Gözlerin altındaki halkalardan ve şişliklerden korunmak için ne yapmak gerekli? Bunun en kolay çözümü, gül suyuna bandırılmış olan bir kaç pamuk topu. İbn-i Sina tarafından imbiğin icadıyla birlikte 14. yy’dan itibaren gül yağı üretimi başlamıştır ve bugünlerde kozmetik endüstrisi tarafından sihirli bir iksir gibi kullanılmaktadır.

Gözleriniz devamlı ekrana bakmaktan yorulmuş ve yanıyor olsalar da, gül suyu ile kolayca buna bir çözüm bulmak mümkün.

Gül Suyu Gözlere İyi Gelir mi? Kullanım Alanları Nelerdir?

Şüphesiz şekilde, gül suyu gözlere iyi gelmektedir ancak kozmetik endüstrisi onun bir göz damlası gibi kullanılıp kullanılamayacağı konusunda ikiye ayrılmış durumda. Bazıları onun damla olarak faydalı olduğunu belirtirken, bazıları ise bu konuda şüpheci.

Geleneksel olarak gül suyu, kabızlığı, inflamasyonları, kızarıklıkları ve boğaz enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılmıştır.

Lakin yapılan çalışmalar onun damla olarak da etkileyici özellikleri olduğunu ortaya koymaktadır. Göz kuruluğu gibi problemler yaşayanlar için etkili olabildiği belirtilmektedir ve katarakt hastalarında da bu şekilde faydaları görülmüştür.

Gül suyu antik tıbbi uygulamalar arasında kendine yer bulmaktadır ve inflamatuvar ve alerjik cilt problemlerinde, ayrıca göz sorunlarında kullanılmıştır.

Gül suyu gözler için iyidir ancak ticari gül sularına dikkat etmek gerekli çünkü bunların içinde bileşenler ve koruyucu maddeler bulunmaktadır. Bu yüzden onu evde hazırlamak en güzeli.

Gül suyunun faydaları sizi şöyle alalım 👇

[call post=17666]

Gül Suyunun Gözlere Faydaları

Gözleri Yatıştırır

Gül suyunda flavonoidler, antosiyaninler ve terpen bulunur. Buna ek olarak, gülde fenolik bileşenler de bulunurlar ve bunlar sadece antioksidan değillerdir, aynı zamanda serbest radikaller ile savaşırlar ve inflamasyon karşıtı etkiler gösterirler ve antidepresan da olabilirler. Dolayısıyla onları gözlere uygulamak anında yatıştırıcı etki sağlar.

Cilt Rahatsızlıkların İyi Gelir

Gül suyunun en belirgin faydalarından birisi budur. Güçlü anti-inflamatuvar etkilere sahiptir ve bu da cilt problemlerinin dindirilmesini sağlar. Göz makyajının aşırı kullanımı genelde göz kapaklarında rahatsızlığa sebep olur ve bu nedenle göz çevresine gül suyu uygularsanız, bu uygulama kaşıntılara, rahatsızlıklara son verir.

Cilt Kızarıklığını Engeller

Yüzyıllar boyunca gül suyunun güzellik için güvenilir olması hiç şaşırtıcı değil. Cilt tonusunu iyileştirir ve kızarıklıkları alır. Bakteri karşıtı özellikleri sayesinde göz çevresindeki şişkinlikleri azaltır, kızarmaları engeller ve sivilcelere engel olur.

Hücre Hasarını Önler

Gül yapraklarında ve suyunda çok güçlü antioksidanlar bulunmaktadır. Bunlar göz ve ciltteki hücrelerin hasardan korunmasını sağlarlar.

Yaşlanma Karşıtı Özellikleri Vardır

Bu özelliği nedeniyle gül suyu kırışıkları engeller, çatlakları durdurur ve siyah halkalar gibi diğer yaşlanma etkilerini de ortadan kaldırır. Haricen uygulandığı zaman kırışıklara engel olduğunu gösteren çalışmalar mevcut.

Siyah Halkaları Hafifletir

Göz çevresinde bulunan halkaları iyileştirmek ve hücre yenilenmesini hızlandırmak için gül suyu kullanabilirsiniz.

