Saç uzatmak yer yer zorlu bir iş olabiliyor çünkü saçlarımıza ne uygulamamız gerektiği konusunda kafa karışıklığımız oldukça fazla. Zira pek çok ürünün üzerinde uzun saçlar için ibaresi bulunuyor lakin kimyasallar içermeyen, saçlara zarar vermeyen doğru ürünü seçmek hayli zor.

Hindistan cevizi sütü, saçları uzatabilmek için en doğru tercihlerden bir tanesi çünkü tamamen doğal ve bunun yanında niasin, folat gibi pek çok vitamin ile dolu ve bu sayede saç derisindeki kan dolaşımını iyileştirebiliyor. İçeriğindeki E vitamini ve yağlar sayesinde hasarla mücadele ediyor, saçı besliyor.

Hindistancevizi sütü ve faydaları için sizi şöyle alalım 👇

[call post=21627]

Hindistan Cevizi Sütü Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi sütü hem konserve hem de toz şekilde yaygın olarak satılıyor. Ancak bunu suyu ile karıştırmayın çünkü bu süt hindistan cevizinin etli kısmından üretiliyor.

• Taze bir hindistan cevizi alın ve onu rendeleyin
• Etli kısmı güzelce rendelendiği zaman peynir torbası veya eşarp kullanarak tüm sütünü güzelce sıkın
• Bir tavayı ısıtın ve sütü içerisine dökün. 5 dakika piştikten sonra soğumaya bırakın
• Süt soğuduğu zaman bir gece dondurun

Elde ettiğimiz bu güzel sütü aşağıdaki tariflerde kolayca kullanabilirsiniz.

Saç Uzatmak İçin Hindistan Cevizi Sütü Tarifleri

Hindistan Cevizi Sütü

Çeyrek bardak kadar hindistan cevizi sütünü alıyoruz ve hafifçe ısınana kadar ısıtıyoruz. Ardından 15 dakika boyunca saç derimize bu sütle masaj yapıyoruz. Saç derisi kaplandığı zaman sütü saçların uçlarına kadar güzelce yayıyor, 45 dakika daha bekliyoruz. Bekleme sırasında akmasını istemezseniz bir bone geçirebilirsiniz. Ardından saçları normal şampuanımız ile yıkıyoruz.

Bu uygulama haftada bir kere yapılmaya uygun. Süt saç derinize nüfuz edecektir ve saç köklerini besleyecektir. Fazladan gelen bu nem ve besinler foliküllerin kaliteli ve sağlıklı saçlar üretmelerine yardımcı olacak.

Hindistan Cevizi Sütü ve Bal ile Derinlemesine Bakım

4 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü ile 2 yemek kaşığı balı karıştırıp güzel bir karışım elde ediyoruz. Bu karışımı daha sonra saç derimize ve ardından da uçlara kadar uyguluyoruz. Saçlar ve dipleri tamamen kaplandığı zaman kafamıza bir bone takıyor ve bir iki saat bekliyoruz. Ardından şampuanla durulamak yeterli.

Haftada bir yapılabilen bu uygulama, bal sayesinde nemin saç diplerine hapsedilmesini sağlayacaktır. Sütle birlikte kullanıldığı zaman sütün etkilerini katlıyor ve nem ile besinlerin saça geçmesine yardımcı oluyor.

Hindistan Cevizi Sütü ve Yoğurt

5 yemek kaşığı hindistan cevizi sütünü ve 1 yemek kaşığı yoğurdu güzelce karıştırıyoruz ve ardından yine masajla saç diplerinden uçlarına kadar uyguluyoruz. Sonra bone takıp iki saat kadar bekletiyoruz. Normal şampuanla durulayabilirsiniz.
Haftada bir uygulanabilen bu tarif, saçların uzamasına yardımcı olacaktır ve saç foliküllerini uyaracaktır. Ayrıca saçların hacminin artmasına da kesinlikle yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Sütü ve Aloe Vera

3 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü ile 1 yemek kaşığı aloe vera jelini karıştırıyor, içerisine biraz da fesleğen yaprakları katıyoruz. Sonuçta elimizde güzel bir macun olmalı. Bu macunu saç diplerinden uçlarına kadar uyguluyor ve bone taktıktan sonra yarım saat kadar bekliyoruz. Ardından ılık suyla durulayabilirsiniz.

