Banyo deyip geçmemek gerekiyor, bana göre temizlendiğimiz, rahatladığımız, arındığımız yer banyo. Her ne kadar artık suyu daha dikkatli tüketmemiz gerekse de, stresli ve yorucu bir günün sonunda veya çocuğumuzla banyo keyfi paha biçilmez.  Banyomuz da  evin diğer odaları gibi bizim için rahatlatıcı noktası olabilir ve bu nedenle banyonun olabildiğince zevkinize uygun bir tasarıma sahip olması önemli. Dolayısıyla ne kadar çok farklı banyo fikrine sahip olursanız, doğru şeyi tercih etme şansınız da o kadar yüksek olacaktır. Bu nedenle sizler için rahatlık sağlayacak pek çok banyo tasarımını bir araya getirdik.

Geometrik Banyo

Siyah ve beyaz renkler illa ki sıkıcı olmak zorunda değiller. Zira renklerin ve şekillerin doğru kullanımı banyoya ciddi bir hareketlilik getirebilir. Renkleri detaylarda değerlendirmeyi unutmamalısınız.

Mavi ve Beyaz

Biraz daha geleneksel bir banyo tasarımı tercih edenler için de çok sayıda seçenek elbette mevcut. Ancak aralarda pirinç süslemeler ile kontrastlar yaratmayı unutmayın çünkü aksi taktirde biraz tekdüze olabilir.

Pembe Banyo

Eğer biraz daha vintaj bir görünüm elde etmek isterseniz pirinç detaylar ve pembe suya dayanıklı duvar kağıtları ile kendine has bir banyo yaratabilirsiniz. Granit yüzeyler ise çok iyi bir karşıtlık verilmesi için gerekliler.

Dikkat Çekici Banyo

Dikkat çekici bir banyo bol miktarda mermere sahip olmalıdır ve duvarlarda da ilgi çekici desenler tercih edilebilir. Beyaz ve koyu renklerin muhteşem uyumu bu banyoyu rahatlık verici bir havaya sokmakta başarılı olacaktır.

Kobalt Mavisi

Kobalt mavisi fayanslar ile döşenmiş olan bu banyoda, şampuan ve sabunları koymak için oymalar da unutulmamış. Geçen yüzyıldan kalma bir görüntüsü olduğu için eski tasarımları sevenlerin hoşuna gidecektir.

Yumuşak Tasarım

Yumuşak görünen renkler ve akıcı tasarımlar ile hazırlanan bu banyo, hem modern hem de sade görünmekte. Dolayısıyla modern tarzdaki bir evde ideal bir seçenek olacaktır.

Tropik Görünüm

Tropik banyo duvar kağıtları ile banyonuzun çok canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki bilhassa yazlık gibi yerlerde renkli seçenekler oldukça etkili oluyorlar.

Havuz Banyosu Tasarımı

Havuzlarda havuza girmeden önce gittiğimiz banyolara benzer bir tasarım hem banyoda oturma alanı sağlayacaktır hem de bol miktarda depolama alanı olacaktır. Parlak ve taze görünümü ise ferahlık verecektir. Özellikle beyaz rengi ve ahşabı sevenler için güzel bir tasarım olduğu söylenebilir.

Monokrom Banyo Duvarları

Spalardakine benzer bir tasarım elde ederek banyonuzun daha sıcak görünmesini sağlayabilirsiniz. Tek renk üzerinden ilerleyen banyonuza biraz renk vermek için bazı yerlerde bambu detaylar veya pirinç metaller de kullanabilirsiniz.

Gösteriş

Gösterişli bir görünüm için altın renkli fayansları ara ara yerleştirebilirsiniz. Bunlar hem saydam hem de mat şekilde satılabiliyorlar. Banyonun diğer kısımlarında kullanacağınız mermer de güzel bir seçenek olacaktır.

Mermer

Mermeri banyoda kullanmak çok yaygındır ve her banyoya bir şekilde uyum sağladığı da bir gerçek. Özellikle siyah detaylar ile güzel bir kontrast yakalamanız da mümkün olacaktır.

İç İçe Aynalar

Banyonuzda önlü arkalı bir ayna düzeni kullanmanız banyonun olduğundan çok daha geniş görünmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu tip bir tasarımda küvet ve tuvalet kısmını perdelerin ardına saklayarak otantik bir görünüm de yakalayabilirsiniz.

