Detoks içecekleri, belli bir süre içinde kilo vermek isteyen, vücutta biriken ödemi hızlıca atmak isteyen kişiler için çok faydalı ve aslında son yıllarda çok popülerdir. Ancak altını çizelim ki, kilo vermek isteyenlerin sadece detoks içeceği tüketmeleri yetmeyecektir. Hem düzenli olarak egzersiz yapmak, hem sağlıklı ve hafif beslenmek hem de burada tariflerini verdiğim detoks içeceklerini tüketmek kilo vermeye yardımcı olacaktır. Detoks içecekleri hem lezzetli, hem sağlıklı hem de vücudun toksinlerden arınmasını sağlayıcı etkiye sahiptir.

Kilo vermek demişken aslında içme suyu, hızlı kilo vermenin ve tüm vücut sağlığı için kendinize yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir ve aynı zamanda lezzetlidir. İçme suyunun hiç kalorisi yoktur ve belli bir süre için tok hissetmenizi sağlar. İçme suyunun kilo kaybı ile bağlantısına dair yapılan çalışmalar, en çok da içme suyunun metabolizmanın çalışma hızını artırdığını göstermiştir.

İçme suyu, herhangi bir diyet ve egzersiz programının önemli bir parçası olmasının yanı sıra akla gelebilecek her türlü vücut fonksiyonunun sorunsuz çalışması için de önemli bir etkendir. Kasların büyük bir kısmının sağlığı ve gelişimi, bir de vücutta enerji üretimi için yeterli su tüketimi çok önemlidir. Her zaman en sağlıklı ve en fit olmak isteyenlere en önemli tavsiye bolca su içmektir.

Detoks içeceği nedir?

Detoks içeceği, vücuttaki toksinlerin temizlemenize ve genel vücut sağlığının iyileştirmesine yardımcı olan herhangi karışımla oluşturulan sudur. Bazı detoks içeceği tarifleri vücuda bazı şekillerde yardımcı olan, metabolizmanın çalışmasını hızlandıran yararlı içeriklere sahiptir. Ancak kesinlikle unutulmamalıdır ki, en temel faydalı içecek sudur.

Detoks içeceği ne yapar, nasıl çalışır?

Detoks içeceklerinin faydalarını savunan pek çok bilim insanı bulunmaktadır. Detoks içecekleri, vücuttaki toksinleri atmanın hem kolay hem de hızlı yoludur. Detoks içecekleri düzenli aralıklarla uygun dozlarda tüketildiğinde vücut daha sağlıklı, daha güzel ve daha da enerjik olacak, içeceklerin içindeki vitaminler, mineraller ve diğer faydalı besinler vücuda alınacaktır. Ayrıca detoks içeceklerinin evde hazırlanıp cam bir şişede işe, dışarıya, her yere yanında götürülebiliyor olması da çok önemli bir avantajdır. Detoks içeceğinin içindeki meyveler, sebzeler ve saf içme suyu sağlığa sağlık katar, yüzlerce liralık ilaç ve takviyelerden daha fazla etki gösterir.

Detoks içeceği nasıl yapılır?

Neredeyse her detoks içeceği tarifi için hazırlık aşamaları hemen hemen aynıdır. Malzemeler farklı olsa da, işlemler aynıdır. Şöyle ki; cam bir kavanoz, sürahi ya da demliğin içine malzemeleri koyun, üzerine tarifteki kadar su ve buz ekleyin, tüketmeden önce yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin. İşte hepsi bu, içecekleri günlük olarak hazırlayıp taze taze tüketmeyi de unutmayın!

Bu tariflerde kullanılan bileşenler yarım litrelik bir sürahi için uygudur.

En etkili 25 detoks içeceği tarifi

İşte size birtakım fikirler vermek için bulunan, denenen en popüler detoks içeceği tarifleri sizin için hazır. Benden size tavsiye; her zaman yeni malzemelerle detoks içecekleri yapmayı denemekten çekinmeyin ve yeni malzemeler sayesinde bu içeceklerden hiç sıkılmayacaksınız.

