Moda dergilerini takip ederken modellik yapan kadınların ne kadar kusursuz bir cilde sahip olduklarını gördüğümüzde, hepimizi ciltlerimizin onlar gibi görünmesi için büyük çaba göstermeye başlıyoruz. Her ne kadar hayal gibi görünse de aslında fotoğraf filtreleri kullanmadan da bu cilde kavuşmak mümkün.

İnsanlığın sadece ufak bir kısmı kusursuz, parlayan bir cilt hediyesine sahip ancak bu erişilemeyecek bir nokta değil. Lakin bu hedefe ulaşmak için devamlı olarak çaba göstermek ve dikkatli olmak gerekli. Kusurlar barındırmayan, eşit renklere sahip bir cilde ulaşmak için tek yapılması gereken evde hazırlanabilecek tariflere ve ipuçlarına uymak. Böylece cildiniz temizlenecek, izler ve lekeler ortadan kalkacak, kırışıklar azalacak ve cildin bütünlüğü tamamlanacak.

Bu uğurda atılması gereken adımların en önemlileri için tüm tariflerimiz hazır!

Kusursuz ve Parlak Bir Cilt İçin Ev Tarifleri

Elma Sirkesi

1 çay kaşığı elma sirkesi ile 2 çay kaşığı gül suyunu karıştırdıktan sonra bu karışımı pamukla cildimizin kusurlu bölgelerine sürüyor ve 10 dakika kadar bekletiyoruz. Ardından suyla duruluyoruz. Cildi hassas olanlar ise sirkenin asitliğinin önüne geçmek için içine biraz aloe vera jeli katabilirler.

Her gün yapabileceğiniz bu uygulama, cilt üzerindeki ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olacak. Ayrıca lekeleri hafifletir ve asitliği sayesinde renklenmiş hücrelerin rengini açar. Serbest radikallerin verdikleri hasarın önüne geçen antioksidanları da barındıran bu formül, cildiniz için idealdir.

Elma sirkesinin 20 farklı kullanım alanı için sizi şöyle alalım 👇

[call post=12202]

 

Aloe Vera Jeli

Aloe vera bitkisinin bir yaprağını kesiyoruz ve içerisindeki jeli dikkatli bir şekilde çıkartıyoruz. Bu jeli hava almayan bir kap içerisinde saklayabilirsiniz. Tüm yüzümüze jelin bir kısmını uyguluyor ve masaj yapıyoruz. Bir saat beklettikten sonra ılık bir su ile duruluyoruz.

Her gün yapılabilen bu uygulama, siyah noktaların azalmasını sağlayacak ve cilt tonunu dengeleyecek. Ayrıca cildi nemlendirdiği için kırışık görünümü azaltacak ve hasar gören cildi onaracak.

Alum Tozu

Şap, kan taşı veya alum olarak adlandırılan tozun bir çay kaşığı kadarını 1 yemek kaşığı balla karıştırıp macun haline getiriyoruz.

Bu macunu yüzümüze uygulayıp 10 dakika boyunca kurumasını bekliyoruz. Ardından suyla duruluyoruz.

Haftada iki defa uygulanabilen bu tarif, alumun cildi sıkılaştıran etkisi ile kırışıkların önünü almanızı sağlayacak. Ayrıca bakteri karşıtı özelliklere sahip olduğu için sivilcelere de iyi gelecektir. Ciltteki gözenekleri de daralttığı için gözenekli görünüme engel olur.

Hindistan Cevizi Yağı

Yüzünüzü güzelce temizleyin ve kurulayın. Organik hindistan cevizi yağının bir kaç damlasını yüzünüze sürün ve bir gece bekletin. Her gece yapılabilen bu uygulama, cildi hem mikrop ve inflamasyonlardan koruyacak, hem de cildin nemlenmesini sağlayacak. Yağın iyi bir antioksidan olduğu da unutulmamalı.

Kastor Yağı

Bir kabın içerisine sıcak su dolduruyor ve yüzümüzü onun buharı ile güzelce buharlıyoruz. İşi kolaylaştırmak için kafanızın üstüne bir havlu örtebilirsiniz. 2-3 dakika bu şekilde bekledikten sonra cildimizi nazikçe kuruluyoruz ve ardından bir kaç damla kastor yağı sürüp masaj yapıyoruz. Yağı cildimiz üzerinde bir gece de bekletiyoruz.

Bu uygulama 4-5 günde bir yapılabilir ancak buhar yapmadan da kastor yağını her gece cildinize sürebilirsiniz. Kastor yağı yağ asitleri bakımından çok zengin ve nemi cilde hapsetmek için ideal bir ürün. Cildin doğal sebum üretimini de destekliyor. Buhar sayesinde önce gözenekleri açıyoruz ve yağın cildin derinlerine nüfuz etmesini sağlıyoruz. Kastor yağı bu şekilde kolajen ve elastin üretimini destekliyor, cildin yumuşak olmasını sağlıyor.

Kuşburnu Yağı

Yüzümüzü temizleyip bir kaç damla kuşburnu yağı sürüyoruz ve bir gece kadar bekletiyoruz.

Bu öz yağ bol miktarda çoklu doymamış yağ asitine sahip ve doğal bir nemlendirici görevi görüyor. Oldukça fazla miktarda A ve E vitaminine de sahip. Bu sayede lekelerden, izlerden, kırışıklardan ve renk değişimlerinden kurtulabilirsiniz. Ayrıca cildin tonusunu ve dokusunu iyileştiriyor. Bilhassa kuru cilt problemleri olanlar için öneriyorum.