Eski Dünya Tasarımı

Antik bir görünüm elde etmek için bol işlemeli eşyalar ve dekorasyon öğeleri kullanmayı unutmamalısınız. Özellikle tezgah ve lavabo kısmına dikkatinizi çekelim.

Denizci Tasarımı

Gemi odalarına benzer bir tasarım da bilhassa yazlık yerlerde iyi bir tercih olacaktır. Fayansların alt ve üstte birbirine kontrast oluşturacak şekilde düzenlendiklerini de unutmayın.

Çiftlik Evi Tarzı

Rusik bir tarz banyonuzun çiftlik evleri gibi görünmesini sağlayacaktır ve dolaplardaki telli kapaklara da dikkat edin. Bu tasarım banyoda daha açık bir görünüm elde edilmesini sağlayacaktır. Elbette dilerseniz rengi daha sıcak renklerden de tercih edebilirsiniz.

Açık Tasarım

Banyodaki her şeyin gizli dolaplara yerleştirilmesine de gerek yok. Lavabonun altındaki açık bir alana yapılacak askılıklar ile havlularınızı buralara yerleştirebilişrsiniz. Ayrıca transparan tasarımın içindeki ayna çerçevesi de modern bir görüntüye katkıda bulunuyor.

Ahşap Banyo

Suya ve neme dayanıklı ahşap tasarımlı duvarlar banyoda bir sauna görüntüsü yaratabilir. Ayrıca tezgah ve küvet kısmındaki mermerler de bu tasarıma kusursuz bir şekilde uyum sağlamayı başarıyorlar.

Çerçeveler

Banyoda resim ve çerçevelerin kullanılamayacağını da kesinlikle düşünmeyin. Antik bir görünüm elde etmek için bu tarzı değerlendirebilirsiniz.

Lacivert

Banyolarda genelde açık renk tasarımlar tercih edilir ancak beyaz bir evye ile birlikte koyu renkli lacivert duvarların ne kadar uyum içerisinde olduğunu görebilirsiniz.

Altın Rengi Detaylar

Banyonuzdaki eşyalarda altın rengi detayları tercih etmeniz, bilhassa mavi ve beyaz renklerle ciddi bir uyum sağlayacaktır. Ayrıca bu altın rengi dekorasyon öğeleri zaman içerisinde biraz eskiyorlar ve banyoya daha yaşanmış bir hava katıyorlar.

Antik Detaylar

Banyonun biraz daha eskitilmiş eşyalar ile dekore edilmesi ve bol detaylı fayansların kullanımı antik bir banyo görüntüsü elde edilmesi için hayli elzem. Eğer fazla karmaşık buluyorsanız yerdeki detayları değiştirebilirsiniz.

Işık Dolu Banyo

Her banyo koyu renk olmak zorunda da değil. Tamamen beyaz ve tonlarından oluşan bir banyoya eklenecek krom bir küvet, güzel ve ferah bir görüntünün elde edilmesine yardımcı olacaktır.

Turuncu Detaylar

Banyoda turuncu rengi kullanmak banyonun biraz daha enerjik ve çekici görünmesine yardımcı olacaktır. Tekdüze veya çok gösterişli bir tarzdan kaçınmak istiyorsanız kesinlikle denenmesi gerekenler arasında.

Koyu Gri

Koyu gri bir banyo tasarımı rustik görünümünün yanında sakinleştirici etki yaratacaktır. Bilhassa akşamları loş bir ışıkta bu banyonun ne kadar rahatlatıcı olacağını tahmin bile edemezsiniz.

Ruhani Banyo

Banyoda buzlu transparan detayların ve düz şekillerin kullanılması, onun başka bir dünyadan gibi görünmesine katkı sağlayacaktır.

Yeşil Banyo

Eğer yeterince büyük bir banyonuz varsa ahşap ve yeşil detayları kullanmanız doğayla iç içe bir görünüm elde edilmesi için ideal olacaktır.

Renkli Çizgiler

Banyonuzda biraz daha renk ve canlılığı seviyorsanız hem duvar kağıtları hem de boyalar ile güzel renkli çizgiler hazırlayabilirsiniz.