1- Elmalı tarçınlı detoks içeceği

Detokstan bahsediliyorsa tarçın ve elma kesinlikle en popüler malzemeler arasındadır. Sağlıklı yaşam, kilo kontrolü, vücudu toksinlerden arındırma gibi konular söz konusu olduğunda elma ve tarçın ikilisi dünya çapında bir fenomene dönüşmüştür. Elmalı, tarçınlı detoks içeceğinin sadece lezzetli olması değil, ayrıca birçok açıdan da sağlığa yararlı olması da çok önemlidir. Elmadaki antiseptikler ve antioksidanlar, kanser, hipertansiyon, diyabet ve kalp hastalıkları gelişme riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca tarçının da sağlığa çok faydalı olduğunu bilinmektedir. İkisi bir araya gelince de harika bir detoks içeceği ortaya çıkıyor.

Malzemeler:

1 tane ince dilimlenmiş ve çekirdekleri çıkarılmış elma (en ideali Fuji olsa da, hangisini istersen tercih edebilirsin)
1 tane çubuk tarçın (toz tarçın kullanmanızı tavsiye etmiyorum, suyun üzerine çıkıyor ve içmeyi zorlaştırıyor)

3- İncelten detoks içeceği

Limon ve salatalık her ikisi de vücutta yağ yakımını ve toksinlerden arınmayı hızlandırma etkisi gösteren besinlerdir. Limonun keskin etkisi, salatalıkların eşsiz, yumuşak tadıyla dengelenir ve greyfurtun tadı hoş bir lezzet eklemeye yardımcı olur. Bu narenciye tarifinde turunçgillerin çift porsiyonu, antioksidanlarla dolu olan ve bağışıklık sistemi eksikliklerine, kardiyovasküler hastalığa, doğum öncesi sağlık problemlerine, göz hastalıklarına ve hatta cilde karşı korunma da dahil olmak üzere birçok şaşırtıcı faydaya sahiptir. Sağlıklı bir C vitamini deposu için incelten detoks içeceğini deneyin!

Malzemeler:

1 su bardağı içme suyu
Dilimlenmiş yarım limon
Dilimlenmiş yarım greyfurt
Dilimlenmiş 1 tane salatalık

3- Yabanmersini ve portakallı detoks içeceği

Yabanmersini hem sağlıklı, hem lezzetli hem de vücutta yağ yakımını hızlandırıcı bir besin maddesidir. Bu sebeple de yabanmersini pek çok detoks içeceği tarifinin içinde bulunmaktadır. Aslında dürüst olmak gerekirse; bu tarif tam olarak bir “detoks” içeceği değil, burada anahtar görevi gören madde içme suyudur. Her gün düzenli olarak 2 buçuk litre su içerseniz, metabolizmanız doğal olarak hızlanacak ve tüm vücudunuz toksinlerden temizlenecektir. İşte bu meyve suyu tarifi de, hem vücuda faydalı olması hem de suyun tadını daha lezzetli hale getirmek için hazırlanmaktadır. Narenciyeler, metabolizmayı hızlandıran ve cildi canlandıran C vitamini ile doludur. Yaban mersini antioksidanlar ve liflerle doludur. Bu da onları daha sağlıklı, daha özel ve her şeyden daha iyi yapan bir süper yiyecek haline getirir ve iştahı doğal olarak azaltır.

Malzemeler:

Dilimlenmiş 2 tane portakal
1 avuç yabanmersini

4- Karpuz ve çilekli nane detoksu

Karpuzun özelliği sadece lezzeti olması değil, aynı zamanda sağlığa pek çok açıdan faydalıdır. Karpuz; kan basıncını düşürür, vücutta insülin yanıtını artırır ve kas ağrılarını hafifletir. Çilek; harika bir antioksidan kaynağıdır, bu sayede içecekleri besin bakımından çok daha güçlü bir hale getirmektedir.