Haftada 2 defa bu uygulamayı yapabilirsiniz. Fesleğen ve aloe içerisinde uzamayı arttıran bileşenler bulunur ve ayrıca kepek, kaşıntı gibi problemlere de engel olurlar.

Hindistan Cevizi Sütü ve Çemenotu

2 yemek kaşığı çemenotu çekirdeği tozunu ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi sütünü bir macun elde edene kadar karıştırıyor ve sonra saç diplerine sürerek 30 dakika bekliyoruz. Sonrasında durulayabilirsiniz.

Çemenotu içerisinde pek çok saç bakım bileşeni bulunur ve bunun yanında saç uzamasını da hızlandırır. Kepek gibi problemlere karşı da iyi gelir ve saçları yumuşatır. Bu uygulama haftada 2 defa yapılabilir.

Hindistan Cevizi Sütü ve Limon Suyu

4 yemek kaşığı hindistan cevizi sütünün içerisine 2 çay kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın ve ardından dolapta 4 saat bekletin. 4 saatin sonunda süt biraz kesilmiş olmalı. Ardından karışımı saç diplerinize ve saçlara sürüp 45 dakika bekletin. Sonrasında şampuanla durulayabilirsiniz.

Haftada bir yapılan bu uygulamada, limonun C vitamini saç diplerinin kolajen düzeylerinin arttırılmasına yardımcı olacak.

Hindistan Cevizi Sütü ve Nohut Unu

Yarım bardak hindistan cevizi sütünün içine yarım limonun suyunu ve yarım bardak da nohut ununu katıyor, güzelce karıştırıyoruz. Oluşan macun çok katı olmamalı ve çok katı olursa içine hemen biraz daha süt ekliyoruz.

Saçlarımızı sudan geçirdikten sonra hala nemliyken bu macunu diplerden köklere kadar sürüyoruz ve biraz masaj yaptıktan sonra 15 dakika bekliyoruz. Ardından ılık su ile durulayabilirsiniz.

Haftada bir yapılan bu uygulama, saç diplerini çok güzel temizler ve pürüzsüz hale getirir, bu da saç uzamasını hızlandırır.

Hindistan Cevizi Sütü ve Zeytinyağı

4 yemek kaşığı hindistan cevizi sütünün içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve aynı miktarda bal ekliyoruz ve karıştırıp 2 dakika kadar ısıtıyoruz. Karışım soğuduğu ancak biraz ılık olduğu zaman saç derisine sürüyoruz ve uçlara kadar götürüyoruz.

Bir saat bekledikten sonra şampuanla duruluyoruz.

Haftada bir yapılan bu uygulama, saçların çok yumuşak ve şekil alır olmasını sağlayacak. Karışımı biraz ısıtmamızın sebebi ise içeriğindeki temel besinlerin saç dipleri tarafından emilmesini kolaylaştırmak.

Hindistan Cevizi Sütü ve Yumurta

1 yumurta beyazını güzelce çırparak köpüklendiriyoruz ve ardından içine sütümüzü de katıyor ve tekrar çırpıyoruz. Karışımın içine E vitamini yağını da ekliyor ve tekrar güzelce karıştırıyoruz. Bu maskeyi saç diplerine sürüyor ve saç uçlarına kadar yayıyoruz. Bone taktıktan sonraysa 20 dakika beklemek yeterli.

Soğuk su ve şampuanla duruladıktan sonra bakım tamam. Lakin sıcak su kullanmayın çünkü saçınıza sürdüğünüz yumurta katılaşabilir.

Haftada bir yapılan bu uygulama protein içeriği sayesinde saç diplerini güzelce besleyecek ve saç uzamasını hızlandıracaktır.

Özellikle yağlı saçları olanlar için bu tarifin ideal olduğunu da belirtelim.