitaminler bulunmaktadır.

Cilt ve Saç Bakımı İçin Salatalık Suyu

Göz altlarımız şiştiği ve morardığı zaman üzerine salatalık koymamızın temel sebebi, onun hem cilt hem de saçlar için çok faydalı olması. Ayrıca içeriğinde bulunan kükürt sayesinde saç uzamasını da daha hızlı hale getirmektedir.

Kanserle Savaşır

Salatalıkta bulunan lignan adlı bileşenler, pek çok kanser tipinin riskinin ciddi anlamda düşmesini sağlamaktadırlar.

Ev Bakımı

Salatalık suyu cam ve aynaların buğu yapmasına engel olmaktadır. Tek yapmanız gereken bir dilimi cama sürmek.

Ağız Kokusuna İyi Gelir

Bir dilim salatalık alın ve dilinizin üstüne koyduktan sonra 30 saniye boyunca damağınıza dilinizle bastırın. İçeriğindeki kimyasallar ağzınızdaki mikroorganizmalar ile savaşarak kötü kokuyu yok edecektir.

Akşamdan Kalmalığa İyi Gelir

Akşamdan kalmaysanız veya baş ağrınız sık sık oluyorsa, içtikten sonra yatmadan önce biraz salatalık yiyin. Salatalıkta yeterince şeker, B vitaminleri ve elektrolitler bulunduğu için baş ağrısının şiddetinin azalmasına yardımcı olacaktır.

Kilo Vermeye ve Sindirime Yardımcı Olur

Düşük kalorili ve bol sulu olmasından dolayı salatalık kilo vermek isteyenler için mükemmel bir besindir. Ayrıca bu su miktarı ve bol lifli olması sayesinde sisteminizden toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve sindirimi iyileştirir. Salatalığın düzenli tüketimi kronik kabızlığa da iyi gelir.

Polijenik Bozukluğu Tedavi Eder, Steroid Alkolü Azaltır ve Yaşam İşaretlerini Kontrol Eder

Salatalık suyu şeker hastalarına iyi gelen hipoglisemik bileşenlerin salgılanmasını kolaylaştırır. Ayrıca uzmanlar onun içeriğindeki sterollerin steroid alkol düzeylerini düşürmeye yardımcı olduğunu da belirtiyorlar. Salatalıkta bol miktarda bulunan potasyum ve lifler yaşamınızı daha kaliteli bir şekilde sürdürmenize de yardımcı olurlar.

Eklem Ağrılarına Doğal Çözüm

Salatalık mükemmel bir silikon dioksit kaynağıdır ve eklemler ile bağ dokuların gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca A, B1, B6, C, D ve K vitaminlerine, folik asite, kalsiyuma ve magnezyuma da sahiptir ve asitlik düzeylerini düşürerek artrit ağrısının azalmasını sağlar.

Kullanımı

Salatalık suyunu sıktıktan sonra kimyasal reaksiyonlardan sakınmak ve besinlerin kaybına engel olmak için en geç 15-20 dakika içerisinde tüketmelisiniz. Doğrudan pişmemiş, ham halini tüketmek en önerilen formudur. Dilerseniz havuç, domates ve pancar suyu ile karıştırıp, biraz tuz ve biber ekleyerek lezzetli bir içecek de elde edebilirsiniz.