Gözleri Rahatlatır

Gül suyu gözleri yıkamakta kullanılabilir ve acıyan, yanan, batan gözlere iyi gelir. Özellikle bilgisayar karşısında çok uzun saatler oturanların gözlerinde problemler oluşabilir ve gül suyu bu yorgun gözlere çok iyi gelir.

Gözlerdeki Toz Partiküllerini Ortadan Kaldırır

Gözlerimize gün içerisinde toz partikülleri kaçar ve bunları suyla çıkartmaya çalışsanız da bu iş genelde zor olur. Gül suyunun bir kaç damlasını gözlerinize yatmadan önce damlatabilirsiniz. Sonrasında gözlerinize çok az bastırmanız parçaların çıkmasını sağlayacaktır.

Yaraları ve Enfeksiyonları İyileştirir

Gözlerinizde yara veya enfeksiyon varsa, gül suyu iyileşmek için kullanılabilir. Bakteri ve mikrop karşıtı özellikleri sayesinde enfeksiyonları temizler, kesikleri iyileştirir ve iyileşmeyi hızlandırır.

Rahatlatır ve Ruh Halinizi İyileştirir

Gözlerinize gül suyuna banılmış bir miktar pamuk ile uygulama yapmanız rahatlamanızı sağlar çünkü gülün kendine has kokusu rahatlatıcı etkiler gösterir, merkezi sinir sistemini yatıştırır. Bu sayede kaygı ve depresyonu uzak tutar.

Gül Suyu Gözler İçin Nasıl Kullanılmalı?

Siyah Halkalar İçin

2 yemek kaşığı soğuk süt ile 2 yemek kaşığı gül suyunu karıştırıp içine pamuk batırın. Bu pamukları daha sonra gözlerinizin üzerine koyup 20-25 dakika bekletin.

Göz Yıkamak İçin

1 bardak soğuk su ile 2 çay kaşığı gül suyunu karıştırıp gözlerinizi yıkamak için kullanın. Gözlerinize su çarptıktan sonra temiz bir havlu ile kurulayabilirsiniz.

Gözlerdeki Toz Parçalarını Çıkartmak İçin

Gül suyunu bir damlalık içine koyun ve bir iki damlasını ilgili göze damlatın. Gözlerinizi kapatın ve parçayı çıkartmak için gözlere hafifçe baskı yapın.

Yanan ve Yorgun Gözler İçin

2-3 damla gül suyunu gözlerinize damlatın ve gözlerinizi kapatın. En az 10 dakika bu şekilde bekleyin.

Göz Çevresini Aydınlatmak İçin

1 çay kaşığı sandal ağacı tozunu gül suyu ile karıştırıp bir macun oluşturun. Bu macunu göz çevresine ve kapaklarına sürün. Lakin gözlerinize kaçırmayın. 10 dakika bekledikten sonra durulayın.

Nemlendirmek İçin

Yarım çay kaşığı tatlı badem yapını 2-3 damla gül suyu ile karıştırın ve içine pamuk batırıp bu pamuğu gözlerinizin üzerine yerleştirin. 30 dakika bekledikten sonra pamukları kaldırın ve göz çevresine hafifçe masaj yapıp durulayın.

Gözleri Rahatlatmak İçin

Gül suyuna pamuk batırıp gözlerinize sürün. Bir iki dakika kuruduktan sonra gözlerinizin üstüne 2 dilim salatalık yerleştirip 30 dakika bekleyin. Sonra soğuk suyla durulayabilirsiniz.

Şişkinlikler İçin

Yarım yemek kaşığı gül suyu ile yarım yemek kaşığı gliserini karıştırın. Yatmadan önce göz çevresine uygulayıp bir gece bekletin. Ertesi gün durulayıp kurulayın.

Göz Kuruluğuna Engel Olmak İçin

1 çay kaşığı aloe vera jelini ve gül suyunu karıştırıp içine pamuk batırın ve gözlerin üzerine yerleştirin. 20 dakika bekledikten sonra pamukları alın ve gözleri ılık suyla durulayın.

Yorgun Gözler İçin

Bir avuç bademi bir gece suda bekletin ve sonraki gün bademleri güzelce ezip yarım çay kaşığı gül suyu ile karıştırın ve bir macun yapın. Bu karışımı göz kapaklarına ve göz çevresine uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra yıkayın.