Malzemeler:

4 su bardağı küp küp doğranmış karpuz
1 bardak dolusu yarıya bölünmüş çilek
6 yaprak nane (hafifçe ezilmiş)

5- Mangolu, zencefilli metabolizmayı hızlandıran detoks içeceği

Detoks sevenlerin en favori tariflerinden birisi mangolu, zencefilli detoks içeceğidir. Öncelikle belirtmeliyim ki, tadı bir harikadır. Zencefil ve mango suya enfes bir tat katıyor ve kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlayan yararlı bileşenler içeriyor. Mango sadece metabolizmayı hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda sindirime yardımcı olur, hafızayı güçlendirir ve hatta libidoyu da arttırır. Bu yüzden bugün büyük bir sürahi hazırlamakta fayda var.

Malzemeler:

Yaklaşık 2 – 3 santimetre kalınlıkla bir parça soyulmuş ve dilimlenmiş zencefil
1 fincan dondurulmuş ya da taze mango

6- Ahududulu turuncu detoks içeceği

Bu detoks içeceğinde antioksidan ve C vitamini zengini ahududu ve portakal ikilisini birleştiriyoruz. Portakal sadece lezzetli değil, enflamasyonu, erken yaşlanmayı önleyen ve hatta soğuk algınlığı ile savaşmaya yardımcı olan önemli bir antioksidandır.

Malzemeler:

1 tane ince dilimlenmiş portakal
1 su bardağı hafifçe ezilmiş ahududu

7- Klasik salatalık suyu

Detoks içeceğinden bahsediliyorsa kesinlikle içinde salatalık olmalıdır. Çünkü salatalık suyu detoks içeceklerinin kralıdır. Salatalık; vitaminler, flavonoidler ve iltihapla savaşan, beyin sağlığını koruyan ve hatta nefesi ferahlaştıran diğer sağlıklı bileşikler de dahil olmak üzere birçok faydalı madde içerir.

Malzemeler:

1 tane orta boy yıkanmış ve dilimlenmiş salatalık

8- Limonlu, ahududulu detoks içeceği

Bu çok lezzetli ve çok faydalı detoks içeceğinin içinde limon, yaban mersini ve ahududu var. Tüm bu meyveler, yemek tariflerine lezzetli tat katarken, bol miktarda C vitamini içeren antioksidanlardır. Zaten limon suyu da en sevilen ev yapımı  detoks içeceklerinden biridir. Bu tarif detoks etkisini yanında, çok iyi bir parti içeceği de olabilir.

Bu içeceği diğer aile üyeleri ve arkadaşlar da çok sever. Suyun içindeki yaban mersini ve ahududu suyun rengini mavimsi, morumsu bir hale getirirken, parlak sarı limon dilimleri ile karıştığında sürahinin içinde bir neon partisine olur.

Malzemeler:

Yarım bardak taze veya dondurulmuş yaban mersini,
Yarım bardak taze veya dondurulmuş ahududu,
1 adet dilimlenmiş limon,

10- Çilekli, naneli ve limonlu detoks içeceği

Çilek, çok popüler bir detoks maddesidir. Çileklerin leziz tadı, limonun ekşiliğiyle dengelenir ve serinletici nane aroması da mükemmel bir etki yaratır. Çilekler buz parçalarının altına yerleştirilirse ve üzeri parlak sarı limon dilimleriyle doldurulursa, küçük yeşil nane yapraklarıyla birleşince şahane bir içecek ortaya çıkar. Gerçekten çok lezzetli ve eğlenceli bir içecek olur.

Malzemeler:

Dörde bölünmüş 15 tane çilek
5 tane nane yaprağı

11- Zayıflatan detoks içeceği

Bu detoks içeceğinin sadece tadı harika değil, aynı zamanda metabolizmayı artırıcı özelliklerle de çok önemlidir. Limon, lime, greyfurt, salatalık ve nane gibi hem en sevdiğim hem de en sağlıklı malzemeler bu detoks içeceğinin içinde bulunuyor. Bunların hepsi sağlıklı vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla dolu, aynı zamanda harika bir tada sahip.

