Herkes kuru üzüm yemeyi sevmez çünkü bazıları için çok kurudur ve garip bir görünümü vardır. Ancak onun şekerleme yerine tüketildiğinde ne kadar faydalı olduğunu duyduğunuzda hayli şaşıracaksınız. Görünüşünün garip olmasının aksine aslında onlar doğanın bize sunduğu şekerlemelerdir. Ayrıca sağlığa onlarca faydası bulunmaktadır.

Kuru üzümde lifler boldur ve bu yüzden kilo verme programına başlayanlar için iyi bir besindir. Lakin yeterince sıkı çalışmazsanız tek başlarına kilo verdirmeleri de imkansız denilebilir. Şekerin yerine tüketilebileceği için kilo verme diyetinde iyi bir yer alacaktır. Kuru üzümde bulunan doğal şeker, onun lifli yapısı ile buluşur ve bu nedenle yeteri kadar sporla birlikte kilo vermenize katkıda bulunur.

Kuru Üzüm Kilo Vermeye Nasıl Yardımcı Olur?

Kuru üzüm doğrudan kilo vermeyi sağlamaz ancak dolaylı yoldan katkı sağlar. Günlük olarak tüketmeniz fit ve güçlü kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca kilo problemleri olmayanların da sağlığına katkıda bulunur.

Enerji Kaynağıdır

Özellikle yağ yakmak için bol miktarda spor yapanların ekstra enerjiye ihtiyaçları olur. Kuru üzüm bu enerjiyi temin eder. Glukoz ve fruktoz adlı doğal şekerle doludurlar ve bu şeker sıkı çalışırken gerekli olan enerjiye dönüştürülür. Doğal şekerlere ek olarak vitaminler ve mineraller açısından da zengindir. Bunlar enerjinin hücrelerden kaslara taşınmalarına yardımcı olurlar.

Hazmı Hızlandırırlar

Obez insanlar üzerinde yapılan araştırmalar, bu bireylerin genelde yavaş metabolizma ve hazımsızlık problemleri çektiklerini göstermektedir. Bu hazımsızlık maalesef onları yağlara mecbur bırakıyor ve yedikleri şeyler enerji yerine yağa dönüşüyorlar. Kuru üzümün lifli olması sindirim sürecine katkı sağlamasına yardımcı olur.

Besinleri iyi sindirdiğiniz zaman yağ alma ihtimaliniz azalır. Aynı zamanda kuru üzüm, bağırsak hareketlerinin düzenli hale gelmesine yardımcı olur, toksinlerin vücuttan etkili şekilde atılmalarını sağlar.

Kemik Sağlığına İyi Gelir

Obez bireylerde genellikle kemik yapısı zayıflamış durumdadır. Ağır vücut ağırlığı kemikleri etkiler ve onları zayıf, kırılgan kılar.

Bu sağlık sorununa karşı beslenmeye kuru üzüm eklenmelidir. Zira zayıflamak için sadece zayıflatıcı gıdaları tüketmemek gerekir çünkü bunlar bedenin zayıf düşmesine sebep olurlar.

Size gerekli enerjiyi sağlayacak, bedeni destekleyecek bazı gıdaları da tüketmek gerekir. Bu yüzden şekeri bir kenara koyabilirsiniz ancak doğru miktarda kuru üzüm tüketimini unutmamalısınız.

Kırık kemiklerin hızla iyileşmesi için sizi şöyle alalım 👇

[call post=17055]

Genel Sağlık İçin Kuru Üzüm

Fit bir insan neredeyse her zaman sağlıklı bir insandır. Kuru üzüm bu anlamda doğrudan kilo verdirmese de, dolaylı yoldan pek çok fayda sağlar. Örneğin son çalışmalarda kuru üzüm tüketmenin kalbin verimliliğini arttırdığı görünmektedir.

Her gün kuru üzüm yiyen bir birey nadiren kalp problemleri yaşayacaktır. Bunun yanında kuru üzüm vücudun asit baz dengesinin korunmasına da yardımcı olur. Yeteri kadar kuru üzüm ayrıca bağışıklık sistemine de güç verir.