Yaşımız ilerledikçe cildimiz yaşlanma belirtileri göstermeye başlar ve elastikiyetini kaybeder, bu da sarkmalara sebep olur. Cildin sarkması doğal bir süreçtir ve geri döndürülemez. Ancak azaltılması ve geciktirilmesi mümkündür. İnsanlar genellikle estetik operasyonlara başvururlar ancak bu da hem masraflıdır hem de yan etkiler doğurabilir. Neyse ki evde cilt sıkılaştırma için uygulanabilecek yöntemler de mevcut ve basit bir şekilde kırışık ve çizgilerden kurtulmanıza yardımcı oluyorlar.

Cildin sarkması yaşlanmanın ana belirtilerindendir ve genelde ilk olarak yüzde görülür. Yaşlandıkça kırışıklar ilk göreceğiniz şeylerdir. Bunun temel sebebi şunlardır:

• Yaşlandıkça cildin kolajen sentezi yavaşlar ve cildin esnekliğini kaybetmesine sebep olur
• Cildi destekleyen bağ doku zayıflamaya başlar
• Cildin altında eşit dağılan yağlar artık kütle kaybederler ve topaklanma yaparlar
• Güneş ışığına aşırı maruz kalmak kolajene zarar verir ve cildi sarkıtır. Sigara dumanı ve hava kirliliği gibi diğer faktörler de bu konuda etkilidirler
• Hızlı kilo kaybı ve hamilelik de cildin sarkmasına sebep olabilir.

Cildi Sıkılaştırmak İçin Evde Çözümler

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağını cildinize sürdükten sonra 10 dakika boyunca dairesel hareketler ile masaj yapabilirsiniz. Dilerseniz yağı gece boyunca cildiniz üzerinde bırakabilirsiniz. Bu uygulama her gün yapılabilir. Hindistan cevizi yağı cildin derinlerine nüfuz eder ve cilt hücrelerini yeniler. Ayrıca cildi besler ve nemlendirir. Antioksidanları sayesinde serbest radikalleri ortadan kaldırır ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Badem Yağı

Badem yağını cildinize sürdükten sonra 20 dakika tutmanız yeterlidir. Daha sonra bir duş alabilirsiniz. Uygulama her gün veya iki günde bir yapılabilir. Badem yağında E vitamini bol bulunur ve cilde nem verir. Ayrıca sarkmaları gözle görülür şekilde azaltır ve cildi doğal olarak sıkılaştırır.

E Vitamini

E vitamini kapsüllerinden bir kaç tanesini delin ve içerisindeki yağı çıkartın. Bu yağı cildinize sürdükten sonra 10-15 dakika boyunca masaj yapın ve yağı gece boyunca cildinizde bırakın. Her gece yatmadan önce bu uygulamayı yapabilirsiniz.

E vitamini cildin sağlıklı, parlak ve sıkı kalması için temel bir vitamindir. Antioksidan doğası sayesinde cildin serbest radikallerden hasar almasını engeller ve cildin sağlığı ile görünümünü iyileştirir.

Balık Yağı

Balık yağı kapsüllerini delin ve içindeki yağı cildinize sürün. Bir kaç dakika masaj yaptıktan sonra gece boyunca cildinizde bırakabilirsiniz yahut bir saat sonra duş alabilirsiniz. Ayrıca günde bir kapsül balık yağı da tüketebilirsiniz. Her gün yatmadan önce bu uygulama yapılabilir.

Balık yağında bol miktarda omega yağ asitleri bulunur ve bunlar cildi beslerler. Cildin kan dolaşımı iyileşir ve hücrelerin kendini yenileme kabiliyetleri artar. Cildiniz bir süre sonra parlak ve canlı hale gelir. Ancak balık ve balık ürünlerine alerjileri olanlar bu uygulamadan kaçınmalılar.

Zeytinyağı

Sızma zeytinyağını duş aldıktan sonra kuru cildiniz üzerine bir kaç dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Zeytinyağını losyon yerine günlük olarak kullanabilrsiniz. Bu yağ nemi cildinize hapseder ve cildin parlamasını sağlar. Ayrıca cildi sıkılaştıran ve güneşten koruyan antioksidanlara ve E vitaminine sahiptir.