Malzemeler:

1 tane limon
1 tane lime
1 tane greyfurt
1 tane orta boy salatalık
1 tutam taze nane

12- Yabanmersini ve lavanta içeceği

İşte detoks içeceği tarifi için gerçekten farklı bir konsept, yenilebilir çiçeklerden oluşan ilginç bir tat. Yenilebilir çiçekler, diğer bitkiler veya meyveler gibi doğal besinlerdir ve bazı çiçekler vücuda yararlı olan özel benzersiz sağlıklı besinler içermektedir.  Yabanmersini antioksidan bakımından zengindir ve harika bir tadı vardır. Bu eşsiz detoks içeceği hem günlük detoks programının hem de partilerin vazgeçilmez ferahlatıcısı olabilir.

Malzemeler:

1 bardak yabanmersini
Birkaç dal lavanta

 

13- Elma sirkesi ve sodalı detoks içeceği

Klasik soda içme alışkanlığını kırmanın zamanı geldi, artık sodayı biraz daha hareketlendirme, lezzetlendirme zamanıdır. En sevdiğiniz asitli, şekerli, hazır içeceklerin sizin sağlığınızı nasıl bozduğunu, ne kadar boş ve fazladan kalori almanıza sebep olduğunu ve aslında sizi nasıl yavaş yavaş öldürdüğünü bilmenizde fayda var. İşte bunun için daha sağlıklı ve en az bu asitli içecekler kadar lezzetli ve serinletici bir detoks içeceği tarifimi deneyin. Bir dahaki sefere kabarcıklı, baloncuklu bir içecek içmek istediğinizde bunu tercih edeceksiniz. Ayrıca bu lezzetli detoks içeceğini yudumlarken aynı zamanda kilo verdiğinizi, vücudunuzda biriken toksinlerden kurtulduğunuzu da görmek iyi gelecek.

Elma sirkesi zaten sağlığa pek çok faydası sebebiyle çok popüler olarak tüketilen bir besinken, bir de vücutta doğal olarak detoks etkisi yaratmaya yardımcı olması da çok önemlidir. Doğal bir yağ yakıcı olan limon ile bir araya getirildiğinde ise gerçekten hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir detoks içeceği elde etmek mümkün oluyor.

Malzemeler:

6 yemek kaşığı organik elma sirkesi
2 litre doğal maden suyu
2 limon suyu

14- Çilekli detoks içeceği

Çilekli detoks içeceğini yapmak çok kolay, içmek ise çok keyiflidir. Zaten dondurulmuş çilekleri yıl boyunca kullanabildiğimiz için kışın ortasında bile bu detoks içeceğini yapmak mümkündür. Çilek, metabolizmayı doğal olarak hızlandıran, C vitamini ile dolu çok sevilen bir meyvedir. Aynı zamanda doğal bir antienflamatuardır ve bu da onu antrenmandan, egzersizlerden sonra yemenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çilek sayesinde spordan kaynaklı kas ağrısını azaltmak, solunum yollarını açmak ve vücutta oluşan şişmeyi, ödemi azaltmak mümkün oluyor.

Malzemeler:

Bir su bardağı taze ya da dondurulmuş çilek

15- Limonlu ve limeli detoks içeceği

Vücutta depolanan yağları yakmak, fazladan kalori alımını önlemek için hem serinletici hem de zayıflamaya yardımcı bir detoks içeceği tarifim var. Evde hazırlanan bu detoks içeceğini tüketerek evde, ofiste, restoranda otururken bile yağ yakmak mümkün. Yanında bol yeşilli, hatta rengarenk bir salata ile bu içeceği bir öğün haline getirmek hem doyurucu hem de sağlıklı bir tercih olur. Limon ve lime yağ yakma, metabolizmayı artırma, cilt temizleme ve kırışık görünümünü azaltma gibi çok önemli olumlu etkilere sahiptir. Su ile birleştirilince çok daha güçlü ve aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıcı ve cildi güzelleştirici bir etki yaratıyor.

