Peynir, tavuk, kinoa, taze domatesler ve fesleğenle hazırlanmış mükemmel görünen bir güveç hazırlamak istiyorum diyorsanız okumaya devam edin çünkü evinizde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemeklerden bir tanesi için tüm gerekenler burada.

Aynı anda hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler yapmak genelde zordur çünkü ne kadar güzel lezzet varsa genelde insan sağlığına biraz zararlı ve bol kalorili olur. Halbuki bu güveçte olduğu gibi sağlık ve lezzetin bir araya geldiği pek çok seçenek de mevcut, tek yapmanız gereken onları keşfetmek.

 

Yemeğimizdeki tavuk hem ona güzel bir aroma katıyor hem de tavukla yapılan yemekler genelde kolayca hazırlanıyorlar. Bu güveç bazen makarnayla da hazırlanıyor ancak kinoa hem daha sağlıklı bir alternatif hem de yemeğin sosunu daha güzel şekilde emerek bize yansıtıyor.

Güveç hazırlamanın en güzel yanı ise her şeyi tek bir kaba attıktan sonra pişirmenin mümkün olması.

Onlarca farklı kap çanak kullanmak zorunda kalmıyorsunuz ve ertesi gün ısıttığınızda da neredeyse aynı tadı almak mümkün. Hatta güvecin her şeyini hazırladıktan sonra pişirmeden buzluğa atmanız ve ileri bir tarihte pişirmeniz de olası. Dolayısıyla her en yemeye hazır güzel bir yemek arayanlar da bu tavuklu kinoalı tarifi sevecekler.

Malzemeler

3 fincan kadar kalın didilmiş haşlanmış tavuk göğsü
1 fincan pişmemiş kinoa
2 fincan tavuk suyu
2 fincan ezilmiş domates
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı balzamik sirke
¼ fincan %50 süt ve krema karışımı
Kırmızı pul biber
Tuz
¼ fincan eski kaşar peyniri
1 fincan ikiye bölünmüş çeri domates
Bir miktar doğanmış taze fesleğen

Tarif

Fırını 190 dereceye kadar ısıtın.

Kinoayı 10 dakika boyunca sıcak suda bekletin. 2 fincan tavuk suyunu ufak bir sos tavasında kaynama noktasına getirin, kinoayı süzüp kaynayan suya atın. Kapağını kapatıp altını en kısığa getirin ve 15 dakika kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra 5 dakika daha bekletin ve kinoaları içerisinden alın.

Sosu hazırlamak için ezilmiş domatesleri, domates salçasını ve balzamik sirkeyi bir tavaya koyun ve orta ateşte kaynama noktasına getirin. İçerisine kremayı, pul biberi ve tuzu da ekledikten sonra hepsi güzelce ısınana kadar pişirmeye devam edin.

Geniş bir kap içerisinde tavuğu, kinoayı, rendelenmiş kaşar peynirini ve sosu güzelce karıştırın.
Kinoalı karışımı güveç tepsisine döktükten sonra üstünü biraz daha kaşar peyniri ve yarım kesilmiş çeri domatesler ile süsleyebilirsiniz.

Fırında 12-15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Piştikten sonra üstüne doğranmış taze fesleğenleri serperek biraz daha renklendirmeyi unutmayın.