Zeytinyağının faydaları için sizi şöyle alalım 👇

[call post=5496]

Argan Yağı

Losyonunuza biraz argan yağı ekleyebilir yahut tek başına masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Gün boyunca yağı cildinizde bırakabilirsiniz. Argan yağının besleyici etkisi cilde elastikiyet verir ve onu sıkılaştırır. Yaşlanma karşıtı etkileri bilimadamları tarafından da onaylanmıştır. Düzenli kullanımda pek çok cilt sarkması probleminin önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Yumurta Beyazı Maskesi

1 yumurta beyazını 2 yemek kaşığı bal ile karıştırın ve bu maskeyi yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin. Daha sonra suyla durulayabilirsiniz. Daha sıkı bir cilt için ayda 3 defa uygulanabilir.

Yumurta beyazı albumin proteini bakımından zengindir ve cildin esnekliğini arttırabilmektedir. Ayrıca cilt hücrelerinin yeniden yapımını hızlandırır ve cilde parlaklık verir. Bal ise ciltteki nemin hapsedilmesini sağlar ve antioksidanlar ile onun yenilenmesine yardımcı olur.

Muz Maskesi

Olgun bir muzu güzelce ezin ve bir kaç damla da limon suyu ekledikten sonra yüzünüze ve boynunuza sürün. 15 dakika yüzünüzde beklettikten sonra suyla durulayabilirsiniz. Haftada iki defa uygulamak en güzel sonuçları almanızı sağlayacaktır.

Muzda çinko, demir, potasyum, magnezyum, A, B, C ve D vitaminleri bulunmaktadır. Muz bu nedenle cildi sıkılaştırmak için kullanılabilmektedir ve mineraller, vitaminler yardımı ilei yaşlanma karşıtı hale gelmektedir. Ayrıca cildin yumuşamasını ve nemlenmesini de sağlar.

Kahve

2-3 yemek kaşığı zeytinyağını hafifçe ısıtın ve daha sonra oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin. Yağın içine ¼ bardak çekilmiş kahve, ¼ bardak esmer şeker ve yarım çay kaşığı ezilmiş tarçın ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı cildinize sürün ve yavaş, nazik hareketler ile bir kaç dakika masaj yapın. Daha sonra ılık su ile durulayabilirsiniz. Haftada iki defa uygulanabilir.

Kahvede bulunan kafein cildin fazla nemini alır ve yağ depolarını ortadan kaldırır, böylece cilt sıkı ve yumuşak hale gelir. Kahve ayrıca antioksidanlara sahiptir ve cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Kahvedeki ve şekerdeki tanecikler cilde peeling etkisi yaparlar ve ölü hücreleri ortadan kaldırırlar. Bu süreçte zeytinyağı ise cildin nemlendirilmesi için önemlidir.

Aloe Vera Jeli

Bir aloe vera yaprağının içindeki jeli çıkartın ve jeli cildinize sürdükten sonra 15-20 dakika bekletin. Ardından suyla durulayabilirsiniz. Her gün uygulanabilir.
Aloe veranın içerisinde pek çok doğal kimyasal bulunur ve bunlar cilde iyi gelirler. Cildi besler, yatıştırır ve korur, ayrıca güneşin etkilerine de engel olur ve yaşlanmayı engeller.

Domates

Ufak bir domatesin suyunu çıkartın ve bir pamuğu bu suya bandırın. Cildinize bu domates suyunu ince bir katman halinde sürün ve 15 dakika bekledikten sonra temiz bir suyla durulayın. Günde iki defa uygulanabilir.
Domates suyu cildi yatıştırır ayrıca gevşek, sarkık deriyi toparlar. Antioksidanlara sahip olduğu için ciltteki renk farklılıklarını engeller ve doğal bir parlaklık verir.

Limon Suyu

Bir limonun suyunu sıkın ve pamuk bandırarak suyu cildinize 10 dakika uygulayıp sonra durulayın, kurulayın ve nemlendiricinizi sürün. Eğer hassas bir cildiniz varsa limon suyunu biraz suyla seyreltebilirsiniz. Günde iki defa uygulanabilir.
Limon suyun cildin sıkılaşmasını sağlar ve ayrıca içeriğindeki C vitaminleri kolajen sentezini arttırır.