Malzemeler:

1 tane limon
3 tane lime

16- Ananaslı ve portakallı tropikal detoks içeceği

Bu tropikal içecek sizi adalarda bir tatile götürebilir. İçeceğinizi yudumlarken hem vücudunuzdaki yağlar yavaş yavaş yakılacak hem de siz lezzetli bir içeceği tadını çıkaracaksınız. Özellikle de eğer egzersiz esnasında ya da sonrasında bu detoks içeceğini tüketirseniz çok daha hızlı yağ yakabilirsiniz. Ananas ve portakal C vitamini ile dolu olduğu için doğal olarak metabolizmayı hızlandıracak, yağ yakımını arttıracak ve cildin daha sıkı, daha genç kalmasını sağlayacaktır. Egzersiz sırasında ve sonrasında içerek antrenman bittikten sonra da vücudun yağ yakmasını sağlamak, vücudun kendini iyileştirmesine olanak vermek ve kas ağrılarını azaltmak mümkün olabilir. Bu içeceğin sadece egzersiz zamanı içilebileceğini de düşünmeyin, tüm gün boyunca bu nefis suyu içebilirsiniz. Bu sayede televizyon seyrederken metabolizmanın çalışma hızını artırabilirsiniz.

Malzemeler:

İnce dilimlenmiş 1 tane portakal,
İnce dilimlenmiş yarım bardak ananas,

17- Salatalık, limon ve nane ile detoks içeceği

Sıcak bir yaz gününde serinlemek ve yağ yakmak için mükemmel bir detoks içeceğimiz var. Salatalıkların hafif tadı, limonun keskin ekşiliği ve nanenin ferahlatıcı etkisi ile şahane bir içecek elde ediyoruz.

Malzemeler:

İnce dilimlenmiş 1 tane limon
Halkalar halinde dilimlenmiş 1 tane salatalık
5 tane taze nane yaprağı

18- Elma sirkeli detoks içeceği

Elma sirkesi tüm zayıflama ve yağ yakma formüllerinde önemli bir şöhrete sahiptir. Zira elma sirkesinin sağlık kaynağı oluşu ve detoksifikasyon etkisi bilinmektedir. Elma sirkesinin düzenli olarak tüketilmesiyle kandaki ve karaciğerdeki toksinler temizlenir ve sindirim sistemi de çok daha hızlı çalışır. Dolayısıyla da elma sirkesi neredeyse tüm detoks içeceklerinin tariflerine eklenebilir. Elma sirkeli detoks içeceği şişkinliği azaltıcı salatalık ve limon ile bir araya gelince baş ağrısını hafifletir, metabolizmayı hızlandırır ve otururken yağ yakmayı sağlar. Elma sirkesinin çok keskin olan kokusu ve tadı onun çok sevilmesini engellese de faydalarını düşünerek tüketmekte fayda var.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tane lime
1 tane limon
5-6 tane taze nane yaprağı

19- Limonlu ve acı biberli detoks içeceği

Hızlı bir şekilde yağları yakacak, vücudu toksinlerden arındıracak, ödemi attıracak bir atrif arıyorsanız işte bu detoks içeceği tam da size göre. Zayıflamak için tüm gün aç kalmak yerine biraz egzersiz bir de limonlu ve acı biberli detoks içeceği harika bir seçim olur. Acı biber ve limonsuyu karışımından oluşan bu içeceğin zayıflatıcı etkisi beslenme uzmanları tarafından kabul edilmiş, hatta bu ikili sağlıklı beslenme kitaplarına bile konu olmuştur. Bu detoks içeceğini bir hafta boyunca her gün 1 bardak tüketip bir de beslenmenizden tüm katı yiyecekleri çıkarırsanız kısa süre içinde hızlı bir şekilde zayıflayabileceğinize dair pek çok görüş bulunmaktadır. Daha uzun vadeli sonuçlar için hem bu içeceği tüketmeye devam edin, hem sağlıklı ve yeterli beslenin hem de kendinize günlük rutin olarak bir egzersiz programı oluşturun. Sonuçlarının çok olumlu olduğunu göreceksiniz.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı organik limon veya limon suyu
2 yemek kaşığı organik akçaağaç şurubu
Çeyrek çay kaşığı acı kırmızı biber
1 su bardağı içme suyu