Badem Yağı

Badem yağını parmaklarınıza sürüp ısıtın ve masaj yaparak cildinize sürün. Bir gece bu şekilde beklemeli ve uygulama her gece yapılabilir.

Badem yağı iyi bir nemlendiricidir ve cildin yenilenme mekanizmalarını da devreye sokar.

Yeşil Çay Buzu

Bu tarifimizde yeşil çay poşetini sıcak suda bir kaç dakika bekletip çay yapıyoruz ve ardından suyu dışarıda bekletip soğuttuktan sonra buzluğa atıyoruz. Donduktan sonra buz küplerini cildinizin her yerine sürebilirsiniz. Doğal yoldan kuruyan cildimizi daha sonra suyla duruluyoruz.

Her gün yapılabilen bu uygulama, yeşil çaydaki antioksidan içerikler sayesinde cildi temizleyecektir ve hasarları onaracaktır.

Sarımsak

1 dal sarımsağı güzelce eziyoruz ve sonrasında hepsini cildimizin üzerindeki leke ve izlerin üzerine sürüyoruz. Beş dakika bekledikten sonra duruluyor, ardından kuruluyor ve nemlendirici sürüyoruz. Bu uygulama her gün yapılabilir.

Sarımsak bilhassa noktasal kusurlar için ideal bir üründür ve mikropları öldüren bir etkiye sahiptir. Peeling etkili asitler sayesinde kusurların ortadan kaldırılmasına da yardımcı oluyor.

Bal

1-2 çay kaşığı bal ile 1 çay kaşığı zencefil tozunu karıştırıp macun yapıyoruz ve yüzümüze maske gibi sürdükten sonra 15-20 dakika bekliyoruz. Sonrasında temiz bir suyla yıkayabiliriz. Haftada iki defa yapılabilen bu uygulama cildin parlamasını sağlayacak ve zamanla kusursuzluk verecek. Çünkü hem besinler, sağlıklı yağlar ve antioksidanlar bakımından zengin, hem de nemi cilde hapsediyor.

Pirinç Suyu

Yarım bardak pirinci yıkıyoruz ve sonrasında pirinçleri 15-30 dakika kadar suda bekletiyoruz. Ardından Pirinci parmaklarımızla suyun içerisinde karıştırarak suyun bulanmasını sağlıyoruz. Şimdi pirinci süzüyor ve suyu ise hava almayan bir kaba aktarıyoruz.

Bir gün bekledikten sonra bu suyu yüzümüze sürüyor ve masajla uyguluyoruz. 10 dakika sonra durulayabilirsiniz.

Pirinç suyunda vitaminler, mineraller ve cildi yenileyen, sıkılaştıran pitera bulunur. Ayrıca cilde peeling etkisi yapar ve ölü hücreleri ortadan kaldırır. Her gün yapabilirsiniz.

Gül Suyu

2 yemek kaşığı gül suyunun içerisine 1 çay kaşığı limon suyu yahut 5-6 damla zeytinyağı ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra yüzümüze uyguluyoruz ve 15 dakika bekledikten sonra duruluyoruz. Yağlı cildi olanlar limon suyunu, kuru cildi olanlar ise zeytinyağını tercih etsinler.

İki güne bir yapmanızı öneriyorum. Gül suyu cilde güzel bir ton veriyor ve ayrıca cildin pH dengesini iyileştiriyor, dolaşımı hızlandırıyor. Sivilce izlerini de iyileştiriyor ve lekeleri önlüyor.

Kusursuz Cilt İçin Öneriler

Sağlıklı Beslenme

Beslenme cildimize ne kadar bakım yaparsak yapalım kesinlikle en önemli nokta. İşlenmiş gıdalar ve kızarmış ürünler cildimizi mahvediyorlar ve sağlıklı beslenme cildin yenilenme hızını arttırıyor.

İyi Temizlik

Kirler, toz, pislik ve dışarıdaki tüm faktörler cildin ölü görünmesine sebep oluyor ve gözenekler tıkanıyor. Bu yüzden cildi doğru ürünler ile temizlemeyi unutmuyoruz.

Peeling

Cildimizin yüzeyinde zaman içerisinde ölü hücreler ve kirler birikim yapıyorlar. Bunlardan normal temizlik ile kurtulmak imkansız. Dolayısıyla şeker peelingi gibi peeling yöntemleri ile arada bir cildi temizlemek gerekli.

Su Önemli

Su bedenimizin en önemli öğesi ve bu yüzden her gün 8-10 bardak su içmeyi aksatmıyoruz.

Güneşten Korunma

Cildimizi bilhassa öğle güneşinden korumamız elzem yoksa cilt dokusu parçalanıyor ve kendini yenileme imkanı bulamıyor. Bu nedenle en az 20 korumalı kremleri kullanmayı unutmayın.

Stresten Uzak Yaşam ve İyi Uyku

Uykusuzluk strese yol açtığı gibi stres de uykusuzluğa sebep olur. Bu nedenle ikisini de hayatımızdan çıkartmamız lazım. Zira bu ikisi cildin yenilenme kapasitesini düşürmektedir ve cilt bir süre sonra solgun, hasarlı bir hal almaktadır.