Taze nane yapraklarını genelde içeceklere katıyor, gıdalara ekliyoruz ve böylece onun faydalarını değerlendiriyoruz ancak nane yaprakları aynı zamanda güzellik ve cilt bakımı için de geniş imkanlar sunuyorlar. Özellikle sivilceler ve onların izlerinden kurtulmak için naneden faydalanmak mümkün.

Nane Yapraklarının Sivilcelere Etkisi

Nanede Salisilik Asit Bulunur

Salisilik asit sivilce tedavisinde kullanılabilmektedir. Bu asit anti-inflamatuvar özellikler gösterir ve bilhassa tıkanmış olan gözeneklerin açılmasını sağlar. Onu sivilce temizlik ürünlerinde ve peeling ürünlerinde bulmak mümkün.

Nane çayının faydaları için sizi şöyle alalım 👇

[call post=20707]

Serbest Radikaller ile Savaşır

Nanede flavonoidler ve fenolikler bulunmaktadır. Bunların antioksidan özellikleri yüksektir ve serbest radikallerin verdikleri hasara engel olurlar. Nanenin antioksidan özellikleri incelendiğinde, oksidatif stresi azalttığı ve cilt problemlerini tedavi ettiği görülmüştür.

Dolayısıyla nane yaprakları şu işler için kullanılabilirler:

• Cilt gözeneklerinin açılması, mikrop aktivitelerinin azaltılması ve iyileşmenin hızlanması
• İnflamasyonları azaltmak ve sivilce izlerini tedavi etmek için
• Bakteri gelişimine engel olmak için
• Cildi yumuşak ve temiz tutmak için

Nane Yaprakları Sivilce ve Sivilce İzleri İçin Nasıl Kullanılmalı?

Nane Yaprağı Macunu

10-15 nane yaprağını bir kaç damla suyla birlikte güzelce ezin ve bir macun oluşturun. Bu macunu ilgili bölgeye sürüp kurumasını bekleyin. Ardından suyla durulayabilirsiniz. Bu uygulama günlük yapılırsa akneye sebep olan bakterileri öldürecektir ve oksidatif stresi azaltacaktır. Ayrıca sivilce izlerine de iyi gelmektedir.

Nane Yaprakları ve Bal

10-15 nane yaprağını güzelce ezin ve içine 1 çay kaşığı kadar organik bal ekleyip bir macun oluşturun. Güzelce karıştırdıktan sonra ilgili bölgeye sürün ve 30 dakika bekleyin. Sonrasında suyla durulayabilirsiniz. Günlük olarak uygulanabilir.
Bu uygulama özellikle kuru cildi olanlar için iyi olacaktır. Hem bal hem de nanede antibakteriyel özellikler bulunur ve bunlar sivilcelere iyi gelirler. Ayrıca balın nemlendirici özelliği sayesinde nemin cildinizden kaçması da engellenecektir.

Nane ve Gül Suyu

10-15 nane yaprağını ezdikten sonra içine bir çay kaşığı kadar gül suyu ekleyin. Ardından ilgili bölgeye sürüp 30 dakika bekleyin ve suyla durulayın. Sivilceler yok olana kadar günlük olarak uygulayabilirsiniz. Gül suyu fazla yağ salınımını kontrol altına alır ve cildin pH dengesinin korunmasını sağlar. Ayrıca cildi nemli ve yumuşak tutar. Nane sayesinde sivilce sebebi bakterilerin öldürülmesini sağlar.

Nane ve Yulaf Maskesi

10-15 nane yaprağını ve 1 yemek kaşığı yulafı güzelce öğütün. Bunları bir kapta karıştırın ve içerisine 1 yemek kaşığı salatalık suyu ve 1 çay kaşığı bal ekleyip tekrar karıştırın. Bu maskeyi yüzünüze uygulayın ve kurumasını bekledikten sonra suyla durulayın.
Haftada 3 defa uygulanabilen bu karışım, cildin yenilenmesine yardımcı olacaktır ve fazla yağlar ile bakterileri yok edecektir.

Yulaf ölü hücreleri ortadan kaldırır ve onların gözenekleri tıkamalarına engel olur. Nane, bal ve salatalık suyu ise cildi nemlendirir ve inflamasyonları azaltır.

Nane, Zeytin ve Limon Suyu

15-20 nane yaprağını güzelce ezin ve yarım çay kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu karıştırın. Birazcık da su ekledikten sonra bir daha karıştırın ve yüzünüzü temizledikten sonra bu macunu uygulayın. 20 dakika boyunca yavaşça masaj yapın ve cildin bunu emmesini sağlayın. Sonrasında ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Haftada 3 defa yapabileceğiniz bu uygulama, tüm cilt tipleri için uygundur. Pek çok kişi zeytinyağının cildi yağlandıracağını düşünmektedir ancak içeriğindeki antioksidanlar ve oleik asit, nane ve limonla birlikte, akne sebebi olan bakterileri ortadan kaldırmaktadır.

Nane Yaprakları, Yoğurt ve Salatalık Maskesi

10-15 nane yaprağını ezin ve içine 1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 yemek kaşığı rendelenmiş salatalık veya salatalık suyu katın. Bu karışımı yüzünüze maske olarak uygulayın ve kuruduktan sonra durulayın. Haftada 3 defa uygulayabilirsiniz.

Bu karışım inflamasyonları yatıştırır ve sivilceleri, güneş yanıklarını ve hiperpigmentasyonu iyileştirmektedir. Yoğurt cildi nemlendirir ve sivilceleri azaltır. Salatalık ve nane ise cildi serinletir ve izlere iyi gelir.

Nane ve Kil Maskesi

10-15 nane yaprağını ezip bir macun haline getirin. Sonra 1 yemek kaşığı kil ile aynı miktarda yoğurdu karıştırın ve naneyle hepsini karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürün ve kuruması için bekleyin. Kuruduktan sonra ıslak bir havluyu ılık suya bandırın ve yüzünüzü temizleyin.

Kil cilde peeling etkisi yapar ve fazla yağ ile kirleri temizler. Ayrıca gözenekleri açar ve inflamasyonları bastırır. Nane ve yoğurt ise bakterileri öldürür, cildi besler, parlatır.

Nane ve Fesleğen

10-12 nane yaprağı ile 10-12 fesleğen yaprağını güzelce ezip karıştırın, sonra 1 yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin ve macun haline getirin. Bunu yüzünüze uygulayıp yarım saat bekletin, sonra su ile durulayın. Haftada iki defa yapabilirsiniz.
Nane ve fesleğen cildin dostudurlar. Bu bitkiler sadece sivilceleri engellemezler, aynı zamanda cildi enfeksiyondan korur ve parlamasını sağlarlar.

Nane Toniği

1 bardak doğranmış nane yaprağını 1.5 bardak su ile bir kabın içerisine koyun ve kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Sonra altını kapatıp bir kavanoza doldurun ve soğumasını bekleyin. Bu karışımı daha sonra bir sprey şişesine doldurun ve buzdolabında saklayın. Günde 2-3 defa uygulanabilecek bir tonik elde ettiniz.

Bu karışım sivilceleri uzak tutar ve izleri engeller. Ayrıca cildi rahatlatır ve yaz ayları için idealdir.