20- Kızılcık ve karahindiba ile detoks içeceği

Yukarıdaki neredeyse her detoks içeceğine katılan limonun C vitamini ve antioksidan deposu olduğu aşikar. Kızılcık ve karahindibanın içinde bulunan vitaminler, mineraller hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de vücuda enerji veriyor. Egzersiz yaparken ya da zayıflamak için diyet yaparken gücünün de zayıflamasını istemeyen, enerji kaybı yaşamak istemeyenler için şahane bir içecek tarifimiz var.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kızılcık suyu
1 parça karahindiba kökü

20- Lime ve aloe veralı detoks içeceği

Aloe vera denildiğinde akla; cilt güzelliği, yaraların, yanıkların hızlıca iyileşmesi, cilt lekelerinin kaybolması ve daha pek çok faydalı etki geliyor. Ancak aloe vera suyunu içmek çok da popüler bir yaklaşım değil. Aloe vera suyunu evde kendiniz de yapabilirsiniz, sağlıklı besinler satan gıda marketlerinden de satın alabilirsiniz. Böylelikle aloe verayı sadece cilt güzelliği için değil, vücudun doğal dolaşımı ve sindirim sistemi, yorgunluktan kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Sadece aloe vera suyu tüketerek bile tüm vücut sağlığını korumak, güçlendirmek mümkünken bir de C vitamini deposu lime eklemek içeceğinizi çok daha etkili hale getirecektir.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı Aloe verai, suyu
1 tane lime

21- Narenciye ve salatalıkla detoks içeceği

Yaz sıcaklarında doğal ve sağlıklı bir içecekle ferahlamak, serinlemek için narenciyeler iyi gelecektir. C vitamini ile dolu limon ve portakal metabolizmayı doğal olarak hızlandıracak ve enerjinizi artıracak. Ayrıca C vitamini kaynaklarının karaciğer ve kanı temizleyici özellikleri ve sindirim sistemini hızlandırması, ayrıca vücut yağlarını ve toksinlerini parçalara ayırarak vücuttan atmaya yardımcı olması ne kadar yararlı ve gerekli olduklarını gösteriyor. Nane de sindirim sistemine yardımcı olur ve vücudu ferahlatır ve yağ yakımını da hızlandırır. Detoks içeceğimizin faydaları bununla da bitmedi, son olarak, salatalık vücuttaki şişkinliği azaltmaya yardımcı olur ve doğal olarak serinletici olarak nane ile birlikte çalışır. Bu bakımdan eğer serinlemek, ferahlamak, zayıflamak ve toksinlerden doğal yolla kurtulmak isterseniz narenciye ve salatalık deposu detoks içeceğini tüketmenizi öneriyorum.

Malzemeler:

2 tane dilimlenmiş büyük portakal
1 tane dilimlenmiş limon
1 tane dilimlenmiş salatalık
Birkaç yaprak taze nane

22-Soğutucu şeftali ve naneli detoks içeceği

Sıcak bir günü serinletmenize yardımcı olacak bir içecek arıyorsanız, bu sizin için ideal bir içecek olabilir. Su, şeftali ve nane hem serinletici hem de tok tutucu bir karışım olabilir. Aynı zamanda su ve nanenin iştahı doğal olarak bastırma özelliği de vardır. Bu yüzden sebeple de canınız durup dururken kalorili bir şeyler istediğinde hemen kendinize 1 bardak şeftali ve naneli detoks içeceği hazırlayın. Bu içecek metabolizmayı hızlandıracak, vücudu nemlendirecek ve şişkinlikleri hafifletirken kilo verme sürecini hızlandıracaktır. Şeftali zaten doğal olarak tatlı ve nefis nane ile bir araya geldiğinde mükemmel bir karışım olur. Dilerseniz bu içeceğe normal buz eklemek yerin buzluğunuzun içine şeftali parçacıkları koyarak dondurabilirsiniz.

