Herkes dümdüz, akıcı saçlar istiyor ancak bunun için saçlara çok iyi bakmak ve onları dikkatle, azimle takip etmek gerekiyor. Fakat pek çok kişi saç düzleştirme işlemini ve cihazlarını tercih ediyor çünkü bunlar çok daha hızlı ve güzel sonuçlar alınmasını sağlıyorlar. Lakin ilk defa yaptıracak olanlar için bu işlemlerin en büyük yan etkilerini de bilmek gerekli.

Saç düzleştiricilerin kısa vadeli çözümler sunmalarından dolayı son dönemlerde daha uzun süre dayanan Brezilya fönü veya keratin bakımı çözümleri ortaya çıktılar ve bu tedaviler saçların bazı bağlarını koparıyorlar ve onları yeni bir desenle tekrar birleştiriyorlar.

İlk olarak saçlar güzelce temizleniyorlar ve sonra saça güçlendirme solüsyonu sürülüyor. Bunun ardından saç fönleniyor ve yüksek ütüde dümdüz yapılıyor. Bu uygulama saç tellerinin yeni yapılarını 3-6 ay boyunca koruyabilmelerini sağlayan su geçirmez bir katman oluşturuyor. Keratin saç tedavileri bu anlamda istenen sonuçları veriyorlar ancak zararlı yan etkilerinin farkında olmak gerekli.

Kronik Saç Dökülmesi

Saç dökülmesi estetik anlamda rahatsızlık vermeyecek düzeyde olabilir ancak saçlarınızın sağlığının azaldığının bir işaretidir. Saç düzleştirmenin en önemli yan etkilerinden birisi saç dökülmesidir ve zararlı kimyasallar ile ısının kullanımı saç foliküllerini zayıflatır, saçları köklerden ayırır. Aylar geçtikçe saçların gücü azalır ve kırılmaya başlarlar.

Saç dökülmesinin nedenleri için sizi şöyle alalım 👇

[call post=18244]

Sersemlik, Sulu Gözler ve Cilt Problemleri

Saç düzleştirme tedavilerinde kullanılan sert kimyasallar bulantı ve sersemliğe sebep olabilir, gözlerde yanma yapabilirler ve ciltte kaşıntı ortaya çıkabilir. Saç derisi ve saçlar da bundan etkilenirler.
Cildimizi vücudumuzun en hassas organıdır ve genelde hasar meyillidir. Bu kimyasalların normalde saçınızdan başka yere dokunmamaları gerekir ancak illa ki sıçramalar meydana gelir ve bu da kızarmalar ve diğer problemleri ortaya çıkarırlar.

Doğal Saç Dokusuna Hasar

Disülfit ve amino asitler, düzleştirme işlemi sırasında saçınıza katılırlar ve saç telleri aslında önce kırılır, sonra tekrar inşa edilirler. Ancak bu yapıştırıcı bir süre sonra etkisini kaybeder ve ayrıca saçın doğal yapısı da çoktan bozulmuş olur.

Aşırı Kuruluk

Keratin düzleştirme tedavisi bir kaç ay saçlarınızı dümdüz tutar ancak bir kaç yıkamadan sonra aşırı kuruluk problemi ortaya çıkabilir. Toksinler saçlara kökünden ucuna kadar hasar verirler ve saç derisi giderek kurumaya başlar. Bunun sonucunda kepekler ortaya çıkabilir ve saçların kendilerinin yağlanmaları da imkansız hale gelir.

Kırık Uçlar

Bir tane saç kırığı gördüyseniz, devamının geleceğini de bilirsiniz. Saçları kesmeden kırıklardan kurtulmak aylar süren bir süreçtir ve düzleştirme sırasında yüksek ısıdan dolayı illa ki kırıklar ortaya çıkarlar. Ayrıca saçtaki doğal nemin ortadan kaybolması kırılma sürecini hızlandırır.

Kepek

Kepek sahip olabileceğiniz en kötü saç problemleri arasında yer alıyor ve çok kötü görünmenize sebep olabiliyorlar. Saç düzleştirmede kullanılan kimyasallar saç derisini rahatsız ederler ve bunun sonucunda kepeklenme süreci başlar.

Yağlılık

Her gün yağlı ve kokan saçlar ile uyandığınızı düşünün. Saç losyonlarının ve serumlarının aşırı kullanımı bu yağlılığa katkıda bulunur ve bunlar genelde saçı hasardan korumak için kullanılsalar da, aşırı kullanımları verimlerinin düşmesine neden olur.

Saç İncelmesi

Saç düzleştiricinin yüksek ısısı saçların yapılarını bozar ve bunun sonucunda saçlarda incelmeler ortaya çıkarlar. Ayrıca renk kaybı, kırık uçlar ve dökülmeler de meydana gelir. Çok sık hamam ve spa merkezlerine gidenlerin saçlarında da benzer şeyler ortaya çıkar ve bunun ısı kaynaklı olduğu bir gerçek.

Renk Kaybı

Saçlarda renk kaybı en sık karşılaşacağınız yan etkilerden birisi olacaktır. Saçlara yapılan işlemler sırasında uygulanan serumlar ve kimyasal şampuanlar, saçın erken beyazlamasına sebep olabilirler.

Sağlık Tehlikeleri

Sağlık problemleri kullanılan kimyasallardan dolayı ortaya çıkabilirler. Özellikle akciğer problemleri ve cilt hasarı saç düzleştirenlerde en sık karşılaşılan problemler arasında yer almaktadır. Bu kimyasalların solunması nefes ve diğer solunum problemlerine yol açmaktadır.

Özellikle hassas cildi olanlar için bu daha büyük risk taşımaktadır.

Stres

Saçlar düzleştirildikten sonra bir de onların bakım süreci ortaya çıkar. Zira bu saçları en iyi şekilde tutabilmek için baya bir vakit harcamanız gerekir. Saçı mükemmel hale getirmek için gösterdiğiniz çaba sizi yorabilir ve ayrıca strese sebep olur. Her gün kullanmanız gereken özel serumlar ve şampuanlar da işin cabası.