Portakal en iyi C vitamini kaynaklarından bir tanesi ve bu nedenle hem sağlık hem de cilt bakımı için hayli önemli meyveler arasında. Ancak onun faydalarının büyük kısmı aslında kabuğunda ve bu kabuğun faydalarını gördüğünüz zaman siz de şaşıracaksınız.

Banyo Yağı olarak kullanılabilir

Banyo suyunuza rendelenmiş ve kurutulmuş bir miktar portakal kabuğu ekleyin. Böylece kabuğundaki yağların cildi uyaran yapısından faydalanabilirsiniz. Ayrıca sıcak su sayesinde kabuktaki bileşenler cildinize daha kolay nüfuz edeceklerdir.

Havayı Tazeler

Bir avuç kuru portakal kabuğunu zencefil ile birlikte suda haşlayın. Haşlandıkça ortaya çıkan koku hem ruh halinize iyi gelecektir hem de evin havasını tazeleyecektir. Dilerseniz florasan lambaların üzerine de sürebilir ve lambanın kokuyu yaymasını sağlayabilirsiniz.

Tüketilebilir

Portakal kabuğunu tüketmenin de pek çok yolu mevcut. Rendeleyerek salatalara ekleyebilir, kaynatarak yemek ve tatlılara katabilir, internetteki tarifler ile yeni kullanım alanları keşfedebilirsiniz.

Yüz İçin Portakal Kabuğu

Portakal kabuğu yüz ve cildin geri kalanındaki siyah noktalara karşı iyi bir mücadele imkanı sunar. Ayrıca ölü hücrelerin, aknelerin, gözeneklerin, isiliklerin ve siyah halkaların da ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Kuru cildi nemlendirir ve yüzünüzü parlatır. Dilerseniz sütle de karıştırabilirsiniz. Tırnaklarınızı onunla ovarak tırnaklara parlaklık da verebilirsiniz.

Sivrisinekleri Kovar

Portakal kabuğu sivrisineklere karşı da etkilidir ve dışarı çıkmadan önce onu cildinize sürerek sinek ısırıklarının önüne geçebilirsiniz.

Saçlarınızı kepekten kurtarır

Rendelenmiş portakal kabuğunu suyla katın ve bir gece bekletin. Sonra bu suyu saçlarınıza sürerek kepeklerden kurtulabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızın şekillendirilmesine de yardımcı olacaktır.

Kepekten kurtulmanın 9 yolu için sizi şöyle alalım 👇

[call post=19272]

Sindirim Sistemi

Portakal kabuğu kabızlık ile karşılaşma ihtimalinizi azaltır ve gaza, şişkinliğe ve kusmaya da bir son verir. Karaciğer fonksiyonlarının da desteklenmesini sağlar.

Astım

Portakal kabuğu balgamın atılmasına yardımcı olur ve astımı da tedavi eder.

Çay

Portakal çayı karışımlarını aktar ve marketlerde bulabilir ve tıbbi amaçlar için kullanabilirsiniz.

Kan Basıncı

Portakal kabuğu kan dolaşımını iyileştirir ve bu da kan basıncının düşmesine yardımcı olur, bu vesileyle kalp sağlığını da korur. Bu uygulama Çin’de binlerce yıldır takip edilen bir pratiktir.

Baş Ağrısı

Portakal kabuğu aromaterapide de kullanılmaktadır ve baş ağrılarını, kaygıları ve depresyonu tedavi edebilmektedir.

Kötü Ağız Kokusu

Ağız kokusu probleminiz varsa sakız yerine bir parça portakal kabuğu çiğneyin.

Kilo Verdirir

Portakal kabuklarında bol miktarda lif bulunur ve bunlar kilo vermeye yardımcı olurlar.

Akşamdan Kalmalığa İyi Gelir

Portakal kabuğunu ve tuzu 20 dakika suda kaynatın ve soğuduktan sonra için.

Önemli Bilgiler

• Portakal kabuklarını daima yıkayın, temizleyin ve sonra kurutun
• Portakal kabukları hem yaş hem de kuru olarak kullanılabilirler
• Soyduktan sonra kısa zaman içerisinde kullanın ve bekletmeyin
• Kabukları bozdolabında saklamayın
• Kuru ve serin bir yerde tozdan ve ışıktan uzakta saklayın
• İnce kabuklu portakalları tercih edin