Malzemeler:

1 tane taze nane dalı ya da bir torbaya konmuş kurutulmuş bir yemek kaşığı nane
10 tane dondurulmuş şeftali dilimi ya da ince dilimlenmiş 1 tane şeftali

23- Limonlu, zencefilli detoks içeceği

Bu içeceğin sadece tadı güzel değil, aynı zamanda yağ yakıcı etkisi de çok yüksek. Kendinizi daha iyi hissetmek ve vücudunuzu da doğal olarak temizlemeye yardımcı olmak için ideal bir içecek tarifi. abilir bazı çok özel niteliklere sahiptir. Limon bu içeceğe tat verirken, zencefil bu tarifi özel yapan eşsiz bir lezzet sağlar. Zencefilin; bulantı, ağrı, iltihaplanma, kas hastalığı, iştahsızlık ve daha birçok sağlık sorununda iyileştirici rol oynadığı ve limonun da C vitamini içeriği sayesinde bir sağlık deposu olduğu biliniyor.

Malzemeler:

2 tane limonun suyu
2 parça zencefil kökü

24- Ananaslı salatalık suyu

Metabolizmayı hızlandırırken karın şişmesini azaltmaya yardımcı olacak bir içecek arıyorsanız, bu lezzetli tropikal detoks içeceği ihtiyacınız olan tek şeydir. Salatalık sadece gözler ve göz çevresinde oluşan sorunları gidermekle kalmaz, karında oluşan şişmeyi de azaltır. Salatalık doğal antioksidanlar ve potasyumla doludur, bu da yorucu bir antrenman sırasında ve sonrasında tüketmek için mükemmel bir seçenek haline getirir. Ananas doğal olarak metabolizmayı hızlandıran ve içerdiği C vitamini ile hastalıklardan koruyan bir besindir. Tıpkı salatalık gibi, ananas da antioksidanlarla doludur ve yine lezzetli bir meyvedir. Özellikle de enflamasyonu doğal yoldan azaltmak için spor içeceği olarak ananaslı, salatalık suyunu deneyin.

Malzemeler:

1 bardak taze nane yaprakları
1 tane ince dilimlenmiş orta boy salatalık

25- Yeşil çaylı detoks içeceği

Bu serinletici içecek, yeşil çayın detoks etkisini de beraberinde getiriyor, sadece 5 dakikada içip saatlerce ferahlamayı mümkün kılıyor. Yeşil çay, sağlıklı hücrelere zarar verdiği bilinen serbest radikallerden kurtulmanıza yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Çilek ve limon ise sağlıklı C vitamini kaynakları olduğu için metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olurken, salatalık vücuttaki şişkinlikleri azaltmaya yardımcı olur.

Malzemeler:

1 porsiyon detoks içeceğinin içinde;
1 poşet yeşil çay ya da bir tatlı kaşığı yeşil çay
1 dilim limon
1 tatlı kaşığı bal
Dilimlenmiş 2 tane çilek
2 dilim salatalık

Sonuç

Su içmek ve kilo kaybetmek eylemleri kesinlikle birbirini takip eden birbiriyle ilişkili olan eylemlerdir. İçme suyu, metabolizmanın çalışma hızını artırmaya yardımcı olur, cildinizi sıkılaştırır, temizler ve sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmanızı sağlar. Bu bağlamda gün içinde hem ortalama 2 buçuk litre su içip hem de bu muhteşem 25 tariften istediğiniz her hangi birini tercih ederek suyun mucizevi etkilerinden faydalanmak mümkündür. Bol bol su için ve sağlıklı kalın.